5 πράγματα που δεν ξέρετε για το «Αquaman»

To μεγαλύτερο blockbuster της χρονιάς κάνει πρεμιέρα στα κανάλια novacinema. Πόσα ξέρετε για την εντυπωσιακή, ποπ, superhero extravaganza που θέλει τον Τζέισον Μομόα διάδοχο της χαμένης Ατλαντίδας;

Γνωρίσαμε κι αγαπήσαμε τον Τζέισον Μομόα, εδώ, στα κανάλια novacinema. Ο «Καλ Ντρόγκο» του Game of Thrones (ηγέτης των Ντοθράκι και σύζυγος της Ντενέρις) μεταμορφώνεται τώρα σε «Aquaman» – έναν διαφορετικό υπερήρωα των DC Comics.

Ο «Αρθουρ Κάρι» γεννιέται μισός άνθρωπος, μισός ημίθεος – απόγονος του θεού Ποσειδώνα και διάδοχος του θρόνου της Χαμένης Ατλαντίδας. Στο «Aquaman» καλείται να επιστρέψει στο υποθαλάσσιο βασίλειό του, να αντιμετωπίσει τον ετεροθαλή αδελφό του και να είναι άξιος να αναλάβει όσα το κάρμα του προστάζει.

Διαβάστε 5 πράγματα για το blockbuster που ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εισπράξεις!

Τζέισον Μομόα – ο πιο «αταίριαστος-ταιριαστός» Aquaman.  O Μομόα δήλωσε έκπληκτος όταν του προτάθηκε ο ρόλος, καθώς είναι λάτρης των DC Comics και ήξερα πολύ καλά ότι εκεί ο Aquaman αποτυπώνεται λευκός και κατάξανθος. Ηταν επιλογή του στούντιο και του σκηνοθέτη Τζέιμς Γουάν να αλλάξουν τον ήρωα. Ο Μομόα (ο οποίος γεννήθηκε στη Χαβάη) είναι πολύ περήφανος για τον πρώτο υπερήρωα πολυνησιακής καταγωγής και πρότεινε έναν από τα ινδάλματά του να παίξει τον πατέρα του: τον -Μαορί- Τεμουέρα Μόρισον.

Η Χαμένη Ατλαντίδα… υπάρχει; Ο Τζέιμς Γουαν πιστεύει ότι αυτό που ξεχωρίζει την ιστορία του «Aquaman» από τα υπόλοιπα comics είναι ότι δεν πρόκειται ακριβώς για αποκύημα της ανθρώπινης φαντασίας. «Ενώ όλες οι άλλες ιστορίες υπερηρώων παρουσιάζουν εξωγήινους κόσμους φαντασίας, εμείς βασιζόμαστε σ’ έναν θρύλο που μπορεί να είναι αληθινός. Εναν χαμένο πολιτισμό που έχει θαφτεί από τις κλιματικές αλλαγές μέσα στους αιώνες. Το φαντάζεστε ότι μπορεί να περπατάμε πάνω από έναν ολόκληρο άλλο κόσμο;»

Δεν υπήρξαν υποβρύχια γυρίσματα Καμία από τις υποβρύχιες σκηνές δεν είναι στην πραγματικότητα γυρισμένη υποβρύχια – σε κάποια πισίνα με green screen. Ολα έγιναν σε ειδικές κατασκευές («φωλιές») με τους ηθοποιούς να κρέμονται στον αέρα, για να δίνουν την αίσθηση της βαρύτητας-μέσα-στο-νερό, ενώ το τέλος η επεξεργασία με CGI effects έδωσε την εντύπωση της υποβρύχια διάστασης (ακόμα και στις λεπτομέρειες – όπως τα μαλλιά των ηθοποιών).

Η Νικόλ Κίντμαν είναι η απόλυτη θεά! Αυτό ήξερε από πάντα ο σκηνοθέτης Τζέιμς Γουάν που την ήθελε για το ρόλο. «Μπορεί να αναδυθεί από ένα όστρακο υπέροχη σαν μαργαριτάρι και μπορεί ταυτόχρονα να εμφανιστεί σαν ηγέτης-πολέμαρχος και να παλέψει για να υπερασπιστεί το βασίλειό της». Η Κίντμαν όχι απλά δεν δίστασε λεπτό να αποδεχθεί το ρόλο της «Βασίλισσας Ατλάννα» αλλά ήθελε από καιρό να συνεργαστεί με τον Γουάν. Ηταν μεγάλη φαν των ταινιών τρόμου του («Insidious», «The Conjuring») και τον είχε αποκαλέσει «Τον Νέο Master του Τρόμου» (τίτλος που είχε δοθεί αρχικά στο σινεμά στον Αλφρεντ Χίτσκοκ).

Τopo το… χταπόδι! Στην μονομαχία και τελική αναμέτρηση ανάμεσα στον Aquaman και τον ετεροθαλή αδελφό του Ορμ, ένα χταπόδι παίζει ντραμς κρατώντας το τέμπο. Αυτό είναι ένα κλείσιμο ματιού στον «Topo», το χταπόδι του Aquaman στα comics των 50ς και 60ς. Ο Τζέιμς Γουάν ήθελε  αρχικά δίσταζε με τη σκηνή, αλλά μετά είδε το «Mad Max: Ο Δρόμος της Οργής» και μονολόγησε: «αν εκείνοι μπορούν να έχουν στην καταδίωξη, έναν κιθαρίστα δεμένο σε νταλίκα να  σολάρει, μπορώ κι εγώ να έχω ένα χταπόδι να σολάρει!».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.