5 πράγματα που δεν ξέρετε για το «Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ»

To δεύτερο μέρος των πρίκουελ του Χάρι Πότερ, έρχεται στη Nova με την υπογραφή της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, για να ικανοποιήσει τη δίψα σου για περισσότερη μαγεία!

Η πρώτη ταινία των «Φανταστικών Ζώων», το πρώτο πρίκουελ, μάς έβγαλε έξω από τα κυκλώπεια τείχη και τις επάλξεις του Χόγκουαρτς, τους σκοτεινούς διαδρόμους και τα μυστικά του. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έγραψε αυτό το πρίκουελ κατευθείαν για το σινεμά, ανοίγοντας τις πύλες σε έναν τεράστιο νέο μαγικό κόσμο, με φανταστικά ζώα, ανθρώπους και μέρη. Αλλά πάντα με την καρδιά και το πνεύμα του «Χάρι Πότερ» να βρίσκονται εκεί, κάτω από κάθε πλάνο, ατάκα και ξόρκι της.

Τώρα η Ρόουλινγκ κι ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γιέιτς (έκτη του ταινία στον κόσμο του Χάρι Πότερ) συνεχίζουν με «Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» την ιστορία σχεδόν εκεί που σταμάτησε με την πρώτη ταινία. Ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ), με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ (Εντι Ρέντμεϊν), συλλαμβάνεται από το MACUSA (το Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής). Αλλά, τηρώντας την απειλή του, καταφέρνει να διαφύγει. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όσους περισσότερους – ανυποψίαστους για την πραγματική του ατζέντα – συμμάχους μπορεί, ώστε να θέσει σ’εφαρμογή το σχέδιό του: ν’ αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους για να καταδυναστεύουν όλα τα άμαγα πλάσματα.

Σε μια προσπάθεια ν’ ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Αλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει, αγνοώντας τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά τους. Πολύ γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν και οι διαχωριστικές γραμμές θα τεθούν, καθώς δοκιμάζεται η αγάπη και η αφοσίωση, ακόμη και ανάμεσα στους πιο κοντινούς φίλους ή στα μέλη της ίδιας οικογένειας, σ’ έναν κόσμο μαγείας που διχάζεται όλο και περισσότερο.

Αν θέλετε λίγη μαγεία ακόμα λοιπόν, διαβάστε 5 πράγματα για τα  «Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ»:

Animation & puppets: η δημιουργία του «φανταστικού κόσμου». Οπως και στην πρώτη ταινία, η κατασκευή των φανταστικών ζώων έγινε με ειδικά εφέ και animation και απαιτούσε μελέτη, σχεδιασμό και έγκριση από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, καθώς τα πλάσματα έπρεπε να έχουν την εμφάνιση, την κίνηση, την συμπεριφορά και την προσωπικότητα που εκείνη είχε φανταστεί. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όμως, για να βοηθηθούν οι ηθοποιοί, τα «φανταστικά ζώα» ήταν μαριονέτες (που μετέπειτα στο post production) που χειρίζοντας ειδικοί μαριονετίστες. Κάθε μαριονέτα είχε διαφορετικό ύψος, βάρος και υφή – ανάλογα με το ζώο που εκπροσωπούσε. 

Τζόνι Ντεπ: το σκάνδαλο του casting Ο Τζόνι Ντεπ συμφώνησε να γυρίσει την ταινία και υπέγραψε το συμβόλαιό του, χωρίς να έχει διαβάσει καν το σενάριο. Είχε τεράστια εμπιστοσύνη στη Ρόουλινγκ, ήταν μεγάλος φαν της σειράς (βιβλίων και ταινιών) Χάρι Πότερ και ήθελε να γίνει μέρος της μαγείας. Μόνο που αρκετοί φανς του Χάρι Πότερ ξεσηκώθηκαν εναντίον της απόφασης αυτή. Ο Ντεπ ήταν εκείνη την εποχή εμπλεγμένος στο σκάνδαλο του διαζυγίου του, κατηγορούμενος για ψυχική και σωματική κακοποίηση, και οι φανς δεν ήθελαν να τον δουν ως μέρος ενός μύθου. Η Ρόουλινγκ αναγκάστηκε να εκδώσει ειδική δήλωση υποστήριξης του Ντεπ για να τους καθησυχάσει.

Ο νέος Ντάμπλντορ είναι hot! Πάρα πολλοί διεκδίκησαν το ρόλο του νεότερου Ντάμπλντορ – από τον Κρίστιαν Μπέιλ και τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, μέχρι τον Τζάρεντ Χάρις (το γιο του Ρίτσαρντ Χάρις, που ερμήνευσε τον Ντάμπλντορ στα πρώτα δύο «Χάρι Πότερ»). Τελικά ο ρόλος πήγε στον Τζουντ Λο και τα social media πήραν φωτιά (με ένα από τα εξυπνότερα tweets να διαβάζει «Ω Θεέ μου, ο νέος Ντάμπλντορ είναι hot!». Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ήταν πολύ μυστικοπαθής με το σενάριο, αλλά φημολογείται ότι συναντήθηκε με τον Λο και του έδωσε πολλές σημαντικές λεπτομέρειες για τον ήρωα και το ρόλο του σ’ ένα 3ωρο μίτινγκ.

Ο Νιουτ Σκαμάντερ θα συνεχίσει να είναι ο κεντρικός ήρωας. Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ διαβεβαίωσε ότι το franchise των «Φανταστικών Ζώων» θα συνεχιστεί και πάντα το νήμα της ιστορίας θα το ακολουθεί ο Νιουτ Σκαμάντερ. Οπότε δέστε τις ζώνες σας! Εχουμε μέλλον!

Box Office: Το «Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» κόστισαν 180 εκατομμύρια δολάρια ως παραγωγή κι εισέπραξαν 800 εκατομμύρια δολάρια από την παγκόσμια κινηματογραφική αγορά. Για την ιστορία, αυτό μπορεί να θεωρηθεί και «μέτριο» αποτέλεσμα, καθώς οι ταινίες «Χάρι Πότερ» ξεπερνούν συνήθως τα 900 εκατομμύρια δολάρια, με το μεγάλο φινάλε να είχε σπάσει κάθε ρεκόρ με 1.3 δισεκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στα διεθνή ταμεία. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.