5 πράγματα που δεν ξέρατε για τον «σεφ» Μπράντλεϊ Κούπερ

Στο «Ο Σεφ που Επαιζε με τη Φωτιά» («Burnt») του Τζον Γουέλς, ο Μπράντλεϊ Κούπερ ερμηνεύει έναν «φλαμπέ» χαρακτήρα.

Στο «Ο Σεφ που Επαιζε με τη Φωτιά» («Burnt») του Τζον Γουέλς, ο Μπράντλεϊ Κούπερ ερμηνεύει έναν «φλαμπέ» χαρακτήρα: έναν πάλαι ποτέ διάσημο σεφ, τον Ανταμ Τζόουνς, ο οποίος επιστρέφει στους γαστρονομικούς κύκλους μετά από δύο χρόνια που πάλευε με τους δαίμονές του – αλκοόλ, ναρκωτικά, γυναίκες, γρήγορη, αυτοκαταστροφική ζωή. Σήμερα καλείται να επιβληθεί και της αλαζονείας του, σήμα κατατεθέν των μεγάλων σεφ, και να μάθει να δουλεύει δημιουργικά κι ομαδικά. 

Κι αν την υπόθεση τη γνωρίζετε, μάθετε και το παρασκήνιο:


Ο Μπράντλεϊ Κούπερ ήθελε από 8 χρονών να γίνει σεφ!
«Είναι αλήθεια. Οφείλεται στη γιαγιά μου και στη μαγεία που έβγαζε μαγειρεύοντας στην κουζίνα της. Ηταν μία απίστευτη μαγείρισσα. Μεγάλωσα επίσης παρακολουθώντας την Τζούλια Τσάιλντς στην τηλεόραση. Η μητέρα μου είχε πάντα την τηλεόραση ανοιχτή σε κάποια μαγειρική εκπομπή. Επίσης μου άρεσε η στολή των σεφ – την έβρισκα πολύ cool. Ναι, ήθελα να γίνω σεφ μικρός. Οπως ήθελα να γίνω αστροναύτης, ninja και… ηθοποιός.» 


Για να προετοιμαστεί για το ρόλο ποιους σεφ μελέτησε από κοντά;
«Συνάντησα μερικές φορές τον Μάρκο Πιερ Γουάιτ και φάγαμε μαζί. Είχα διαβάσει την βιογραφία του «White Heat». Αυτός ήταν αναμφίβολα ο πρώτος «ροκ σταρ» της γαστρονομικής σκηνής. Μπήκα πολλές φορές στην κουζίνα του Γκόρντον Ράμσεϊ και τον μελέτησα – είναι ένας απίστευτος τύπος!  Tέλος, παρακολούθησα μία ολόκληρη βάρδια, γύρω στις 15 ώρες, στην κουζίνα της σεφ Κλερ Σμιθ στο Ramsay στο Royal Hospital Road. Εκείνη είναι 3 Michelin αστέρων σταρ σεφ κι αυτό που συμβαίνει στην κουζίνα της είναι συγκλονιστικό. Μόνο να τους βλέπεις να δουλεύουν, δίπλα δίπλα, με αυτή την ένταση, την εγκεφαλική και σωματική πίεση. Πώς κινούνται, πώς χειρίζονται τις κρίσεις, πώς εκείνη τους κατευθύνει. Ηταν μεγάλο μάθημα!»


Ποιο κόλπο του έμεινε από την έρευνά του;
«Εκτίμησα το… κουταλάκι του γλυκού! Για τους σεφ είναι το Α και το Ω. Εχουν πάντα ένα κουταλάκι στην ποδιά τους. Είναι το νούμερο ένα εργαλείο τους – με αυτό ξεχωρίζουν συστατικά, με αυτό δοκιμάζουν τα πάντα.»


Μαγειρεύει; Ποια είναι η δική του σπεσιαλιτέ;
«Μαγειρεύω και μαγειρεύω πολύ καλά. Αλλά όχι δεν έχω σπεσιαλιτέ. Μου αρέσουν οι απλές γεύσεις, οι συνταγές που βασίζονται σε απλά υλικά. Δεν είμαι φαν της πολλής σάλτσας. Θέλω να πειραματίζομαι με το πώς αναδεικνύονται οι απλές, φυσικές γεύσεις των φαγητών…»


Πόσο πιο σέξι μπορεί να γίνει ο Sexiest Man Alive:
μιλάει άψογα γαλλικά! «Πολλοί σοκάρονται που με ακούν σε αυτό το ρόλο να μιλάω γαλλικά. Σπούδασα τη γλώσσα ως φοιτητής στο Georgetown University. Για ένα εξάμηνο μάς έστειλαν στη Γαλλία να συνεχίσουμε τις σπουδές μας, μένοντας με μία οικογένεια ντόπιων. Ετσι πέρασα 6 υπέροχους μήνες στη “θετή” μου οικογένεια στην Aix-en-Provence. Eκεί στην ουσία λύθηκε η γλώσσα μου και έμαθα πραγματικά να μιλάω άνετα και με αυτοπεποίθηση.»

“Ο Σεφ που Έπαιζε με τη Φωτιά”: Πρεμιέρα Κυριακή 3 Ιουλίου στο Novacinema1 & Novacinema1HD
Και μην ξεχνάς…με το Novaguide.gr φτιάχνεις το δικό σου τηλεοπτικό οδηγό διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεσαι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.