5 πράγματα που δεν ξέρατε για τo «To Xάρισμα»

Ακόμα ένα ψυχολογικό θρίλερ για τον Σερ Αντονι Χόπκινς ο οποίος καθιερώθηκε μέσα από το είδος του κινηματογραφικού τρόμου - με τον οσκαρικό του ρόλο στη «Σιωπή των Αμνών»

Εδώ, πλαισιωμένος από ένα δυνατό καστ (Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Κόλιν Φάρελ, Αμπι Κορν) ερμηνεύει έναν ψυχίατρο, πρώην συνεργάτη αλλά νυν συνταξιούχο της αστυνομίας που εξιχνιάζει φόνους γιατί βλέπει οράματα και προβλέπει τις κινήσεις των serial killers.  Μεταφυσικό θρίλερ με μία ενδιαφέρουσα σεναριακή ιδέα που εξερευνά τη φιλοσοφική αναρώτηση: κατά πόσο ο άνθρωπος θέλει πραγματικά να ξέρει το μέλλον του και πώς θα χρησιμοποιούσε αυτό το «χάρισμα»;

Διαβάστε το παρασκήνιο της ταινίας:

Που είναι ο Κόλιν Φάρελ – οέο; Μην ανησυχήσετε αν έχετε ξεκινήσει την ταινία κι ο πρωταγωνιστής της  δεν εμφανίζεται σε ολόκληρο το πρώτο μισό.  Δυστυχώς αυτή είναι μία αποτυχία του μάρκετινγκ: ο Φάρελ, ο οποίος λανσάρεται σε αφίσες, συνόψεις και διαφημιστικά υλικά ως ο συμπρωταγωνιστής του Χόπκινς, ερμηνεύει τον serial killer, τον οποίο κανονικά «αναζητούμε» με αγωνία στην ταινία. Ομως, όπως και στην περίπτωση του «Se7en», ο δολοφόνος πρέπει να μας εκπλήξει λίγο πριν το τέλος.

Τι «Se7en» τι «Eight» Μιλώντας για «Se7en»: το σενάριο του «Solace» αρχικά γράφτηκε ως σίκουελ του κλασικού πλέον θρίλερ του Ντέιβιντ Φίντσερ. Θα βασιζόταν ξανά στον χαρακτήρα του Ντετέκτιβ Γουίλιαμ Σόμερσετ (Mόργκαν Φρίμαν), o oποίος είχε αποκτήσει μεταφυσικές ικανότητες και βάσιζε τις έρευνές του πάνω σ’ αυτές. Η ταινία μάλιστα θα λεγόταν «Eight». Ασκησε όμως βέτο ο ίδιος ο Ντέιβιντ Φίντσερ, ο οποίος δεν ενθουσιάστηκε με την ιδέα κι έτσι η ταινία άλλαξε χέρια, στούντιο, κατεύθυνση.

Πολύ σκληρός για να δεχθεί Το θρίλερ αρχικά θα σκηνοθετούσε ο Σεκάρ Καπούρ και ο Μπρους Γουίλις θα κρατούσε το ρόλο του Αντονι Χόπκινς.

Mίλα μου μεταφυσικά! Ενα μικρό λεξικό για να μη χαθείτε: στην ταινία οι ήρωες εμφανίζουν 4 ειδών μεταφυσικής ικανότητας. Ο «Τζον Κλάνσι» (Χόπκινς) έχει την ικανότητα της μαντικής ενόρασης και του πνευματικού διαμέσου στο να φανερωθεί το παρελθόν. Ο Τσαρλς Αμπρος (Φάρελ) διαθέτει αυτές τις δύο συν αυτές της ενακοής και της ενσυναίσθησης (να καταλαβαίνει δηλαδή πράγματα για έναν άνθρωπο από κάποιο αντικείμενό του)

Mα δεν είχε κι άλλη μία ταινία αυτό τον τίτλο; Πραγματικά, 16 χρόνια πριν υπήρχε άλλη μία. «Το Χάρισμα» (The Gift, 2000) του Σάμ Ράιμι με την Κέιτ Μπλάνσετ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, δεν είχε απλά ίδιο τίτλο, αλλά και παρόμοια υπόθεση. Ηταν μεταφυσικό θρίλερ όπου μία χήρα του αμερικανικού Νότου βλέπει οράματα και βοηθά την αστυνομία να εξερευνήσει τη δολοφονία μίας γυναίκας που βρέθηκε πνιγμένη σε γειτονικό βούρκο.

– ” Το Χάρισμα “: Πρεμιέρα Κυριακή 31 Ιουλίου στο Novacinema1 & Novacinema1HD

Και μην ξεχνάς…με το Novaguide.gr φτιάχνεις το δικό σου τηλεοπτικό οδηγό διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεσαι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.