5 πράγματα που δεν ξέρατε για το «Παιχνίδι της Μίμησης»

Ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ («Κυνηγοί Κεφαλών») μεταφέρει στο σινεμά μία διαβόητη αληθινή ιστορία, κάνει το διεθνές κοινό να μάθει να προφέρει το όνομα «Μπένεντικτ Κάμπερμπατς» και φτάνει μέχρι τα Οσκαρ: 8 οσκαρικές υποψηφιότητες (ανάμεσά τους και για σκηνοθεσία και α' ανδρικού ρόλου για τον Κάμπερμπατς), ένα τελικά βραβείο, αυτό του διασκευασμένου σεναρίου.

5 πράγματα που δεν ξέρατε για το «Παιχνίδι της Μίμησης»

Ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ («Κυνηγοί Κεφαλών») μεταφέρει στο σινεμά μία διαβόητη αληθινή ιστορία, κάνει το διεθνές κοινό να μάθει να προφέρει το όνομα «Μπένεντικτ Κάμπερμπατς» και φτάνει μέχρι τα Οσκαρ: 8 οσκαρικές υποψηφιότητες (ανάμεσά τους και για σκηνοθεσία και α’ ανδρικού ρόλου για τον Κάμπερμπατς), ένα τελικά βραβείο, αυτό του διασκευασμένου σεναρίου.  

Διαβάστε 5 trivia που μπορεί να μην γνωρίζατε για το «Παιχνίδι της Μίμησης»:

Πρόκειται για αληθινή ιστορία: Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή, Αλαν Τιούρινγκ και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μία κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας. Ωστόσο, κανένας δεν γνώριζε πως επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων κι «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής, Enigma. Ενα πορτραίτο ενός σπουδαίου και περίπλοκου ανθρώπου, στον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι οφείλουν τη ζωή τους.

Bασίζεται σε βιβλίο: Το διάσημο βιβλίο του Αντριου Χότζες: «Αλαν Τιούρινγκ: Το Αίνιγμα», στο οποίο είχαν βασιστεί και δύο μίνι σειρές της βρετανικής τηλεόρασης, προσπαθώντας να αποτυπώσουν τη σπουδαία προσωπικότητα του εφευρέτη. 

Νο1 ερμηνεία της χρονιάς: σύμφωνα με το περιοδικό ΤIME, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς στην ταινία δίνει την καλύτερη ερμηνεία της χρονιάς στη λίστα του περιοδικού με τα «Best of 2014». Ομως ο Κάμπερμπατς έχασε το Οσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου από τον Εντι Ρεντμέιν, ο οποίος την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε στη «Θεωρία των Πάντων» ως ο αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ. Ειρωνικά κι ο Κάμπερμπατς είχε ερμηνεύσει τον Χόκινγκ δέκα χρόνια πριν: στο «Hawking» (2004) του Φίλιπ Μάρτιν (μία βρετανική τηλεταινία). 

Οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Αλαν Τιούρινγκ είναι συγγενείς! Ανακαλύφθηκε ότι ο πρωταγωνιστής της ταινίας κι ο πραγματικός ήρωας ήταν μακρινά ξαδέλφια. Σύμφωνα με ένα site που εξερευνά το οικογενειακό σου δέντρο, οι Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Αλαν Τιούρινγκ είναι 17α ξαδέλφια και οι οικογενειακοί τους δεσμοί ξεκινούν από τον 14ο αιώνα!

Μουσικό σκορ: ο Αλεξάντρ Ντεσπλά συνέθεσε τη μουσική της ταινίας (ένα από τα ωραιότερα σάουντρακ της χρονιάς) σε διόμιση μόλις εβδομάδες! Το ηχογράφησε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου στα διάσημα Abbey Road Studios.

– “Το Παιχνίδι της Μίμησης” Μη χάσετε την ταινία το Σάββατο 20/8 στις 21:00 αποκλειστικά στο NOVACINEMA3HD
 
Και μην ξεχνάς…με το Novaguide.gr φτιάχνεις το δικό σου τηλεοπτικό οδηγό διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεσαι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.