5 πράγματα που δεν ξέρατε για τη διάσημη σκηνή του αεροπλάνου στο «Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Εθνος»

Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει για την 5η Επικίνδυνη αποστολή του κι έχει βάλει στοίχημα να ξεπεράσει τον εαυτό του στα κασκαντεριλίκια...

5 πράγματα που δεν ξέρατε για τη διάσημη σκηνή του αεροπλάνου στο «Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Εθνος»

Ο Τομ Κρουζ επιστρέφει για την 5η Επικίνδυνη αποστολή του κι έχει βάλει στοίχημα να ξεπεράσει τον εαυτό του στα κασκαντεριλίκια… 

To «MI 5» τo τέταρτο sequel του franschise των «Επικίνδυνων Αποστολών» βρίσκει τον πρωταγωνιστή Τομ Κρουζ να αναλαμβάνει ξανά τις προκλήσεις του υπερπράκτορα Ιθαν Χακ, κι όχι μόνο. Ο χολιγουντιανός πρωταγωνιστής βρέθηκε στα γυρίσματα μπροστά σε ένα προσωπικό στοίχημα. Καθώς είναι γνωστό πλέον ότι γυρίζει ο ίδιος όλες τις επικίνδυνες σκηνές του, πώς θα μπορούσε να ξεπεράσει τον εντυπωσιασμό που προκάλεσε όταν κρεμάστηκε από βράχια του Γκραν Κάνυον ή που βρέθηκε να αναρριχάται την τζαμαρία του πιο ψηλού ουρανοξύστη στον κόσμο (το κτίριο Burj Khalifa στο Ντουμπάι). 

Κι όμως το έκανε. Σε συνεργασία με τον πιστό του συνεργάτη και πρώτη φορά σκηνοθέτη ταινίας του franschise των «Επικίνδυνων Αποστολών»,  Κρίστοφερ Μακ Κουόρι  («Βαλκυρίες», «Edge of Tomorrow», « Jack Reacher»), o Kρουζ… κρεμάστηκε από ένα Airbus A400M, όσο αυτό απογειώνεται με εκείνον να κρατά τα μάτια του ανοιχτά – παρά την ατμοσφαιρική πίεση.

«Πάντα ήθελα να δοκιμάσω κάτι τέτοιο» δηλώνει ο 53χρονος πρωταγωνιστής. «Μου αρέσει να ανακαλύπτω τρόπους να κρατώ τους θεατές στην άκρη της καρέκλας τους…»


Διαβάστε 5 πράγματα που αφορούσαν το γύρισμα αυτής της επικίνδυνης σκηνής:


Airbus A400M.
Ενα τέτοιο αεροπλάνο χρησιμοποιήθηκε. Ο Κρουζ έχει δίπλωμα πιλότου και ήθελε να νιώσει την εμπειρία πώς είναι να βρίσκεσαι στο εξωτερικό ενός αεροπλάνου όταν απογειώνεται. Φυσικά, όλα τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντια, κάθε λεπτομέρεια είχε μελετηθεί από ομάδες επιστημόνων και πάλι όμως, αν κανείς δει το βίντεο των γυρισμάτων, μετά την πρώτη λήψη ο σκηνοθέτης  Κρίστοφερ Μακ Κουόρι ακούγεται να λέει «πείτε μου, είναι ζωντανός;» 


15.000 μέτρα.
  Τόσο ψηλά βρέθηκε ο Κρουζ, δεμένος με ατσάλινο συρματόσχοινο, αλλά με την πρόκληση να πρέπει να κρατήσει τα πόδια του όσο γίνεται πάνω στο φτερό του αεροπλάνου, ενώ η ατμοσφαιρική πίεση και η ταχύτητα του αεροπλάνου έκαναν κάτι τέτοιο αδύνατο. 


Οκτώ.
Οκτώ φορές χρειάστηκε να γυριστεί η κασκαντερική σκηνή με τον Κρουζ να ομολογεί ότι «ακόμα κι όταν έκανε το σήμα του όλα ΟΚ στο συνεργείο, εκείνος ήταν χεσμένος από το φόβο του». Ομως το έκανε.


Προκλήσεις και εμπόδια.
Tο συνεργείο έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να μην τον πνίξουν οι καπνοί ή να μην συγκρουστεί με πουλιά στην άνοδό του (κάτι που ακούγεται αστείο, αλλά μπορεί να αποδειχτεί θανάσιμο). Η πίεση του αέρα σε συνδυασμό με την ταχύτητα επίσης είχε τρεις συνέπειες κι έπρεπε να βρεθούν λύσεις: πώς θα κρατηθεί ο Κρουζ ακέραιος πάνω στο φτερό ήταν η κυριότερη, πώς θα κρατάει τα μάτια του ανοιχτά (ειδικοί φακοί επαφής), πώς θα αντέξουν οι φακοί της κάμερας επίσης (κατασκευάστηκαν ειδικά φίλτρα αντίστασης). Ομως, από ένα σημείο και μετά, όλα ήταν θέμα τύχης.


Φόρος τιμής στον Χίτσκοκ
. Μπορεί να μην είναι εμφανές με την πρώτη ματιά, αλλά ο Κρουζ φορά γκρι κουστούμι στο γύρισμα της σκηνής, ως κλείσιμο ματιού στο κουστούμι του Κάρι Γκραντ στη σκηνή του αεροπλάνου στο «Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων». 

“Επικίνδυνη Αποστολή: Μυστικό Εθνος”. Μη χάσετε την ταινία την Παρασκευή 26/8 στις 22:00 αποκλειστικά στο NOVACINEMA2HD
 
Και μην ξεχνάς…με το Novaguide.gr φτιάχνεις το δικό σου τηλεοπτικό οδηγό διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεσαι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.