5 πράγματα που δεν ξέρατε για τoν Mαρκ Ράιλανς («Η Γέφυρα των Κατασκόπων»)

Ποιος; Κάπως έτσι αντέδρασε το μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού που έβλεπε live την τελετή απονομή των Οσκαρ τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν το φαβορί Σιλβέστερ Σταλόνε έχασε το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου.

Ποιος;

Κάπως έτσι αντέδρασε το μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού που έβλεπε live την τελετή απονομή των Οσκαρ τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν το φαβορί Σιλβέστερ Σταλόνε έχασε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου. Ο φάκελος έκρυβε το όνομα κάποιου άλλου. Του Μαρκ Ράιλανς.

Ποιου;

Διαβάστε 5 πράγματα που δεν ξέρατε για το σπουδαίο βρετανό ηθοποιό:

Είναι 56 χρονών. Γεννήθηκε Nτέιβιντ Μαρκ Ράιλανς Γουότερς στο Κέντ, στις 18 Ιανουαρίου του 1960. Η οικογένειά του όμως μετακόμισε στην Αμερική όταν εκείνος ήταν μωρό. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Μιλγουόκι κι εκεί ξεκίνησε να παίζει στις θεατρικές παραστάσεις του πανεπιστημίου.

Παιδί-θαύμα; Ο Ράιλανς ήταν πολύ ντροπαλός και δεν μίλησε πριν την ηλικία των 6 χρονών. Ομως, έδειξε από πολύ πιο μικρός ότι του αρέσει να ερμηνεύει, να παίζει θέατρο. Οταν πέθανε ο Κένεντι, ο 8χρονος Ράιλανς ετοίμασε και ερμήνευσε στο σαλόνι για τους γονείς του μία εκδοχή της κηδείας του Προέδρου.

Θέατρο. Η καριέρα του χτίστηκε στο θέατρο, όπου έχει κερδίσει πολλαπλά βραβεία Ολίβιε και Τόνι. Ηταν ο πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Shakespeare’s Globe του Λονδίνου από το 1995 έως το 2005. Οταν κέρδισε τα βραβεία Τόνι (για τα “Boeing Boeing” το 2008 και “Jerusalem” το 2011), δεν έδωσε τους συνηθισμένους ευχαριστήριους λόγους. Αλλά διάβασε στο κοινό ποιήματα του Λούις Τζέκινς.

Τον ξέρετε από τις ταινίες του.  Μας συστήθηκε με το «Angels and Insects» (1995), αλλά έγινε διάσημος με το «Intimacy» (2001). Πριν το Οσκαρ του για τη «Γέφυρα των Κατασκόπων» τον είχαμε δει και στα «Anonymous» και «The Other Boleyn Girl» (2008).

Φίλος του Στίβεν Σπίλμπεργκ.“Μετά την επιτυχία της συνεργασίας τους με τη «Γέφυρα των Κατασκόπων», ο Σπίλμπεργκ του έδωσε το κεντρικό ρόλο στο «BFG» (στο παραμύθι «Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας»). «Δεν ξέρω τι να πω για τον Στίβεν. Απήλαυσα κάθε στιγμή της συνεργασίας μας. Μου αρέσει που ξέρει τι θέλει. Ο Στίβεν θέλει απλά να του έχεις προτάσεις. Οταν κάτι τον ικανοποιεί, σε στηρίζει ακόμα κι αν δεν το είχε έτσι στο μυαλό του.»

«Στα γυρίσματα ο Μαρκ μου έδειξε μία μικρού μήκους ταινία που είχε γυρίσει η κόρη του με τον ίδιο ως γίγαντα.» είπε ο Σπίλμπεργκ. «Φοβερό; Για μένα αυτές είναι οι συμπτώσεις που κάνουν όλα αυτά μαγικά. Αγαπώ πολύ τον Μαρκ και χαίρομαι που καταφέραμε να συνεργαστούμε δύο φορές τώρα – σε λίγο θα γίνουν τρεις. Νιώθω ότι είμαστε οικογένεια. Νιώθω τυχερός που τον γνώρισα, όχι μόνο γιατί δουλέψαμε μαζί. Αλλά γιατί γίναμε φίλοι. Εχω πολλούς γνωστούς στη δουλειά αυτή. Συνεργάτες από τις ταινίες. Αλλά δεν τους φέρνω όλους στη ζωή μου. Με τον Μαρκ ήταν τιμή μου που δέχτηκε να γίνει φίλος μου. Του έχω τόσο μεγάλη εκτίμηση…»

“Η Γέφυρα των κατασκόπων”. Μη χάσετε την ταινία την Κυριακή 4/9 στις 22:00 αποκλειστικά στο NOVACINEMA1HD

Και μην ξεχνάς…με το Novaguide.gr φτιάχνεις το δικό σου τηλεοπτικό οδηγό διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεσαι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.