5 πράγματα που δεν ξέρατε για τη νέα μας σειρά «Lethal Weapon»

Oι θρυλικές ταινίες του «Lethal Weapon» franchise των 80ς/90ς καθιέρωσαν τον Μελ Γκίμπσον ως action hero, και εδραίωσαν το είδος της αστυνομικής κωμωδίας, ενός «buddy movie» που στηρίζεται σε δύο αταίριαστους ήρωες που τελικά συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον. Μαζί με τον Ντάνι Γκλόβερ, ο Γκίμπσον πρόσφερε ατάκες και σκηνές που έχουν μείνει κλασικές.

5 πράγματα που δεν ξέρατε για τη νέα μας σειρά «Lethal Weapon»

Ηταν μεγάλο στοίχημα να μεταφερθεί κάτι τέτοιο στην μικρή οθόνη. Ομως το στούντιο της Fox το έκανε και τώρα το «Lethal Weapon» κάνει την πρεμιέρα του και στην Ελλάδα, αποκλειστικά στο novacinema 1 HD. 

Η ιστορία παραμένει ίδια με την κινηματογραφική: Ο Μάρτιν Ριγκς είναι ένας αυτοκαταστροφικός ντετέκτιβ, που δρα στα κόκκινα μετά το θάνατο της γυναίκας και του παιδιού του. Η διοίκηση τον αναθέτει στον Ρότζερ Μέρντοκ, έναν βετεράνο αστυνομικό ο οποίος μετά το πρόσφατο έφραγμα πρέπει να δει τη δουλειά του με μεγαλύτερη ηρεμία. Μόνο που αυτό το αταίριαστο φαινομενικά ζευγάρι θα ξεκινήσει μία συνεργασία γεμάτη απρόοπτα, μία συναρπαστική περιπέτεια και μία διαχρονική φιλία. 

Διαβάστε 5 trivia που μπορεί να μην γνωρίζατε για την τηλεοπτική μεταφορά του «Lethal Weapon»:


Γιατί μία επιτυχημένη ταινία μεταφέρεται στην μικρή οθόνη;
Γιατί αυτό είναι το νέο trend στο Χόλιγουντ. Οι επιτυχημένες ταινίες (κυρίως action ή θρίλερ) να ξαναγράφονται σε επεισόδια και να επανασυστήνονται στο κοινό, ήδη δοκιμασμένες. Επίσης, δεν είναι πια κρυφό, ζούμε στην εποχή του «Game of Thrones»: στην τηλεόραση υπάρχει πια περισσότερη τόλμη, ανεπανάληπτες παραγωγές και φρέσκα προκλητικά σενάρια. Διαβάστε ποια παρόμοια πρότζεκτς ή έχουν κάνει ήδη πρεμιέρα, ή πρόκειται να κάνουν σύντομα: «Rush Hour», «Limitless», «12 Monkeys», «Taken», «Training Day», «Τhe Exorcist», «The Departed», «Snatch», «Get Shorty». 


Θα είναι κωμωδία;
 Ο δημιουργός Ματ Μίλερ ομολογεί ότι θέλει να ενισχύσει την εύκολη κωμική πλευρά της περιπέτειας με «περισσότερο βάθος». «Σε μία ταινία έχεις περίπου 90-120 λεπτά να πεις ολόκληρη την ιστορία. Σε μία τηλεοπτική σειρά όμως μπορείς να αναπτύξεις περισσότερο τους χαρακτήρες, τις ιστορίες τους. Το «Lethal Weapon» είναι στην πραγματικότητα μία ιστορία για δύο τσακισμένους άντρες από τα προσωπικά τους προβλήματα, οι οποίοι συναντιούνται σε μία κρίσιμη στιγμή της ζωής τους και η φιλία τους και η δυναμική τους τούς δίνει νέα πνοή. Χρειάζονται ο ένας τον άλλον. Και αυτό θα καταφέρει η σειρά να το δείξει και να το χτίσει…»


Θα έχει action;
 O σκηνοθέτης του πιλότου κι ο υπεύθυνος για το στιλ και τον τόνο της σειράς δεν είναι άλλος από τον διάσημο McG – τον πάλαι ποτέ σκηνοθέτη του MTV που έφερε επανάσταση στις action movies με το στιλ του. Στο βιογραφικό του τα «Οι Αγγελοι του Τσάρλι», «Terminator Salvation», «This Means War», ανάμεσα σε πολλά άλλα. 


Ποιος είναι ο νέος Μελ Γκίμπσον;  
Το μεγαλύτερο στοίχημα της τηλεοπτικής μεταφοράς ήταν να βρεθεί ο ηθοποιός που θα ερμήνευε τον Μάρτιν Ριγκς, καθώς η φιγούρα του Μελ Γκίμπσον έριχνε τη μεγάλη της σκιά. «Έμοιαζε αδύνατον» ομολογεί ο δημιουργός Ματ Μίλερ. «Στις ακροάσεις όλοι ερχόντουσαν κι έκαναν φτωχές απομιμήσεις του Γκίμπσον. Είδαμε ΌΛΟ το Χόλιγουντ και είχαμε απελπιστεί….» Μέχρι που ο σκηνοθέτης McG πέτυχε μία ταινία του 2012, το «Baytown Outlaws», που πρωταγωνιστούσε ο Κλέιν Κρόφορντ. Kι ενθουσιάστηκε! «Ηταν αρρενωπός, αστείος, γοητευτικός – ήταν σαν αγρίμι!». Το μόνο πρόβλημα; Ο Κρόφορντ δεν ήθελε. Ο 38χρονος ηθοποιός είχε πάει στο Χόλιγουντ από τα 18 του και κυνηγούσε το όνειρο της καριέρας για 2 δεκαετίες. Έκανε περάσματα από ταινίες και σειρές όπως τα «A Walk to Remember», «Vampire Slayer», «CSI» και πρόσφατα το «Rectify» και απογοητευμένος είχε αποσυρθεί στη φάρμα του στην Αλαμπάμα. Δεν ήθελε να επιστρέψει. Όταν οι παραγωγοί τον πίεσαν να το σκεφτεί, πήρε κυριολεκτικά τα βουνά για 6 μέρες. Επέστρεψε και είπε το «ναι». 


Ποιος είναι ο Ντέιμον Γουέιανς;
Ο ηθοποιός που αναλαμβάνει το ρόλο που έκανε διάσημο ο Ντάνι Γκλόβερ δεν μας είναι άγνωστος. Βετεράνος του Saturday Night Live και με δεύτερους ρόλους σε κωμωδίες όπως τα «Ο Μπάτσος του Μπέβερλι Χιλς» και «Κοίτα Ποιος Μιλάει», ο Γουέιανς δείχνει μικρός αλλά έχει 30 χρόνια καριέρας πίσω του. Είναι 56 ετών – 15 χρόνια μεγαλύτερος από τον Ντάνι Γκλόβερ όταν ανέλαβε το ρόλο ξεστομίζοντας τη θρυλική ατάκα «I’m too old for this shit!» Αν και είναι σε άψογη φόρμα, ο ηθοποιός δεν παύει να είναι παππούς: έχει 7 εγγόνια! Οπότε ταιριάζει γάντι στο ρόλο του «μεσόκοπου» αστυνομικού, ο οποίος θα έρθει σε σύγκρουση με την αυτοκαταστροφική ρισκέ προσωπικότητα του συνεταίρου του. 

– “Lethal Weapon“. Μη χάσετε την νέα σειρά το Σάββατο 24/9 στις 22:00 αποκλειστικά στο NOVACINEMA4HD

Και μην ξεχνάς…με το Novaguide.gr φτιάχνεις το δικό σου τηλεοπτικό οδηγό διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεσαι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.