5 πράγματα που δεν ξέρατε για το «Westworld»

H νέα συναρπαστική σειρά novacinema θα μας μεταφέρει κάθε εβδομάδα στον κόσμο του «Westworld», ενός φουτουριστικού entertainment park, πολύ διαφορετικού από όλα τ' άλλα. Ενός εξωπραγματικού (χμμμ κυριολεκτικά) πάρκου.

Οι παραγωγοί περιγράφουν τη σειρά ως «μία σκοτεινή Οδύσσεια για την επικράτηση της τεχνητής νοημοσύνης, της ψηφιακής συνείδησης και της μεταποκαλυπτικής αμαρτίας».

Ανυπομονούμε!

Διαβάστε 5  ακόμα λόγους γιατί!

1973. Η σειρά παίρνει την ιδέα της (αλλά μετά αναπτύσσεται σε κάτι εντελώς διαφορετικό) από την ομώνυμη ταινία του 1973. Το «Westworld», ένα αλλόκοτο και πρωτοπόρο θρίλερ-γουέστερν (με πρωταγωνιστές τους Γιουλ Μπρίνερ και Τζέιμς Μπρόλιν) ήταν το σεναριακό και σκηνοθετικό ντεμπούτο του συγγραφέα Μάικλ Κράιτον (ναι, του «Jurassic Park» ανάμεσα σε πολλά άλλα) και μετέφερε τη δράση σ’ ένα τεχνολογικό πάρκο με ρομπότ, τα οποία μετά από μία δεισλειτουργία άρχισαν να σκοτώνουν τους επισκέπτες.

Τζόναθαν Νόλαν. Τη σειρά σήμερα υπογράφει ο Τζόναθαν Νόλαν – ναι, ο μικρότερος αδελφός του σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος έχει γράψει (μαζί με τον Κρίστοφερ) τα σενάρια των «The Dark Knight», «Memento», «Interstellar». O Nόλαν περιγράφει την ιστορία που έγραψε ως «το επόμενο κεφάλαιο στην Ιστορία της Ανθρωπότητας, όταν ο άνθρωπος πάψει να είναι ο πρωταγωνιστής…»

Κουέντιν Ταραντίνο. Αρχικά ήταν η πρώτη επιλογή των παραγωγών για τη σκηνοθεσία. Ο Ταραντίνο αρνήθηκε, αλλά μας δίνεται ένα στίγμα για το τι ύφος θα έχει η σειρά. Κι επειδή μιλάμε συνεχώς αόριστα για «παραγωγούς», να πούμε ότι στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το όνομα του Τζέι Τζέι Εϊμπραμς (κι αν χρειαζόμαστε ακόμα να διευκρινήσουμε ποιος είναι ο Εϊμπραμς: «Star Wars: Η Αόρατη Απειλή», «Lost», «The Leftovers»)

Πρωταγωνιστές. Συνήθως οι σειρές έχουν ένα μεγάλο (κινηματογραφικό) όνομα στο καστ τους. Διαβάστε τι συμβαίνει εδώ: Αντονι Χόπκινς («Η Σιωπή των Αμνών», «Nixon», «Χίτσκοκ»), Εντ Χάρις («H Aβυσσος», «Απόλλων 13», «Truman Show»), Ιβαν Ρέιτσελ Γουντ («The Wrestler», «Mildred Pierce»), Τζέιμς Μάρσντεν («X Men», «Superman Returns»), Θάντι Νιούτον («Αvatar»), Τζέφρι Ράιτ («Boardwalk Empire», «Casino Royal», «Syriana») ανάμεσα σε πολλούς άλλους.

58. Αν αναρωτιέστε για τις αξίες παραγωγής: μόνο η πρώτη σεζόν του «Westworld» είχε budget 58 εκατομμύρια δολάρια. Oσο κι ο πρώτος κύκλος «Game of Thrones».

– “WESTWORLD“. Μη χάσετε την σειρά κάθε Κυριακή στις 04:00 και σε Prime Time προβολή κάθε Δευτέρα στις 22:00 αποκλειστικά στο NOVACINEMA1HD

Και μην ξεχνάς…με το Novaguide.gr φτιάχνεις το δικό σου τηλεοπτικό οδηγό διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεσαι. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.