5 πράγματα που δεν ξέρατε για το «Legend»

H πρεμιέρα της Κυριακής βασίζεται στην αληθινή ιστορία δύο δίδυμων αδελφών, διαβόητων μαφιόζων. Σε διπλό ρόλο ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς μας: ο Τομ Χάρτνι. Διαβάστε 5 λόγους που δεν πρέπει να χάσετε τους «Δίδυμους Θρύλους»

Οι Ρέτζι και Ρόνι Κρέι ήταν οι πιο διαβόητοι γκάνγκστερς στο Λονδίνο της δεκαετίας του 60. Δίδυμα αδέλφια, αλλά πολύ διαφορετικά μεταξύ τους: ο Ρόνι πιο σιωπηλός, μονοκόματος, στα όρια ψυχοπαθής, ενώ ο Ρέτζι ήταν πιο γοητευτικός, διπλωματικός, αλλά επίσης παρορμητικά βίαιος. Οι δυο τους δέσποζαν στις γειτονιές και τα μαγαζιά του East End, χτίζοντας τη δόξα και την υστεροφημία τους μέσα από τον τρόμο και το αίμα. Σήμερα αποτελούν παράξενες εμβληματικές φιγούρες μίας σκοτεινής, διεφθαρμένης περιόδου της Αγγλίας, καθώς η επιρροή τους αποκαλύφθηκε ότι έφτανε μέχρι τα ανώτερα πολιτικά κλιμάκια του συστήματος.

Κι αν όλα αυτά δεν σας λένε πολλά, υπάρχουν 2 σημαντικοί λόγοι να δείτε την ταινία: ο Τομ Χάρντι κι ο Τομ Χάρντι

Διαβάστε 5 πράγματα που δεν ξέρατε για τους «Δίδυμους Θρύλους»:

Ποιος είναι ο σκηνοθέτης. O Μπράιαν Χέλγκελαντ, ο οσκαρικός σεναριογράφος του «Λος Αντζελες: Εμπιστευτικό» και του «Σκοτεινού Ποταμιού» του Κλιντ Ιστγουντ (o οποίος έχει σκηνοθετήσει επίσης ενδιαφέρουσες δουλειές όπως το «A Knight’s Tale» με τον Χιθ Λέτζερ και το «Payback» με τον Μελ Γκίμπσον) αποφασίζει να προσφέρει τη δική του ανάγνωση στην cult ιστορία των αδελφών Κρέι. Και το κάνει με κινηματογραφικές αναφορές στο κλασικό γκανγκστερικό genre (από τα «Καλά Παιδιά», μέχρι τον «Σημαδεμένο» ή το «White Heat»), με στιλ και αισθητική στην λεπτομέρεια αναπαραγωγής του swinging London (ειδικά το soundtrack ξεχειλίζει από την ποπ αθωότητα της εποχής) και «cheeky» βρετανικό χιούμορ.

Η πιο εμπορική ταινία στην Αγγλία: τη χρονιά της πρεμιέρας του στα βρετανικά σινεμά (2015), το «Δίδυμοι Θρύλοι» έγινε η πιο επιτυχημένη ταινία στο box office, ξεπερνώντας και το ρεκόρ του Trainspotting που ήταν απλησίαστο για 20 χρόνια!

This much is true: Οι φανς των Spandau Ballet μπορεί να θυμούνται και μία άλλη κινηματογραφική βιογραφία του μαφιόζικου διδύμου: το 1990 το «The Krays» του Πίτερ Μέντακ είχε ως πρωταγωνιστές τα αδέλφια του διάσημου ποπ συγκροτήματος, Γκάρι και Μάρτιν Κεμπ. Σήμερα η ταινία μοιάζει ξεπερασμένη στη φόρμα της, όμως είχε καταφέρει να εξηγήσει τη ρίζα του κακού, ζουμάροντας στη «Βάιολετ Κρέι», τη σκληρή, παγερή μητέρα τους (εξαιρετική στο ρόλο η Μπίλι Γουάιτλο, η μούσα του Σάμιουελ Μπέκετ).

Monty Python: Η δράση και η εικόνα των αδελφών Κρέι είχε εισχωρήσει τόσο πολύ στην pop κουλτούρα της εποχής που έχουν γίνει σκετς από τους θρυλικούς Monty Python οι οποίοι τους έχουν αποτυπώσει με σαρκασμό και ανατριχίλες: οι αδελφοί Κρέι κρύβονται πίσω από το σκετς των «Αδελφών Piranha» τους.

O Τομ Χάρντι και η διπλή πρόκληση:  Τομ Χάρντι αναλαμβάνει να παίξει και τους δύο αδελφούς σε ένα πραγματικό ρεσιτάλ αντιθέσεων και μελετημένης στη λεπτομέρειά της ερμηνείας. Από τη στάση του σώματός του, το βηματισμό και την κινησιολογία του, μέχρι τις εκφράσεις, το βλέμμα και το ρυθμό της φωνής του, αποτυπώνει τη διαφορετικότητα, αλλά και την κοινή ρίζα οργής των αδελφών Κρέι με μία tour-de-force επίδοση. Εκείνος έχει το ειδικό βάρος και το δαιμονισμένο ταλέντο να μεταμορφώνει, με μία του ματιά, το καρτουνίστικο σε μεστό, το στιλ σε ουσία, την επιφανειακή εξιστόρηση σε κάτι ανείπωτο, μυστηριώδες κι επικίνδυνο. Ποιος τον δυσκόλεψε περισσότερο; «Ο Ρέτζι ήταν ο πιο δύσκολος, καθώς μέχρι το τέλος της ταινίας είναι ένας ρομαντικός, συμπαθής ήρωας. Ο Ρον ήταν πιο εύκολος – έχεις υλικό από έναν τέτοιο εφιαλτικό άνθρωπο. Οι ηθοποιοί αγαπάμε αυτούς τους υπερβολικούς, παρανοϊκούς ήρωες, είναι τόσο διασκεδαστικοί. Ο Ρέτσι όμως έπρεπε να αποδωθεί χωρίς κορώνες, διακριτικά. Ηταν μεγάλη πρόκληση για μένα…»

– Μάθετε πότε προβάλλεται η ταινία.

– Και μην ξεχνάς…με το Novaguide.gr φτιάχνεις το δικό σου τηλεοπτικό οδηγό διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεσαι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.