5 πράγματα που δεν ξέρατε για την αληθινή «Joy»

O Nτέιβιντ Ο. Ράσελ («Οδηγός Αισιοδοξίας», «Οδηγός Διαπλοκής») επιστρέφει με το «Joy», μία αληθινή ιστορία για μία αυτοδημιούργητη γυναίκα που απέδειξε ότι με επιμονή, σκληρή δουλειά και μία στάλα τύχη το αμερικανικό όνειρο δεν είναι ουτοπία.

Διαβάστε 5  trivia για την ιστορία της Τζόι Μανγκάνο:

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία: Τουλάχιστον σ’ ένα μεγάλο ποσοστό. Η Τζόι Μανγκάνο είναι μία ιταλοαμερικανίδα χωρισμένη μητέρα από το Νιου Τζέρσεϊ, η οποία με μία σειρά εφευρέσεων πάνω στο νοικοκυριό (την «Μαγική Σφουγγαρίστρα» και τις σήμα-κατατεθένα κρεμάστρες της, για παράδειγμα) κατάφερε να γίνει εκατομμυριούχος επιχειρηματίας και να σώσει την οικογένειά της από τα χρέη και τη φτώχια. Σήμερα είναι η πρόεδρος της εταιρίας της (Ingenious Designs) και εμφανίζεται συστηματικά στο αμερικανικά τηλεμάρκετινγκ κανάλια. Ο Ντέιβιντ Ο. Ράσελ πάτησε πάνω στο σενάριο της Ανι Μαμόλο που ήταν πιστό στην ιστορία της Μανγκάνο, αλλά πρόσθεσε κι αρκετούς δευτεροχαρακτήρες που δεν είναι αληθινοί (όπως επίσης έπλασε την μητέρα της «Joy» ως μία μείξη διαφορετικών ανθρώπων στη ζωή της κοπέλας). Για αυτό το λόγο κι ο σκηνοθέτης δεν επιδίωξε να συναντηθεί με την πραγματική ηρωίδα πριν την ολοκλήρωση της ταινίας, όπως επίσης το όνομα «Μανγκάνο» δεν ακούγεται ποτέ.

Mία χαρισματική γυναίκα. Καθόλου περίεργο που ο Ράσελ θέλησε να γυρίσει την ιστορία της Μανγκάνο σε ταινία. Γιατί η ευρηματικότητα και το πείσμα της δεν σταμάτησε ποτέ. Μάλιστα κατάφερε να συνδέσει τα προϊόντα της με celebrities: τα ρούχα της διαφημίζει η Ιμάν (σύζυγος του Ντέιβιντ Μπόουι και top model), τα κοσμήματά της η τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς. Και τα οικολογικά της τηγάνια (που συνέδεσε με τις συνταγές του celebrity chef Τοντ Ινγκλις) κυριάρχησαν στην αγορά. Τα λανσάρισε τις 26 Ιουλίου του 2007 και σε 4 ώρες είχε πουλήσει 24.000 κομμάτια.

Ντέιβιντ Ο. Ράσελ – Τζένιφερ Λόρενς: Είναι η 3η τους συνεργασία μετά τα «Οδηγός Αισιοδοξίας» και «Οδηγός Διαπλοκής» (για το οποίο η Λόρενς κέρδισε και το Οσκαρ της). Αν είναι επιτυχημένη η συνταγή, δεν την αλλάζεις άλλωστε. Επίσης το «Joy» είναι η τρίτη συνεργασία του σκηνοθέτη με τους Μπράντλεϊ Κούπερ και Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η τέταρτη φορά που συμπρωταγωνιστούν οι Μπράντλεϊ Κούπερ και Τζένιφερ Λόρενς (γιατί έχουν κάνει μαζί και το «Serena» της Σούζαν Μπίερ).

Μιλώντας για… τρίχες Γυρισμένη στα 80ς και με τα σήμα κατατεθέν φανταχτερά ρούχα και τις φουσκωμένες κομμώσεις της εποχής, η ταινία υποχρέωσε την Τζένιφερ Λόρενς να φορά περούκες και περουκίνια. Στη σκηνή όμως που κουρεύει τα μακριά μαλλιά της ηρωίδας της μπροστά στον καθρέφτη (σκηνή που γυρίστηκε με μία μόνο λήψη), κατά λάθος έκοψε και τμήμα από τα δικά της. Για αυτό και η ηθοποιός εμφανίστηκε στην κανονική της ζωή με κοντό κούρεμα.

Και κάτι για τους σινεφίλ: Η Ιζαμπέλα Ροσελίνι (που ερμηνεύει την μητριά της Joy) και η Νταϊάν Λαντ (που παίζει τη γιαγιά) έχουν ξαναπαίξει μαζί – στην «Ατίθαση Καρδιά» του Ντέιβιντ Λιντς.

– Μάθετε πότε προβάλλεται η ταινία “Joy“.

Και μην ξεχνάς…με το Novaguide.gr φτιάχνεις το δικό σου τηλεοπτικό οδηγό διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεσαι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.