5 λόγοι γιατί ο «Deadpool» είναι ο υπερήρωας που θα αγαπήσετε!

Αθυρόστομος, ξεκαρδιστικός, politically incorrect. Είναι ο απόλυτος αντιήρωας. Δεν υπάρχει άλλος κόμικ χαρακτήρας σαν τον «Deadpool». Είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί.

5 λόγοι γιατί ο «Deadpool» είναι ο υπερήρωας που θα αγαπήσετε! 

Αθυρόστομος, ξεκαρδιστικός, politically incorrect. Είναι ο απόλυτος αντιήρωας. Δεν υπάρχει άλλος κόμικ χαρακτήρας σαν τον «Deadpool». Είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί. 

Διαβάστε πώς ο Ράιαν Ρέινολντς πάλευε 12 χρόνια για να πείσει το Χόλιγουντ να γυρίσει την ταινία, που τελικά έγινε το πιο αγαπημένο blockbuster του 2016 (η πρώτη R-Rated ακατάλληλη ταινία που έκανε πρεμιέρα σπάζοντας το φράγμα των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αμερική!)  

Διαβάστε 5  trivia για τον πιο παράδοξο, ανατρεπτικό, σκανδαλιστικό ήρωα της Marvel:

Ποιος είναι ο Deadpool; Ο «Γουέιντ Γουίλσον» είναι ένας πρώην κομάντο ειδικών δυνάμεων, ο οποίος μαθαίνει ότι έχει καρκίνο και για αυτό αποδέχεται να γίνει πειραματόζωο των στρατιωτικών γιατρών που υπόσχονται να τον θεραπεύσουν. Αντ’ αυτού, τον μεταλλάσσουν σε κάτι αλλόκοτο: ένα πλάσμα με παραμορφωμένο δέρμα, ικανότητα να αυτοθεραπεύει τις πληγές του, ασταθή ψυχική υγεία, σκοτεινό, διαολεμένο μυαλό και διεστραμμένο χιούμορ. Ο Γουέιντ πεθαίνει, ο «Deadpool» τώρα διψά για εκδίκηση. Ομως το κάνει με χιούμορ, βρώμικα, αστεία. Σπάζοντας τον “4ο τοίχο” (μιλώντας σε μας, στην κάμερα) και κάνοντας συνεχείς αναφορές στην ποπ κουλτούρα ή σατιρίζοντας ανοιχτά άλλους ήρωες της Marvel. 

Πώς ο Ράιαν Ρέινολντς γνώρισε (κι ερωτεύτηκε) τον Deadpool: Ο Ράιαν Ρέϊνολντς δεν είναι απλά ο πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής μεταφοράς του comic superhero της Marvel. Επί 12 χρόνια ήταν ο άνθρωπος που πάλευε να πείσει το Χόλιγουντ να γυρίσει αυτή την ταινία. Τόσο πολύ ταυτίστηκε με το αυτοσαρκαστικό χιούμορ του ήρωα. «Είμαστε ίδιοι. Πραγματικά, μοιραζόμαστε το ίδιο πνεύμα. Moυ έστειλαν μαζεμένα όλα τα κόμικς το 2004. Τα διάβασα και τα ερωτεύτηκα! Αγάπησα πολύ αυτόν τον θεότρελο υπερήρωα και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα ξανακούσει για αυτόν. Λάτρεψα που το χιούμορ ήταν τόσο προχωρημένο, τόσο αυτοσαρκαστικό, τόσο τολμηρό. Από εκείνη τη στιγμή μού έγινε εμμονή. Ομως δεν ήταν εύκολο να πείσουμε το Χόλιγουντ να επενδύσει σε έναν τόσο παράξενο ήρωα. Τελικά, η Fox μάς έδωσε ένα μικρό budget (γυρίσαμε την ταινία με τα χρήματα που άλλα blockbuster δίνουν στο φαγητό του συνεργείου) γράψαμε το σενάριο, γυρίσαμε ένα πρόμο, αυτό έγινε viral στο Internet κι έτσι κερδίσαμε την εμπιστοσύνη του στούντιο.» 

O «ίδιος» ο Deadpool επέλεξε ποιος ηθοποιός θέλει να τον ερμηνεύσει; Σε ερώτηση στον Ράιαν Ρέινολντς αν αληθεύει ότι σε ένα από τα Deadpool comics υπάρχει η φράση ότι «αν γίνω ποτέ ταινία, θέλω να με παίξει ο Ράιαν Ρέινολντς», ο 39χρονος Καναδός πρωταγωνιστής το επιβεβαιώνει: «Ναι, ο Deadpool με είχε παραγγείλει…»

Do you feel lucky punk? Ο δημιουργός του Deadpool κόμικ, Ρομπ Λάιφιλντ, έχει ομολογήσει από που “έκλεψε” το όνομα του ήρωα: από τον τίτλο της τελευταίας ταινίας με ήρωα τον Dirty Harry, «The Dead Pool» (1988).

Οι ωραίοι έχουν χρέη. Ο Ρεϊνολντς είναι ένας από τους πιο όμορφους, λαμπερούς σταρ της γενιάς του. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης του «Deadpool», Τιμ Μίλερ, ομολογεί ότι δε χρησιμοποίησε τα συνηθισμένα «ενισχυμένα με ψεύτικους μύες» κοστούμια που φορούν οι ηθοποιοί που παίζουν τους υπερήρωες γιατί «αν γδυνόταν αυτή τη στιγμή ο Ράιν, θα μας ντρόπιαζε όλους». Γιατί λοιπόν να μην πρωταγωνιστήσει σε ένα κανονικό comic blockbuster; Να μην παίξει τον Σούπερμαν, τον Μπάτμαν, κάποιον από τους Χ-Men; Γιατί με τέτοιο πάθος να επιμένει να μεταφέρει στις μεγάλες οθόνες αυτό τον συγκεκριμμένο ήρωα;  «Ο κόσμος έχει βαρεθεί τους ηρωισμούς. Δε θα έπαιζα ποτέ ξανά έναν κανονικό υπερήρωα. Προτιμώ να κάνω πλάκα. Να προτείνω κάτι τόσο τρελό, τόσο αντισυμβατικό, τόσο προχωρημένο. Για αυτό και οι (αυτο)αναφορές στο «Green Lantern». , δε χρειάζεται να σας πω εγώ για το πόσο μεγάλη πατάτα ήταν τελικά το «Green Lantern». Ομως, το βλέπω και στο σινεμά και στη ζωή: ο κόσμος ανοίγεται, αν είσαι έτοιμος να παραδεχθείς με ειλικρίνεια τα λάθη σου. Μπορείς να σατιρίσεις οποιονδήποτε, αν επιτεθείς γενναία και στον εαυτό σου. Στο «Deadpool» κάνουμε πλάκα με τους «X-Men» και το «Wolverine». Αναφερόμαστε σε τόσους διάσημους, αλίμονο αν δεν αποκαθηλώναμε, πρώτον από όλους, τον «Ράιαν Ρέινολντς»…»

Μάθετε πότε προβάλλεται η ταινία “Deadpool”.

Και μην ξεχνάς…με το Novaguide.gr φτιάχνεις το δικό σου τηλεοπτικό οδηγό διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεσαι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.