5 πράγματα που δεν ξέρατε για το «I Saw the Light»

Ποιος ήταν ο σταρ της country Χανκ Γουίλιαμς και γιατί τον υποδύεται ο... Loki των «Εκδικητών»; Διαβάστε αναλυτικά...

5 πράγματα που δεν ξέρατε για το «I Saw the Light»

Ποιος ήταν ο σταρ της country Χανκ Γουίλιαμς και γιατί τον υποδύεται ο…  Loki των «Εκδικητών»; Διαβάστε αναλυτικά… 

Στο «I Saw the Light» («Δόξα και Πτώση»), ένας καθαρόαιμος Λονδρέζος, ο Βρετανός Τομ Χίντλστον («Οι Εκδικητές», «Thor», «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί»), υποδύεται τον Χανκ Γουίλιαμς , τον εμβληματικό τραγουδιστή της country από την Αλαμπάμα, ο οποίος παρόλο που πέθανε στα 29 του χρόνια επηρέασε όσο κανείς την αμερικανική μουσική. 

Σε σκηνοθεσία, σενάριο και παραγωγή του Μαρκ Εϊμπραχαμ (διάσημου πιο πολύ ως παραγωγού ταινιών όπως το «Children of Men» ή το «Robocop» του 2014), το «I Saw the Light» είναι η κάτι παραπάνω από μία βιογραφία: παρατηρεί πόσο τα μεγάλα ταλέντα είχαν, έχουν και θα έχουν τους προσωπικούς τους δαίμονες και συνήθως σβήνουν αδικοχαμένοι. 

Διαβάστε 5  trivia για την ταινία, τον Χανκ Γουίλιαμς, αλλά και τον εξαιρετικά ταλαντούχο πρωταγωνιστή Τομ Χίντλστον, από τον οποίο πλέον περιμένουμε ένα πολύ σπουδαίο μέλλον.  

«Hank Williams: The Biography»: Η ταινία βασίζεται στην βιογραφία που έγραψαν για τον θρυλικό μουσικό της country οι Κόλιν Εσκοτ, Τζορτζ Μέριτ και Γουίλιαμ ΜακΓιούεν. Ο Γουίλιαμς γεννήθηκε το 1923 και πέθανε πριν κλείσει τα 30 του χρόνια, το 1953 από καρδιακή ανεπάρκεια – αποτέλεσμα του εθισμού του στο αλκοόλ και τα χάπια. Στη σύντομη όμως ζωή και καριέρα του ηχογράφησε 35 single (ανάμεσα στα οποία τα «I Saw the Light», «I’m So Lonesome I Could Cry», «Your Cheating Heart») που άφησαν ιστορία στην παράδοση της country μουσικής, επηρεάζοντας πολλούς μεταγενέστερους του είδους. 

Το πρότζεκτ ξεκίνησε το 2009 με τον Μαρκ Εϊμπραχαμ να διασκευάζει σεναριακά μόνος του την βιογραφία του Γουίλιαμς. Στις αρχές του 2014 η παραγωγή κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα από τα τραγούδια του Γουίλιαμς, και τον Ιούνιο του 2014 ο Τομ Χίντλστον πόσταρε στο λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία με τον ίδιο ντυμένο σαν τον θρυλικό τραγουδιστή της country. Λίγο αργότερα, στο φεστιβάλ του Wheatland, ο Χίντλσον τραγούδησε δύο τραγούδια ως Χανκ Γουίλιαμς για να ξεκινήσει την διαφήμιση της ταινίας.

Η οικογένεια του Χανκ Γουίλιαμς είχε αντιρρήσεις για την επιλογή του Χίντλστον. Θεωρούσαν απαράδεκτο ότι ένας Βρετανός θα φορούσε το καουμπόικο καπέλο και θα κουβαλούσε την ιστορία του Αμερικανού Νότου, μέσα από τα τραγούδια του Γουίλιαμς. Οταν όμως τον άκουσαν να ερμηνεύει τα τραγούδια και διαπίστωσαν πώς ο 35χρονος πρωταγωνιστής δούλεψε πάνω στην προφορά και την ψυχή του προγόνου τους, έδωσαν την συγκατέθεσή τους. Αλλωστε στο σινεμά, το ταλέντο ξεπερνά κουλτούρες, προφορές, κι αυθεντικότητες. 

O Τομ Χίντλστον θα τραγουδάει στο φιλμ με τη δική του φωνή και για την προετοιμασία του δούλεψε με τον τραγουδιστή της country Ρόντνι Κρόουελ, ο οποίος ανέλαβε και την μουσική παραγωγή της ταινίας μαζί με τον Κάρτερ Λίτλ. Σε δηλωσή του ο Κρόουελ, επαίνεσε το ταλέντο του  Χίντλστον: «Μετά από ένα μήνα δουλειάς με αυτόν τον ταλαντούχο καλλιτέχνη, σέβομαι απόλυτα την εργασιακή του ηθική όσο είμαι συνεπαρμένος από την ικανότητα του να μεταμορφώνεται. Χωρίς αμφιβολία, σκηνοθέτης και παραγωγοί επέλεξαν τον κατάλληλο ηθοποιό για το ρόλο.»

Η ευγένεια και το ήθος του Χίντλστον δεν έμειναν απαρατήρητα από καστ και συνεργείο: εκτός του ότι έτρεχε 10 χιλιόμετρα και έκανε 15 χιλιόμετρο ποδήλατο τη μέρα (για να πετύχει την σκελετωμένη όψη του Γουίλιαμς), ανάμεσα στις λήψεις ψυχαγωγούσε τους πάντες τραγουδώντας τους και παίζοντας κιθάρα και πιάνο. Κάθε βράδυ, όταν τέλειωναν τα γυρίσματα της μέρας, χαιρετούσε τους πάντες με χειραψία – από τους επιστάτες του σετ, μέχρι τον σκηνοθέτη του. 

Μάθετε πότε προβάλλεται η ταινία “I Saw the Light”.

Και μην ξεχνάς…με το Novaguide.gr φτιάχνεις το δικό σου τηλεοπτικό οδηγό διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεσαι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.