5 πράγματα για τον Αλ Πατσίνο πρωταγωνιστή στο «Παιχνίδι Χωρίς Κανόνες»

Η κόντρα μεταξύ δυο υψηλά ιστάμενων σε μια φαρμακοβιομηχανία θα φέρει αναμεσά τους έναν νεαρό δικηγόρο, ο οποίος θα προσπαθήσει να βρει την αλήθεια ανάμεσα σε μυστικά, ψέμματα, εκβιασμούς, γυναίκες με επικίνδυνα κίνητρα, κατηγορίες, ακόμη και φόνους.

5 πράγματα για τον Αλ Πατσίνο πρωταγωνιστή στο «Παιχνίδι Χωρίς Κανόνες»

Η κόντρα μεταξύ δυο υψηλά ιστάμενων σε μια φαρμακοβιομηχανία θα φέρει αναμεσά τους έναν νεαρό δικηγόρο, ο οποίος θα προσπαθήσει να βρει την αλήθεια ανάμεσα σε μυστικά, ψέμματα, εκβιασμούς, γυναίκες με επικίνδυνα κίνητρα, κατηγορίες, ακόμη και φόνους. 

Ακόμα περισσότερο κι από την πλοκή της ταινίας, εντυπωσιακό είναι το καστ της ταινίας του Σιντάρο Σιμοσάουα, παραγωγού ταινιών όπως το «The Grudge», ο οποίος κάνει εδώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο: τον Αντονι Χόπκινς πλαισιώνουν οι Τζος Ντουχαμέλ,  Μαλίν Ακερμαν και Τζούλια Στάιλς, ενώ δίπλα του συμπρωταγωνιστεί ο θρυλικός Αλ Πατσίνο. 

Με την αφορμή της πρεμιέρας της ταινίας στα κανάλια Novacinema θυμηθείτε 5 trivia για τον εμβληματικό ηθοποιό: 

Γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1940 στην Νέα Υόρκη.  Γιος του ασφαλιστή Σαλ και της Ρόουζ  Πατσίνο, η οποία πέθανε όταν ο Αλ ήταν 22 χρονών. Αυτό που δεν ξέρει όμως ο περισσότερος κόσμος είναι η καταγωγή του: η γιαγιά κι ο παππούς του Πατσίνο κατάγωνται από τη Σικελία. Οι γονείς του πατέρα του από το Σαν Φρατέλο. Οι γονείς της μητέρας του όμως από το… Κορλεόνε της Σικελίας. Σύμπτωση; 

Δεν έχει τελειώσει ποτέ το σχολείο.  Παράτησε το Γυμνάσιο μία χρονιά πριν αποφοιτήσει – στα 17 του χρόνια. Πριν σπουδάσει ηθοποιός και γίνει ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς Μεθόδου στην ιστορία του κινηματογράφου (έγινε δεκτός το 1966 στο Actors Studio από τον ίδιο τον Λι Στράσμπεργκ, τον πιο διάσημο καθηγητή υποκριτικής)  ο Αλ δούλεψε ως κούριερ, πωλητής παπουτσιών, αποθηκάριος σε σούπερ μάρκετ, λουστράκος, μεταφορέας επίπλων και εφημεριδοπώλης. 

«Ο Νονός» (1972).  Πόσοι γνωρίζουν ότι τα στούντιο δεν ήθελαν τον άγνωστο Αλ Πατσίνο στο ρόλο του Μάικλ Κορλεόνε κι ότι ο Φράνσις Φορντ Κόπολα έδωσε πραγματική μάχη για να τον επιβάλει; Οι παραγωγοί τον θεωρούσαν κοντό, άσχημο και άσημο. Ηθελαν στη θέση του τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ. Κάθε μέρα στο γύρισμα η απειλή της απόλυσής και αντικατάστασής του ήταν παρούσα. Οπως έχει ομολογήσει ο ίδιος ο Κόπολα, αυτό βοήθησε και τους δύο να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους και στο τέλος «Ο Νονός» έγραψε ιστορία. Το αστείο είναι ότι ο Πατσίνο ήταν όντως τόσο άσημος πριν από αυτό που χρωστούσε στους πάντες. Για αυτό, όχι απλά δεν πήρε χρήματα για τον «Νονό» αλλά χρησιμοποιήσε την αμοιβή του για να ξεπληρώσει. Στο τέλος μάλιστα χρωστούσε στο στούντιο 15.000 δολάρια. 

Αποτελεί οσκαρικό σκάνδαλο.   Η περίπτωση του Αλ Πατσίνο αποτελεί ένα από τα παραδείγματα που η Ακαδημία έχει αγνοήσει έναν σπουδαίο ηθοποιό σε εμβληματικούς ρόλους που έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην ιστορία του κινηματογράφου, για να τον ανταμείψει δεκαετίες καθυστερημένα για έναν κλισέ ρόλο. Ο Αλ Πατσίνο κέρδισε το πρώτο του Οσκαρ, 21 χρόνια μετά την πρώτη του οσκαρική υποψηφιότητα, για το «Αρωμα Γυναίκας». Κι όχι για τους δύο «Νονούς», τον «Σημαδεμένο» ή το «Dog Day Afternoon». 

Ρόλοι που έχει απορρίψει στην καριέρα του.  Εχει απορρίψει προτάσεις να πρωταγωνιστήσει σε θρυλικές ταινίες. Αναφέρουμε τα πιο διάσημα παραδείγματα: «Κράμερ Εναντίον Κράμερ», «Γεννημένος την 4η Ιουλίου», «Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου», «Αποκάλυψη Τώρα», «Pretty Woman» – ενώ θα ήταν εκείνος ο Χαν Σόλο στα «Star Wars». Για το «Αποκάλυψη Τώρα» έχει σχολιάσει ότι «θα έκανε τα πάντα για τον Κόπολα, αλλά δε θα πήγαινε στον πόλεμο μαζί του». Για ποια ταινία που απέρριψε έχει μετανιώσει πικρά; Για τους «Συνήθεις Υποπτους». Ηταν η πρώτη επιλογή του Μπράιαν Σίνγκερ για το ρόλο του αστυνομικού επιθεωρητή που πήγε τελικά στον Τσαζ Παλμιντέρι.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.