5 πράγματα για το «Our Brand is Crisis»

Ένα πολιτικό θρίλερ από αυτά που δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα: αφηγείται την ιστορία της «Καλάμιτι» Τζέιν Μποντίν, μιας ευφυούς, υπεύθυνης στρατηγικής που μόλις έχει αρχίσει να επιβιώνει από ένα σκάνδαλο που της στοίχισε την καλή της φήμη και κλόνισε την εμπιστοσύνη της.

Μια δεύτερη ευκαιρία θα της δοθεί όταν ο υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου της Βολιβίας θα την προσλάβει για να οργανώσει την προεκλογική του καμπάνια.
Η Μποντίν θα δεχθεί, χωρίς να γνωρίζει πως ο χειρότερος επαγγελματικός της εχθρός, ο Πατ Κάντι έχει αναλάβει την καμπάνια του πολιτικού αντιπάλου του υποψήφιου της.
Ο αγώνας θα παιχθεί σε περισσότερα από ένα επίπεδα… 

Πιστεύετε ότι «αυτά δεν συμβαίνουν;» Διαβάστε 5 trivia:

Eίναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα: Το 2002, η αμερικανική εταιρία συμβούλων Greenberg Carville & Shrum (GCS) ανέλαβε να στηρίξει έναν υποψήφιο στις εκλογές της Βολιβίας και ξέσπασε σκάνδαλο. Το 2005 κυκλοφόρησε και το ομότιτλο ντοκιμαντέρ της Ρέιτσελ Μπόιντον, πάνω στα γεγονότα. 

«Πέδρο Καστίγιο»: ο χαρακτήρας του υποψήφιου πολιτικού είναι βασισμένος στον πραγματικό πρωταγωνιστή του τότε σκανδάλου, τον Γκονζάλο Σάντσεζ ντε Λοζάντα (γνωστό κι ως «Γκόνι»), επιχειρηματία και πολιτικό, που εκλέχθηκε Πρόεδρος της Βολιβίας δύο φορές.  

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα ήταν σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής. Όμως αποχώρησε και τη θέση του μπροστά από την κάμερα πήρε ο Μπίλι Μπομπ Θόρτον, και πίσω από αυτήν, ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν. 

Ο χαρακτήρας της Σάντρα Μπούλοκ ήταν στην πραγματικότητα…
άντρας όμως ο παραγωγός Τζορτζ Κλούνεϊ και ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν αποφάσισαν να αλλάξουν το σενάριο και να τον ξαναγράψουν για γυναίκα. Ήταν μια κίνηση που πήρε μεγάλες επεκτάσεις με τον Κλούνεϊ να δηλώνει στο Φεστιβάλ του Τορόντο ότι «το Χόλιγουντ μπορεί να βοηθήσει τις πρωταγωνίστριές του με ενδιαφέροντες ρόλους και να η απόδειξη». 

«Ένας από τους καλύτερους γυναικείους ρόλους τα τελευταία 10 χρόνια»: Αυτό έγραψε το «Variety», ενώ όλοι οι κριτικοί, ακόμα κι εκείνοι που δεν ενθουσιάστηκαν με την ταινία, έγραψαν διθυράμβους για τη Σάντρα Μπούλοκ. «Βουτά στο ρόλο με μια δαιμονισμένη ενέργεια που παρασύρει κι όλη την ταινία μαζί της» (Indiewire). «Η Μπούλοκ είναι καλύτερη από όλους τους υπόλοιπους μαζί, καλύτερη κι από το σενάριο, καλύτερη κι από αυτά που πρέπει να πει: μπαίνει στις σκηνές της και βαράμε όλοι προσοχή» (Guardian). 

 
Μάθε πότε προβάλλεται η ταινία

Μην ξεχνάς…! με το Novaguide.gr φτιάχνεις το δικό σου τηλεοπτικό οδηγό διαθέσιμο όπου και αν βρίσκεσαι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.