5 πράγματα για «Το Πρόγραμμα»

Γκρεμισμένα είδωλα; Το αγαπημένο είδος του Χόλιγουντ. Η άνοδος, η πτώση και η δημόσια αποκαθήλωση του 7 φορές Tour de France πρωταθλητή ποδηλάτη Λανς Αρμστρονγκ έγινε ταινία από τον Στίβεν Φρίαρς. Διαβάστε το παρασκήνιο...

Γκρεμισμένα είδωλα; Το αγαπημένο είδος του Χόλιγουντ. Η άνοδος, η πτώση και η δημόσια αποκαθήλωση του 7 φορές Tour de France πρωταθλητή ποδηλάτη Λανς Αρμστρονγκ έγινε ταινία από τον Στίβεν Φρίαρς. Διαβάστε το παρασκήνιο… 

Δόξα, ρεκόρ, επτά φορές κυπελλούχος του Tour de France, μάχη με τον καρκίνο, επιστροφή-φαινόμενο, κίτρινο βραχιολάκι, διάσημη σχέση με την Σέριλ Κρόου, doping σκάνδαλα, συναθλητές που μιλούν για επί χρόνια bullying συμπεριφορά, εξομολόγηση στην Oprah και… συντριβή ενός παγκόσμιου ήρωα. Η ιστορία του Λανς Αρμστρονγκ και ο τρόπος που διαλύθηκε στα εξ ων συνετέθη έγινε ταινία, με την υπογραφή του Στίβεν Φρίαρς («Philomena», «Florence Foster Jenkins», «Η Βασίλισσα», «Eπικίνδυνες Σχέσεις», «High Fidelity») και πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Μπεν Φόστερ

Διαβάστε 5 πράγματα για «Το Πρόγραμμα»:

«Seven Deadly Sins: My Pursuit of Lance Armstrong» Βασίζεται στο βιβλίο του αθλητικογράφου Ντέιβιντ Γουολς και πιάνει την ιστορία από όταν ο Αρμστρονγκ διαγωνίζεται ανεπιτυχώς στο Tour de France και, για ν’ ανταπεξέλθει, ζητά να μπει στο «πρόγραμμα» EPO του αθλίατρου Μικέλε Φεράρι. Τότε είναι που ο Αρμστρονγκ ανακαλύπτει ότι έχει καρκίνο, τον μάχεται και τον νικά και ξαναμπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι. Κερδίζει έναν, δύο, επτά Tour de France, γίνεται ο διασημότερος αθλητής του κόσμου, μια μηχανή μάρκετινγκ σε άριστη λειτουργία, ίνδαλμα για τους καρκινοπαθείς ή για όσους θέλουν να πιστεύουν στην ανθρώπινη παντοδυναμία και, παράλληλα, χαρίζει το σώμα του στα αναβολικά, αλλάζοντας τακτικά το αίμα του: ντοπαρισμένο για ν’ αγωνιστεί, καθαρό για να υποβληθεί σε ελέγχους.

Side Effects: Το σενάριο υπογράφουν οι Σκοτ Μπερνς (σεναριογράφος του «Side Effects») και Τζέι Ρόουτς (με πρόσφατη επιτυχία το «Game Change»), και είναι ιδωμένο από την πλευρά του Τάιλερ Χάμιλτον, του ποδηλάτη που βρισκόταν στην ομάδα του Αρμστρονγκ και πρώτος μίλησε εναντίον του, στην εκπομπή «60 Minutes».

Μπεν Φόστερ: Αν δεν τον έχετε ήδη προσέξει, προσέξτε τον εδώ. Πρόκειται για μεγάλο κεφάλαιο στους ηθοποιούς που γέννησε η τελευταία δεκαετία. Αποκάλυψη στο «3:10 to Yuma» έφτασε να κλέβει την παράσταση από τον Ράσελ Κρόου, σπαραχτικός στο «Ain’t Them Bodies Saints» δίπλα στη Ρούνι Μάρα, συγκλονιστικός στο φετινό οσκαρικό «Hell or High Water» («Πάση Θυσία»). Σε μία συνέντευξή του στη Guardian, ο Φόστερ αποκάλυψε ότι ως ηθοποιός μεθόδου πήρε αναβολικά για να παίξει τον Αρμοστρονγκ (πάντα με την επίβλεψη γιατρών). Ομως ούτε το σώμα του ήταν έτοιμο, ούτε η ψυχή του για τη δοκιμασία που επρόκειτο να υποστεί. Ομολόγησε ότι το συναισθηματικό κομμάτι της δοκιμασίας τον έριξε σε κατάθλιψη. Αλλωστε, ο Φρίαρς δεν του χαρίστηκε: αντιμετωπίζει με σκληρότητα τον ήρωά του, τον ήρωα εκατομμυρίων ανθρώπων. 

«Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong»: Tο σκάνδαλο Αρμστρονγκ ενέπνευσε ακόμα και τον Τζέι Τζέι Εϊμπραμς, αλλά μάλλον με τη Star Wars saga το έβαλε στην άκρη. Πρότζεκτ του ήταν να γυρίσει την ταινία που θα βασίζεται στο βιβλίο της αθλητικογράφου Τζούλιετ Μακούρ, «Cycle of Lies: The Fall of Lance Armstrong». Και η Μακούρ παρακολουθούσε την καριέρα του Αρμστρονγκ, ενώ οι μαρτυρίες και η έρευνά της για τη χρήση αναβολικών (την οποία επέβαλε και στους συνεργάτες του, διαφορετικά τους απέλυε) συνετέλεσαν στην ομολογία του πρώην πρωταθλητή.

«The Armstrong Lie»: Δύο ντοκιμαντέρ επίσης γυρίστηκαν για το ίδιο θέμα – ένα του Αλεξ Γκίμπνεϊ που κυκλοφόρησε το 2013. Αρχικά, η ταινία ονομαζόταν «Lance Armstrong: The Road Back», αλλά τώρα κυκλοφορεί με τίτλο «The Armstrong Lie». Κι ένα δεύτερο (από τους οσκαρικούς παραγωγούς του «One Day in September»), με τίτλο «Stop at Nothing: The Lance Armstrong Story» που κυκλοφόρησε το 2014. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.