5 TRIVIA ΓΙΑ ΤΟ «ΒRAVEHEART»

Ολοι θυμόμαστε τα χρώματα του πολέμου στο πρόσωπο του σκηνοθέτη, παραγωγού, πρωταγωνιστή Μελ Γκίμπσον. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την κραυγή ελευθερίας του «Braveheart». Η ταινία που έγραψε τη δική της ιστορία, έχει πολλές ιστορίες από το παρασκήνιό της. Διαβάστε αναλυτικά...

Ολοι θυμόμαστε τα χρώματα του πολέμου στο πρόσωπο του σκηνοθέτη, παραγωγού, πρωταγωνιστή Μελ Γκίμπσον. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την κραυγή ελευθερίας του «Braveheart». Η ταινία που έγραψε τη δική της ιστορία, έχει πολλές ιστορίες από το παρασκήνιό της. Διαβάστε αναλυτικά… 

Το 1995, ο αγώνας του Σκωτσέζου λαϊκού ήρωα-αντάρτη Γουίλαμ Γουάλας κατά του αγγλικού θρόνου, στα τέλη του 14ου αιώνα, έγινε ταινία από τον Μελ Γκίμπσον κι έγραψε τη δική της κινηματογραφική ιστορία: 10 oσκαρικές υποψηφιότητες και 5 βραβεία (ανάμεσα στα οποία κι αυτά της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας για τον Μελ Γκίμπσον) 4 Χρυσές Σφαίρες, 3 Bafta, η απόλυτη αναγνώριση για τον δημιουργό και ένας θρίαμβος στο αμερικανικό, αλλά και στο παγκόσμιο box office. 

O Mελ Γκίμπσον μίλησε αναλυτικά πριν από λίγα χρόνια για την μεγάλη επιτυχία του «Braveheart» και απάντησε στις κατηγορίες ότι «δεν υπάρχει άλλη ιστορική ταινία στην ιστορία του σινεμά που είναι τόσο… ανιστόριτη» όπως τον κατηγόρησαν μερικοί κριτικοί. 

Ο Γκίμπσον όμως, επίτηδες, εμπλέκει την αλήθεια με τη φαντασία. Η επιλογή ενός λαϊκού ήρωα που μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε έναν φωτογενή κινηματογραφικό και να αναστήσει τη Σκωτσέζικη υπερηφάνεια, δεν ήταν μια καθόλου τυχαία επιλογή. Ο Γουίλαμ Γουάλας ήταν αυτό ακριβώς: μια οντότητα σχεδόν επινοημένη, ένα κράμα θρύλων, μύθων και ιστορικής πραγματικότητας, ένα σύμβολο ανδρείας και αρετής που σκοπό έχει την έμπνευση και τη συγκίνηση. 

Πάμε να μάθουμε 5 trivia από τα γυρίσματα της ταινίας, όπως τα εξομολογείται ο Μελ Γκίμπσον.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.