Η «γιορτή» των 69.618 κενών καθισμάτων!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τον τελικό που οδεύει με λίγους ή χωρίς θεατές και την ανικανότητα των FIFA και UEFA να επιβάλλουν το κανονικό ποδόσφαιρο στην... ατίθαση Ελλάδα.

Σε κάθε κανονική χώρα ο τελικός του κυπέλλου είναι γιορτή. Και δεν είναι απαραίτητο να μιλάμε για την Αγγλία, όπου το κύπελλο είναι ο αρχαιότερος ποδοσφαιρικός θεσμός, στρώνονται τα κόκκινα χαλιά και δίνουν το παρόν η Βασίλισσα και οι πρίγκιπες.

Ακόμα και στον πρόσφατο τελικό του Γαλλικού κυπέλλου παρακολουθήσαμε ένα καθώς πρέπει τελετουργικό και τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Μανουέλ Μακρόν να δίνει το κύπελλο στη «μικρούλα» (σε σχέση με την Παρί ΣΖ) Ρεν. 

Μόνο στην Ελλάδα είμαστε 9 ημέρες πριν τον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και δεν ξέρουμε αν ο αγώνας θα γίνει με κόσμο (και πόσο) ή χωρίς…

Αν θα έχει VAR (και ποιοι θα το λειτουργήσουν) ή όχι… 

Αν θα μπορέσει η ΕΛ.ΑΣ. να τηρήσει την τάξη σε περίπτωση που υπάρξουν οπαδοί στις εξέδρες…

Και σίγουρα όχι 69.618, όση και η χωρητικότητα του ΟΑΚΑ, αλλά πολλοί λιγότεροι…

Αν θα αρχίσει και αν θα λήξει ομαλά ο αγώνας, ώστε να μαντέψουμε και την επικείμενη απόφαση των FIFA και UEFA που πάντα έχουν τον… μπαμπούλα του Grexit πάνω από το κεφάλι της ΕΠΟ…

Αν θα κληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως τόσες φορές στο παρελθόν…

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι σήμερα, 2 Μαίου, θα γίνει η σύσκεψη της ΕΠΟ με τις ομάδες και την ΕΛ.ΑΣ. 

Και πως οι διαρροές δίνουν και παίρνουν… Ρίχνουν όλοι «άδεια για να πιάσουν… γεμάτα». 

Ο Γιώργος Βασιλειάδης μας λέει ότι «ίσως χρειαστεί να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις». Δηλαδή να γίνει ο τελικός κεκλεισμένων των θυρών. 

Γιατί; Γιατί υπάρχει ο κίνδυνος «προβοκάτσιας». Να εμφανιστούν δηλαδή και οπαδοί άλλων ομάδων για να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες καταστάσεις.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ διαρρέουν επίσης ότι θέλουν τους οπαδούς τους (και σωστά) στις εξέδρες. Αλλά δεν θα επιμείνουν κιόλας!

Διότι γνωρίζουν ότι δύσκολα θα ελέγξουν ακόμα και 8.000 φιλάθλους ο καθένας και πως στην περίπτωση επεισοδίων (και ανάλογα την έκτασή τους) ίσως κληθούν να ξεκινήσουν τη νέα περίοδο με μείον στη βαθμολογία.

Άρα αν η αστυνομία τους πει ότι έχει στοιχεία για «ραντεβού θανάτου» ή ενδεχόμενη «προβοκάτσια» από οπαδούς άλλων ομάδων, οι δικέφαλοι δύσκολα θα αντιδράσουν και θα αποδεχθούν την… γιορτή των 69.618 κενών καθισμάτων.

Με άλλα λόγια η προσπάθεια για «εξυγίανση» με την αποπομπή της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ, που ήταν υπό τον έλεγχο του Ολυμπιακού και προκαλούσε αντιδράσεις και φαινόμενα βίας, δεν φαίνεται και ιδιαίτερα πετυχημένη.

Η πολιτική ηγεσία αδυνατεί να τηρήσει την τάξη κατά την μετακίνηση οργανωμένων οπαδών και επιβάλει απαγορεύσεις, ενώ η ΕΠΟ δεν είναι ικανή να διοργανώσει ένα κανονικό τελικό, ακόμα και μεταξύ δύο ομάδων που πρωτοστάτησαν στην εκλογή της νυν διοίκησής της.

Φυσικά όπως συμβαίνει και με την οικονομική τρόικα που ελέγχει τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, έτσι και με την ποδοσφαιρική τρόικα, ο έλεγχός της είναι για γέλια.

Γιατί οι υπερπαρατηρητές FIFA και UEFA υποτίθεται ότι είναι εδώ για να βελτιώσουν τα πράγματα. 

Στην πραγματικότητα όμως παρακολουθούν απλά μια… άλαλη ΕΠΟ που μόνο με υπέρτατη αρχή του ποδοσφαίρου δεν φαντάζει και αποδέχεται (μαζί με τις διεθνείς αρχές) κάθε κρατική παρέμβαση στο άθλημα.

Οπότε ας «γιορτάσουμε» τον τελικό μεταξύ συγγενών και φίλων! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.