Ο μικρός γίγας της Μπαρσελόνα

Ο Ηλίας Βλάχος γράφει για τον μικρό γίγα της Μπαρσελόνα. Για τον παίκτη που δεν βοηθάει πλέον τους μπλαουγκράνα... για έναν άνθρωπο που "λείπει" και μια ομάδα που πονάει!

Βασικά να πω ότι δεν είμαι οπαδός της Μπαρσελόνα!

Το ποδοσφαιρικά ωραίο όμως πρέπει να το μνημονεύεις! Το τέλος είναι κοντά αλλά αυτά που προσέφερε δεν θα ξεχαστούν και πρέπει να βλέπεις αυτό που ξετυλίγεται μπροστά σου, να βλέπεις ότι η Μπαρσελόνα δεν είναι η Μπαρσελόνα!!!

Θα σας πω λοιπόν για ένα παιδί που μεγάλωσε στην Μασία… 

Για ένα βραχύσωμο παιδί που από έντεκα ετών πάλευε με πιο ψηλά παιδιά, με πιο δυνατά παιδιά. Δεν ήταν εύκολο! 

Αλλά βλέπετε είχε θάρρος, είχε θράσος και κυρίως είχε μυαλό και ήταν ηγέτης!

Οι συμπαίκτες του ήταν ενήμεροι ότι όποτε ένιωθαν δυσκολία θα μπορούσαν να του δώσουν την μπάλα γιατί όπως έλεγαν οι προπονητές “είναι σαν να βάζετε τα λεφτά στην τράπεζα”. 

Το μότο ήταν απλό στην Μασία! Να τρώτε, να κοιμάστε και να σέβεστε την μπάλα!

Αυτός την σεβόταν και με το παραπάνω. Οι πληροφορίες για αυτόν ελάχιστες! Τα πλάνα στο διαδίκτυο επίσης ελάχιστα γιατί τα social media δεν είχαν μπει στα σπίτια του κόσμου! To facebook εμφανίστηκε το 2004… Youtube 2005… twitter 2006… Instagram 2010… 

Έξυπνος, γρήγορος με την μπάλα στα πόδια, γρήγορος στο να δώσει την μπάλα σωστά, γρήγορες ιδέες γενικά… δεν μιλούσε πολύ, δεν ζητούσε προσοχή, δεν διαμαρτυρόταν όταν οι αντίπαλοι τον χτυπούσαν… εκτελούσε φάουλ, μοίραζε ασίστ… ο ιδανικός συμπαίκτης… ο ιδανικός ηγέτης… 

Μια ζωή μπλαουγκράνα… μια ζωή η κολώνα της ομάδας… μια ζωή αυτός που έπαιρνε από το χέρι τους υπόλοιπους… αυτός που έδινε τον τόνο… αυτός στον οποίο βασίστηκε ο Πεπ Γκουαρδιόλα για το τίκι-τάκα… αυτός που ανάγκασε τον Λουίς Ενρίκε να πει ότι δεν υπάρχει άλλος στον κόσμο σαν αυτόν και ότι δεν θα υπάρξει ποτέ άλλος… 

Αυτός που οδήγησε την Μπαρσελόνα σε τέσσερα Champions League… αυτός που βοήθησε να γιγαντωθεί αυτός ο σύλλογος… αυτός από τον οποίο επωφελήθηκαν αρκετοί συμπαίκτες… 

Αυτός ο μικρός γίγας… ο Τσάβι Ερνάντεθ!

Ο Λιονέλ Μέσι χωρίς αυτόν και χωρίς τον Ινιέστα… μοιάζει απελπισμένος… το πρωτάθλημα το κατακτά αλλά στην Ευρώπη δεν μπορεί! Τριγυρνάει παντού στο γήπεδο για να πάρει την μπάλα και να δημιουργήσει αλλά είναι μόνος! 

Είναι και ο μόνος που τα ακούει από τον κόσμο. Ο προπονητής λογικά θα αλλάξει, ξανά! Το περιβάλλον δεν είναι όσο ασφαλές ήταν στο παρελθόν! Ο κόσμος κλαίει… ο κόσμος γκρινιάζει… ο κόσμος δεν βλέπει άλλον για να τα ψάλλει! Έναν ξέρει και σε έναν πιστεύει. Για τον Μέσι η Μπαρσελόνα σιγά σιγά… γίνεται Αργεντινή και δεν μοιάζει μακριά η ώρα που ο Μέσι θα αρχίσει να το σκέφτεται! Δεν ξέρω αν θα πάει σε άλλη χώρα. Δεν ξέρω αν θα τα παρατήσει… ένα ξέρω ότι ο Τσάβι είπε ότι σταματάει το ποδόσφαιρο για να γίνει προπονητής κατά προτίμηση στην Μασία, γιατί όχι – λέω – στην πρώτη ομάδα!!! 

Αν τον δει ο Μέσι, μπορεί και να χαμογελάσει ξανά και όλα να αλλάξουν γιατί αυτή η Μπαρσελόνα πλέον δεν τρομάζει τον αντίπαλο όπως παλιά… η Μπαρσελόνα δεν κρατάει την μπάλα όπως παλιά… η Μπαρσελόνα δεν ξέρει να αμύνεται… η Μπαρσελόνα δεν εξελίσσεται… η Μπαρσελόνα χωρίς τον Τσάβι… δεν είναι Μπαρσελόνα!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.