Οι VIP χούλιγκαν ενός «ξεφτίλα» τελικού!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τις ευθύνες όσων διέθεσαν τις προσκλήσεις στο ΟΑΚΑ και την ανάγκη παρέμβασης της όποιας δικαιοσύνης μας έχει απομείνει

Ο Βαγγέλης Γραμμένος ξεφυσούσε στα επίσημα του ΟΑΚΑ και η κάμερα της μετάδοσης τον έπιασε να μονολογεί -με την λέξη «ξεφτίλα» να βγαίνει από το στόμα του- την ώρα που οι VIP προσκεκλημένοι της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και της ΕΠΟ δεν κ@λ@σαν να πλακωθούν ούτε μπροστά σε 3.000 αστυνομικούς.

Ακόμα και με 1.040 «εκλεκτούς» προσκεκλημένους ο τελικός – γιορτή του ποδοσφαίρου λίγο έλλειψε να μην ξεκινήσει, αν τα πνεύματα δεν ηρεμούσαν. Για καλό και για κακό πάντως, η διοργανώτρια ΕΠΟ απείλησε με εκκένωση από τα μεγάφωνα του γηπέδου. 

Τρία χρόνια Γραμμένος, τρία χρόνια διεθνούς επιτήρησης, τρία χρόνια τελικοί μίσους και ντροπής από ένα ποδόσφαιρο που χρειάζεται τη στήριξη του κράτους και τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών για να μείνει όρθιο. Όχι ότι πριν τα πράγματα ήταν καλύτερα, αλλά τότε υπήρχε διαφθορά κι όχι εξυγίανση! 

Οι δύο τοποτηρητές (Βασάλο και Λάκοβιτς), η Επιτροπή Παρακολούθησης με τον Χούμπελ επικεφαλής, ο υπερσύμβουλος της ομοσπονδίας Φούσεκ και οι τρεις ξένοι αρχιδιατητές (Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ) πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα από FIFA και UEFA.

Εκτός και αν γράψουν την αλήθεια για όσα είδαν στις εκθέσεις τους που περιμένουν με αγωνία σε Ζυρίχη και Νιόν.

Αλλά ακόμα κι έτσι, έχουν αποτύχει οικτρά!  

Οι περισσότεροι από δαύτους ήταν το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ και είδαν με τα μάτια τους ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ επέλεξαν να δώσουν τις προσκλήσεις που πήραν σε άτομα που πιθανόν να έχουν στην πλάτη τους το… μισό ποινικό κώδικα.

Ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι είδε όχι 1.040, αλλά 3.000 άτομα στο ΟΑΚΑ, κάποιοι από τους οποίους «είναι εγκληματικές προσωπικότητες και είχαν και σιδηρολοστούς»! 

Ακόμα και στην υπερβολή του ο Κούγιας δεν μπορεί, κάτι παραπάνω ξέρει από πρόσωπα που έχουν ανοιχτές παρτίδες με τη δικαιοσύνη.

Αλλά δεν είναι μόνο η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ που εμπλέκονται. Είναι και η ΕΠΟ, που είχε και τον μεγαλύτερο αριθμό προσκλήσεων και οι Ενώσεις, στις οποίες τις διέθεσε!

Διότι κι από τις Ενώσεις της ΕΠΟ άγνωστος αριθμός προσκλήσεων έφτασε σε χέρια ανθρώπων που αν τηρούνταν οι υπάρχοντες νόμοι, δεν θα έμπαιναν, όχι στον τελικό του ΟΑΚΑ, αλλά σε κανένα γήπεδο. 

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν, για να αποφευχθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον; 

Μήπως πρέπει να ασχοληθεί ο Αθλητικός Εισαγγελέας; Μήπως η Επιτροπή Δεοντολογίας να κάνει επιτέλους τη δουλειά της; 

Όταν υπάρχουν «προσκλήσεις» είναι δεδομένο ότι γνωρίζεις τους «προσκεκλημένους» σου. ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΕΠΟ πρέπει να κληθούν λοιπόν και να καταθέσουν τις λίστες με τις προσκλήσεις που παρέδωσαν. 

Έτσι για να δούμε ποιους κάλεσαν στη «γιορτή» τους και αν θέλουν πραγματικά να ξαναφέρουν τους κανονικούς φιλάθλους στα γήπεδά τους. Για να μη κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας δηλαδή και αναλωνόμαστε σε συσκέψεις μόνο και μόνο για επικοινωνιακούς λόγους.

Αν θέλεις τους κανονικούς φιλάθλους στις εξέδρες, μπορείς να τους φέρεις. Αν θέλεις τους VIP χουλιγκάνους, ξέχνα τους κανονικούς, αλλά σταμάτα και να τους δουλεύεις ψιλό γαζί! 

Επίσης, αν αυτοί που έχουν οριστεί (και ορκιστεί) να τηρούν τη νομιμότητα θέλουν, μπορούν να καθαρίσουν μια για πάντα τις εξέδρες και τα γραφεία του δημοφιλούς σπορ από τους κατ΄ επάγγελμα παραβάτες.

Το αναφέρει στο άρθρο 1 ο Κώδικας Δεοντολογίας της ΕΠΟ:

«Ο παρών κώδικας θα εφαρμόζεται επί συμπεριφορών που βλάπτουν την ακεραιότητα και τη φήμη του ποδοσφαίρου και ιδίως σε συμπεριφορές παράνομες, ανήθικες και αντιδεοντολογικές». 

Και ξεκαθαρίζει πως: «Ο Κώδικας εστιάζεται στην γενικότερη συμπεριφορά εντός του οργανωμένου ποδοσφαίρου που μπορεί να έχει ελάχιστη ή και καμία σχέση με τις ενέργειες εντός των αγωνιστικών χώρων». 

Υπάρχει άραγε πιο ανήθικη συμπεριφορά από το να αποκλείεις από τον τελικό τους υγιείς φιλάθλους και να… προσκαλείς στα επίσημα τους χούλιγκανς; Το ερώτημα είναι ρητορικό και η απάντηση γνωστή.

Αν εσείς έχετε δει ποτέ να ενεργοποιείται για τέτοιες συμπεριφορές η Επιτροπή Δεοντολογίας, παρακαλώ να ενημερώσετε άμεσα FIFA και UEFA που πιστεύουν ότι οι τοποτηρητές τους κάνουν καλή δουλειά στο πάρκο Γουδή. 

Άντε και του χρόνου με διπλό τελικό! 

ΥΓ: Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ απέδειξε όμορφα κι απλά ότι κατέκτησε δίκαια και το κύπελλο! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.