Η εναλλακτική καλύτερη ενδεκάδα της Superleague

Για άλλη μια χρονιά, θα αποφύγουμε τα αστέρια, θα αποφύγουμε τις ομάδες που πήραν Ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα εστιάσουμε στους υπόλοιπους για να επιλέξουμε την εναλλακτική καλύτερη ενδεκάδα της Superleague.

Για άλλη μια χρονιά, θα αποφύγουμε τα αστέρια, θα αποφύγουμε τις ομάδες που πήραν Ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα εστιάσουμε στους υπόλοιπους για να επιλέξουμε την εναλλακτική καλύτερη ενδεκάδα της Superleague.

Για την θέση του τερματοφύλακα επιλέγω τον Κρίστινσον της ΑΕΛ! Από την στιγμή που προσαρμόστηκε στη νέα ομάδα του ήταν σταθερός, καλός κάτω από την εστία και με μερικές εντυπωσιακές επεμβάσεις που κράτησαν αποτελέσματα. 

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπορεί να έπεσε όμως ο Μπουκουβάλας ήταν σταθερός όλη τη σεζόν! Μοίρασε τέσσερις ασίστ, ήταν στην καλύτερη εικοσάδα για επιτυχημένα γεμίσματα και ήταν και καλός αμυντικά!

Στο αριστερό άκρο ο έμπειρος Βάντερσον κερδίζει την θέση με σταθερότητα, εμπειρία και καλή δουλειά για ακόμη μια χρονιά σε άμυνα και επίθεση.

Στο κέντρο της άμυνας δύο παίκτες σταθεροί στα μετόπισθεν και επικίνδυνοι στις στατικές φάσεις στην επίθεση. Ο “φωνακλάς” Άργκους του Παναιτωλικού και ο ταχύτατος Ντομίνγκεζ του Πανιωνίου ταιριάζουν σαν δίδυμο και γεμίζουν εμπιστοσύνη με την παρουσία τους. 

Η θέση του αμυντικού μέσου πηγαίνει στον Κόρμπο του Πανιωνίου. Σε μια δύσκολη χρονιά, όπου ο Πανιώνιος άλλαξε αρκετά το ρόστερ του, άλλαξε και προπονητή μέσα στην σεζόν ο Κόρμπος κράτησε την ομάδα ενωμένη και με την εμπειρία του βοήθησε τον Πανιώνιο να μείνει νωρίς στην κατηγορία. Αρχηγός. 

Σε σχηματισμό ρόμβου στο κέντρο, στα πλευρά του Κόρμπου θα βάλω τον Μουνάφο ο οποίος δεν παρασύρθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης και παρέμεινε σε καλό επίπεδο. Στατιστικά ο όγδοος καλύτερος παίκτης στο πρωτάθλημα. Στα αριστερά ο Ντέλετιτς που αν και έπαιξε σχεδόν στα 2/3 της σεζόν παρέμεινε με διαφορά ο πιο ποιοτικός ακραίος στο πρωτάθλημα από την έκτη θέση και κάτω στην Superleague. 

Για την θέση του επιθετικού μέσου η μάχη του Μάσουρεκ με τον Μπερτόλιο ήταν μεγάλη αλλά ο Αργεντινός του Παναιτωλικού κερδίζει στο δημιουργικό κομμάτι. Σκόραρε τέσσερις φορές έναντι πέντε του Μπερτόλιο αλλά μοίρασε επτά τελικές πάσες έναντι μόλις μια του παίκτη της Λαμίας.

Στην επίθεση αποφάσισα να συνθέσω ένα δίδυμο με την ταχύτητα, την δημιουργία και το σκοράρισμα του Μακέντα δίπλα στην εμπειρία, την φυσική παρουσία στην περιοχή και το γκολ με το κεφάλι του Μπαράλες. Δίδυμο που πιστεύω ότι μπορεί να δουλέψει καλά σε σχηματισμό με δύο επιθετικούς. Γκολ, ταχύτητα, δύναμη, παιχνίδι ψηλά και χαμηλά!

Φινάλε με τον πάγκο αυτής της εναλλακτικής ομάδας. Συμπληρώνουμε αποστολή με δεύτερο τερματοφύλακα τον Ζίβκοβιτς (Ξάνθη)… στην άμυνα τους Ποτουρίδη (ΟΦΗ) και Κυριακόπουλο (Αστέρα Τρίπολης)… μέσους τους Μπλάζιτς (Λαμία), Μπουζούκη (Παναθηναϊκό), Μπερτόλιο (Λαμία) και αναπληρωματικό φορ τον Ντουρμισάι (Πανιώνιος).

Αλλά εσείς τι λέτε;;; Ποιους ξέχασα; Ποιοι χωράνε σε αυτό το σχήμα και ποιοι δεν θα έπρεπε να είναι;; Ποια είναι η δική σας εναλλακτική ενδεκάδα;;; Δεκτές και συζητήσιμες όλες οι προτάσεις, υπενθυμίζω παικτών εκτός πρώτης πεντάδας!!!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.