Ο Σέρβος επαναστάτης

Όταν η αλλαγή προπονητή επηρεάζει την έκβαση της σεζόν. Οι βασικές αλλαγές σε ψυχολογία και τακτική φέρνουν ποδοσφαιρική επανάσταση και πετυχαίνουν πράγματα που πριν φαίνονταν ακατόρθωτα.

Ο Σίνισα Μιχαίλοβιτς πήρε την ευθύνη να αναλάβει τη Μπολόνια σε στιγμή που ο σύλλογος είχε πάρει ξεκάθαρα το δρόμο του υποβιβασμού. 

Βρήκε μια ομάδα που είχε πετύχει μόλις μία νίκη στα τελευταία 16 παιχνίδια που είχε δώσει για το πρωτάθλημα. Σε αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση σχεδόν… μη αναστρέψιμη.

Έπρεπε να χτίσει από μηδέν στον τομέα ψυχολογία και από εκεί να ξεκινήσει να δημιουργεί την επόμενη ημέρα.

Περιθώριο για αλλαγές σε πρόσωπα δεν υπήρχε. Σε ρόστερ πολύ ικανών 23-14ων παικτών αλλά και χωρίς μεταγραφικό περιθώριο καθώς ανέλαβε στις 3 του Φλεβάρη.

Βελτίωσε σημαντικά την αμυντική λειτουργία, η ομάδα πέτυχε 8 νίκες, πήρε δηλαδή 24 βαθμούς και την έφερε ε απόσταση 5 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν.

Η τακτική προσέγγιση ήταν διαφορετική τόσο ως προς την ενέργεια στην άμυνα, όσο και προς τις απαιτήσεις της ομάδας στην επίθεση. Η Μπολόνια αποφάσισε να παίξει ποδόσφαιρο. Να πάρει πρωτοβουλίες στην επίθεση και στα παιχνίδια με αντιπάλους στα… κυβικά της αποφάσισε να παίξει το δικό της ποδόσφαιρο επιθετικών απαιτήσεων με πίεση ψηλότερα στο γήπεδο και αναλαμβάνοντας και ρόλο φαβορί. Χωρίς να περιμένει παθητικά ψάχνοντας να κλέψει αποτελέσματα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πριν την έλευση του Μιχαίλοβιτς η Μπολόνια μετρούσε δύο νίκες σε 33 αγωνιστικές. Με αυτόν στον πάγκο η ομάδα πήρε 8 τρίποντα σε 15 αγωνιστικές!

Υπάρχουν στιγμές που η αλλαγή ενός προπονητή είναι αρκετή να αλλάξει την ιστορία μίας ολόκληρης σεζόν. Αρκεί η επιλογή του να είναι σωστή. Του Σέρβου αποδεδειγμένα ήταν ιδανική…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.