FIFA και UEFA ξεβολεύουν τους… βολεμένους!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για την παράταση του ποδοσφαιρικού μνημονίου στην ΕΠΟ καθώς ο Βαγγέλης Γραμμένος αρνείται να ασκήσει κανονική διοίκηση.

Η ανικανότητα της ΕΠΟ και των φιναλίστ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να διοργανώσουν έναν κανονικό τελικό κυπέλλου, σε συνδυασμό με την «κράτος εν κράτει» παρουσία του Μέλο Περέιρα στην ελληνική διαιτησία δρομολογούν σημαντικές εξελίξεις στα διοικητικά κλιμάκια του ποδοσφαίρου μας.

FIFA και UEFA διαπιστώνουν ότι η εμπλοκή των… ειδικών απεσταλμένων τους στο πάρκο Γουδή δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Οι μισές και βάλε ομάδες του πρωταθλήματος είχαν σοβαρά παράπονα για την διαιτησία στη διάρκεια της σεζόν. 

Οι ξένοι διαιτητές που ήρθαν να σφυρίξουν στα ντέρμπι, σαφώς και συνέβαλαν στο θέμα της αξιοπιστίας, αλλά η αλλαγή ρόλων μεταξύ του πρώτου βοηθού Σίφνερ με τον βοηθό του VAR Μπορς, χωρίς να ενημερωθούν η ομοσπονδία και οι ομάδες, φανέρωσαν την ασυδοσία με την οποία λειτουργεί η ομάδα Περέιρα (Μαρίν – Λίντμπεργκ) στην ΚΕΔ.

Φανταστείτε να άλλαζαν ρόλους στον τελικό Έλληνες διαιτητές και οι ομάδες να το μάθαιναν μετά την σέντρα. Θα είχαν ήδη ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση και την καθαίρεση της ΚΕΔ και της ΕΠΟ. 

Ο «κάνω ότι γουστάρω και δεν δίνω λογαριασμό» Μέλο Περέιρα είναι ήδη «μαύρο πρόβατο» για πολλούς, ακόμα και εκτός Ελλάδος. 

Να θυμίσω ότι ενώ έχει κρίνει ικανό για τη Superleague τον Κομίνη και του έχει δώσει τα περισσότερα ματς από κάθε άλλο διαιτητή εφέτος, δεν τον έχει ορίσει σε κανένα ματς του ΠΑΟΚ, επειδή ο δικέφαλος του βορρά δεν θέλει να τον… βλέπει!

Η ΕΠΟ έχει… βολευτεί με την ξενόφερτη ΚΕΔ γιατί στέλνει κάθε διαμαρτυρόμενο παράγοντα στον Περέιρα, λέγοντας ότι το κουμάντο της διαιτησίας ανήκει σε FIFA και UEFA.

 

Αλλά αυτό δεν είναι διοίκηση. Είναι υποταγή και φυγομαχία! 

Εκτός διαιτησίας τώρα, η ΕΠΟ δεν έχει κάνει κάτι για να πλησιάσει της απαιτήσεις της ΓΓ της FIFA, Φάτμα Σαμούρα, που έχει απειλήσει με Grexit από τον Μάιο του 2018.

Τις θυμίζω:
-Έκδοση αποφάσεων των πειθαρχικών οργάνων εντός 5 ημερών και των εφέσεων εντός 7.
-Ενεργοποίηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για όλους εκείνους που δυσφημούν το άθλημα.
-Χειραγώγηση αγώνων.
-Ρυθμιστικό πλαίσιο επί θεμάτων βίας.
-Επικοινωνία της ΕΠΟ με τα ΜΜΕ με στόχο τη διαφάνεια. 

Το μόνο που έγινε ήταν η αλλαγή του κανονισμού για την έλευση των ξένων διαιτητών. Όλα τα άλλα είναι ακόμα υπό… συζήτηση!

Έτσι αναμένεται άμεσα η αντίδραση των διεθνών ομοσπονδιών, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις από την Ελβετία θα περιλαμβάνει:

-Νέα προειδοποίηση για τις καθυστερήσεις της ομοσπονδίας.
-Αλλαγή στα πρόσωπα της ΚΕΔ.
-Πιθανή αλλαγή και στα πρόσωπα των επιτηρητών FIFA και UEFA με αυξημένες αρμοδιότητες.
-Έλεγχος των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής από τους διεθνείς επιτηρητές.

Με άλλα λόγια το ποδοσφαιρικό μνημόνιο στην Ελλάδα όχι μόνο δεν λήγει, αλλά εντείνεται και παρατείνεται, άγνωστο για πόσο ακόμα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.