FIFA και UEFA απέτυχαν να «δαμάσουν» την… αποικία τους!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για την τρόικα του ποδοσφαίρου και τον Γραμμένο, που θα συνεχίσει να τρώει τη… λέζα για όλα τα στραβά.

Να λοιπόν, που όσο και να διέδιδαν η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός ότι ο Μέλο Περέιρα τα μαζεύει και φεύγει από την Ελλάδα, ο Μπιορν Βασάλο τους… προσγείωσε απότομα!

Παραμένει στην ΚΕΔ ο Πορτογάλος και ο ΠΑΟΚ νιώθει δικαιωμένος και ισχυρός απέναντι στις δύο μεγάλες δυνάμεις του Λεκανοπεδίου.

FIFA και UEFA γνωρίζουν άριστα πόσο πετυχημένος ή μη είναι όχι μόνο ο Περέιρα, αλλά και όλοι οι δικοί τους άνθρωποι που έχουν έρθει στην Ελλάδα για να φέρουν το ποδόσφαιρό μας στον ίσιο δρόμο. 

Το είδαν άλλωστε μερικές ώρες μετά την… αποικιακού τύπου συνέντευξη του Βασάλο στο πάρκο Γουδή, όταν ο εκλεκτός του Περέιρα, Κομίνης έδωσε ένα υπέροχο πέναλτι στο μπαράζ ΟΦΗ-Πλατανιάς. 

Και μη ρωτήσει κανείς γιατί «αποικιακού» τύπου η συνέντευξη Βασάλο, αφού ο Διευθυντής του Τμήματος Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών της FIFA φώναξε τους δημοσιογράφους για να κάνει κανονικό ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ, ξεκαθαρίζοντας πως ΔΕΝ θα δεχθεί ερωτήσεις!

Γιατί αν γίνονταν ερωτήσεις, θα έπρεπε να δοθούν και απαντήσεις για όσα έχουν ζητήσει οι ίδιες οι διεθνείς ομοσπονδίες (για βία, δικαιοσύνη και επιτροπή δεοντολογίας) και δεν έχουν προχωρήσει εδώ και δύο χρόνια. 

Καθώς και για τον απίθανο τελικό κυπέλλου με τις… χουλιγκανίσιες προσκλήσεις! 

Όπως και για τα χρήματα που παίρνουν όλοι οι ξενόφερτοι και μη και από ποιο ταμείο βγαίνουν για να πληρωθούν! Τα οποία και παραμένουν απόρρητα λες και είναι τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών.

Αυτά λοιπόν, (τα «σας αναγγέλλω τις αποφάσεις μου χωρίς να βγάλετε κιχ») γίνονται μόνο όταν κάποιος σε θεωρεί ΑΠΟΙΚΙΑ του. 

Και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ΑΠΟΙΚΙΑ της FIFA και της UEFA με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης που κάνει ότι θέλει χωρίς οι Ελβετοί της Ζυρίχης και της Νιόν να θεωρούν πλέον ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο. 

Γιατί; Μα γιατί τους έδωσε το δικαίωμα η κάθε είδους «παράγκα» όταν όντως υπήρχε το αυτοδιοίκητο. 

Κι επειδή στη FIFA και στην UEFA δεν είναι τίποτα παιδαρέλια (εδώ θυσίασαν σε μια νύχτα Μπλάτερ και Πλατινί για να συνεχιστεί η δυναστεία τους), καθώς διαχειρίζονται απίστευτα χρήματα στο παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, θέλουν να δουν αν θα καταφέρουν να δαμάσουν το… θηρίο που λέγεται «ελληνικό δαιμόνιο».

Άλλωστε μέσα σε αυτό γαλουχήθηκε και ο Γενικός Γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης. Το ξέρει απέξω κι ανακατωτά και προσπαθεί να το μετατρέψει σε «ευρωπαϊκό δαιμόνιο».

Ξέρουν λοιπόν, στη FIFA και την UEFA ότι έχουν ΑΠΟΤΥΧΕΙ στην Ελλάδα. Αλλά δεν γίνεται να το παραδεχτούν. Πρέπει να δώσουν τη μάχη τους. 

Αν έδιωχναν τον Περέιρα, θα ήταν σαν να παραδέχονταν την ήττα τους. Αν όριζαν τον Φούσεκ ως υπερσύμβουλο, θα ήταν σαν να έλεγαν ότι «κι ο Γραμμένος είναι σαν τους προηγούμενους». 

Οπότε άφησαν τον Φούσεκ με τις ίδιες αρμοδιότητες (φυσικά και θα ελέγχει την ΕΠΟ), αλλά όλη τη… λέζα για τα στραβά θα εξακολουθήσει να την τρώει ο Γραμμένος. 

Μετά την εντολή FIFA και UEFA για παραμονή του Περέιρα, ΑΕΚ και Ολυμπιακός (που ελέγχουν την Εκτελεστική Επιτροπή) δεν θα πάνε κόντρα στον Πορτογάλο. 

Κι αυτός όμως, πήρε εντολή να πάψει να κάνει ότι έκανε μέχρι τώρα με διάφορα χατίρια δεξιά κι αριστερά. Και πότε θα φανεί αυτό;

Κατ΄ αρχήν με την επιλογή του στους πίνακες των διαιτητών και των παρατηρητών της νέας περιόδου. Και στη συνέχεια με την τοποθέτηση των διαιτητών που θα κάνουν χρήση του VAR στα γήπεδα.

Από την ορθή λειτουργία του νέου συστήματος, το οποίο και χρυσοπληρώθηκε από τον ελληνικό λαό, θα κριθούν πολλά τη νέα σεζόν. 

Σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός Ελλάδας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.