Πρέπει να στείλει λουλούδια ο Μαυρομάτης

Είθισται σε εκλογικές μονομαχίες, μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος, ο ηττημένος, να αποδέχεται με δήλωσή του την ήττα του, να εκδηλώνει την επιθυμία για ισχυρή αντιπολίτευση ενώ υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις που στέλνει μέχρι και μήνυμα ενότητας στον νικητή.

Στις πλέον πολιτισμένες πάλι χώρες έχουμε δει επίσης ηττημένους ακόμη και να συγχαίρουν τους νικητές. Στην περίπτωση τώρα των εκλογών της Ελληνικής ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης ο Μελισσούργος, ο ηττημένος δηλαδή, δεν πρέπει να κάνει τίποτα από τα παραπάνω. Αυτός που πρέπει να ευχαριστήσει τον αντίπαλο είναι ο νικητής Μαυρομάτης που με τις προεκλογικές κινήσεις της αντιπολίτευσης κατάφερε να πάρει εκλογικό αποτέλεσμα (κοντά στο 70%) που πλησιάζει αρκετά αυτό που έβγαζε η κάλπη στην εποχή του μέντορά του, Θανάση Μπελιγράτη. Ο νέος λοιπόν – παλιός – πρόεδρος της ΕΟΠΕ θα είναι εκείνος, που όχι μόνο επιστολή με πολλά «ευχαριστώ» πρέπει να στείλει στον Μελισσουργό, αλλά όπως έλεγαν αρκετοί στο Βόλο, θα πρέπει να στείλει λουλούδια στην γιορτή των επικοινωνιολόγων του διεκδικητή της προεδρίας της ΕΟΠΕ.

ʼλλωστε στην προεκλογική περίοδο ο Μαυρομάτης επικοινωνιακά ήταν πολύ light. Δεν χρειάστηκε να βγάλει προς τα έξω το όποιο έργο έχει επιτελέσει στην ομοσπονδία και απλά άφησε τους αντιπάλους του να του …φτιάξουν το προφίλ. Η πλευρά Μελισσουργού ήταν εκείνη που καθημερινά βομβάρδιζε συγκεκριμένη μερίδα του τύπου με επιστολές, διαμαρτυρίες και θέσεις που μόνο σχέση με το βόλεϊ δεν είχαν. Η πλευρά Μελισσουργού πήγε περισσότερες φορές στα δικαστήρια για τις εκλογές από όσες η ίδια είχε πάει στα γήπεδα την προηγούμενη σεζόν.

 Μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού είναι εκείνοι από την παράταξη Μελισσουργού που είχαν άποψη και την κατέθεταν για το βόλεϊ, που μαραζώνει, για το πως θα κάνει ένα βήμα μπροστά. Η πλειονότητα ασχολήθηκε με γκρίνιες για τον Μαυρομάτη. «Ο Μαυρομάτης έκανε αυτό, ο Μαυρομάτης δεν έκανε εκείνο, ο Μαυρομάτης φταίει για όλα». Πήξαμε πια με τον Μαυρομάτη. Το όνομα του έγινε συνώνυμο όλων των κακών που έχουν συμβεί τα τελευταία 20 χρόνια στην ομοσπονδία. Η επικοινωνιακή πολιτική που χρησιμοποίησε ο Μελισσουργός ήταν παλαιάς κοπής που όπως αποδείχθηκε όχι απλά δεν επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα αλλά βοήθησε τον Μαυρομάτη να επανεκλεγεί με χαρακτηριστική ευκολία. Και φανταστείτε ότι το ψηφοδέλτιο του Μελισσουργού είχε σίγουρα πιο λαμπερά ονόματα από αυτά που είχε το αντίστοιχο του Μαυρομάτη. Και όμως ο Μελισσουργός και οι επικοινωνιολόγοι του κατάφεραν να ρίξουν με χαρακτηριστική ευκολία το καράβι τους στα βράχια. Το αποτέλεσμα λοιπόν δικαιώνει το μότο του Μαυρομάτη προς όλους τους συνεργάτες του στην προεκλογική περίοδο. «Όσο μπορούμε χαμηλά την μπάλα» ήταν το μήνυμα του που έπιασε τόπο με το αντίστοιχο μήνυμα «φουλ λάσπη και όπου βγει» του Μελισσουργού να αποτυγχάνει παταγωδώς.

Οι εκλογές τελείωσαν λοιπόν με τις δύο πλευρές να γυρίζουν αναγκαστικά σελίδα. Ο Μελισσουργός θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει το θέμα των θέσεων του ενώ ο Μαυρομάτης καλείται να βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο την ΕΟΠΕ. Η σφιχτή οικονομική πολιτική που αναγκαστικά έχει εφαρμόσει από το 2010 έχει φέρει αποτελέσματα στην ομοσπονδία. Το έλλειμμα έχει μειωθεί σε σχέση με την εποχή Προσαλίκα αλλά ακόμη λεφτά διαθέσιμα για ανάπτυξη δεν υπάρχουν στα ταμεία. Ο Μαυρομάτης πρέπει, όσο και αν οι καιροί δεν βοηθούν, να επενδύσει στον τομέα του marketing. Πρέπει με κάθε τρόπο να έρθουν χορηγοί στο άθλημα. Το «δεν πουλάει» συγνώμη, είναι καραμέλα των ανίκανων. Αν δεν «πουλάει» είναι δουλειά των ειδικών να το κάνουν να «πουλήσει». Ας το κάνουν λοιπόν. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια έχουν μπροστά τους…

Αν δεν το κάνουν το 2016 η πίεση της αντιπολίτευσης που λογικά θα πρέπει να έχει μάθει από τα λάθη της θα είναι σίγουρα αφόρητη…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.