Έκλεισε ένας κύκλος, ανοίγει ένας άλλος...

Καλά το είπε ο Δρίκος στην δήλωσή του μετά την ήττα αποκλεισμό των Εφήβων από τη Ρωσία στο δρόμο για την τελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
Δημοσίευση: 11/05/2013 - 22:20

«Έκλεισε ένας επιτυχημένος κύκλος για αυτή την ομάδα» είπε ο κόουτς που σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού του θα είχε και την συνέχεια της φράσης του «και τώρα ελάτε στην Εθνική να γίνεται... άντρες». Γιατί σίγουρα ο κύκλος που άνοιξε πριν από πέντε χρόνια ο Μάκης Δημητριάδης μπορεί να έκλεισε χθες στη Ρωσία για την παρέα του Κουμεντάκη, του Στίγγα, του Κοκκινάκη και των υπολοίπων Εφήβων ανοίγει όμως ένας ακόμη καλύτερος – ελπίζουμε – «γαλανόλευκος» κύκλος αυτός με την συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα των ανδρών. Ήδη από την Δευτέρα το πρωί το μυαλό των «Εφήβων» Κουμεντάκη, Κοκκινάκη, Δαλακούρα και Τζιουμάκα θα βρίσκεται στο πως θα μπορέσουν να γίνουν... άνδρες μέσα από την συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα του Λεώνη.

Από τα χέρια του Δρίκου περνάνε στα χέρια του Λεώνη με τον Σαλονικιό κόουτς να περιμένει από τους τέσσερις προαναφερθέντες να αλλάξουν για τα επόμενα τουλάχιστον 13 χρόνια την ιστορία του αθλήματος στην χώρα μας. Τα φόντα τα έχουν και το απέδειξαν και οι τέσσερις στην σεζόν που ολοκληρώθηκε αφού όλοι τους έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Χώρος για συμμετοχή τους στην Εθνική ομάδα υπάρχει. Η καλοκαιρινή διαδικασία πρόκρισης της Εθνικής μας στην τελική φάση τόσο του Ευρωπαϊκού όσο και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος περνάει από τα χέρια των πιτσιρικάδων. Η Εθνική για να περάσει με άριστα 10 τα τεστ τόσο στην Σουηδία όσο και στο Βέλγιο θα χρειαστεί την ανδρική συμπεριφορά των Κουμεντάκη και Κοκκινάκη, οι οποίοι με Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Ολυμπιακό, αντίστοιχα έκαναν φέτος την υπέρβαση. Αυτή, την υπέρβαση, καλούνται να συνεχίζουν να κάνουν και στα «γαλανόλευκα» της Εθνικής. Το κέρδος της Εθνικής ανδρών είναι τεράστιο. Η προίκα που κουβαλούν μαζί τους οι «πιτσιρικάδες» είναι τεράστια. Ελπίζουμε ότι με αυτή τη φουρνιά η Εθνική θα δει φως στο τούνελ κάτι που δεν είδε με την προηγούμενη εκπληκτική φουρνιά των Γκιούρδα, Τσακιρόπουλου και λοιπών.