Η φλόγα υπάρχει για όλους στα ημιτελικά

Ημιτελικά λοιπόν από σήμερα. Μια ημιτελική σειρά που σύμφωνα με όσα μας έδειξαν οι ομάδες στην κανονική περίοδο αναμένεται ιδιαίτερα αμφίρροπη.

Αδυνατώ να θυμηθώ στο παρελθόν τέσσερις ομάδες να μπαίνουν ακριβώς με το 25% των πιθανοτήτων πρόκρισης στην μάχη. Δεν υπάρχει ομάδα, από τις τέσσερις που μετέχουν, που να έχει έστω και ελαφρύ προβάδισμα. Στο ματς Ολυμπιακός-Φοίνικας όλοι λένε ότι πρώτο φαβορί – και λόγω έδρας – είναι ο γηπεδούχος. Η ομάδα του Καζάζη θα ήταν σούπερ φαβορί λέω εγώ αν και εφόσον ήταν 100% έτοιμος ο Γιορντάνοφ.

Ο Βούλγαρος εδώ και καιρό αντιμετωπίζει πρόβλημα με τον ώμο και στον Πειραιά ανάβουν .κεριά στις εκκλησίες να μην τον .θυμηθεί στα σημαντικότερα παιχνίδια της περιόδου. Όσο και αν ο Καλντέιρα δείχνει έτοιμος να καλύψει πιθανή απουσία του Βούλγαρου, ο Ολυμπιακός με τον «Μπόμπι» είναι διαφορετική ομάδα. Αν στο πρόβλημα του Βούλγαρου προσθέσετε την δεδομένη απουσία του Σμαραγδή αλλά και το κατά πόσο θα είναι έτοιμος ο Κουρνέτας, ο οποίος επιστρέφει από τραυματισμό, τότε έχετε το παζλ της πιο ταλαιπωρημένης, από τραυματισμούς, ομάδας του πρωταθλήματος. Μην λησμονούμε όμως ότι αυτή η ομάδα βγήκε πρώτη στην κανονική περίοδο, η φανέλα την οποία φοράει είναι μακράν η πιο βαριά ενώ φετινό της γαλόνι είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου στην Καλαμάτα. Έχει ενδιαφέρον η αντίδραση της ομάδας του Καζάζη σε μαζεμένους και δύσκολους αγώνες όπως είναι οι ημιτελικές αναμετρήσεις.

Στον Φοίνικα τώρα η ομάδα του Ανδρεόπουλου «χάλασε» στον δεύτερο γύρο (7νίκες – 4 ήττες) την καταπληκτική πορεία του πρώτου (10 νίκες – 1 ήττα) και στα ημιτελικά που ξεκινούν σήμερα καλείται να ρίξει από την κορυφή τον πρωταθλητή.  Τα τρία παιχνίδια που έδωσαν φέτος οι δύο ομάδες έδειξαν ότι στον Φοίνικα ταιριάζει περισσότερο ο Ολυμπιακός σαν αντίπαλος. Τον νίκησε στην Σύρο με 3-2, έχασε με 18-16 στο πέμπτο σετ στον Πειραιά ενώ έχασε πιο καθαρά με 3-1 σετ στο νοκ άουτ ματς του Κυπέλλου. Δύσκολα θα πειστώ ότι οι Συριανοί δεν ήθελαν αντίπαλο τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά. Κανένας δεν θα τους πει το παραμικρό αν αποκλειστούν από τον Ολυμπιακό. Αν όμως προκριθούν όλη η Ελλάδα θα μιλάει για τον Φοίνικα. Σε καμία περίπτωση δεν θα γινόταν το ίδιο και από τις δύο πλευρές αν αντίπαλος του Φοίνικα ήταν ο Εθνικός ή η Κηφισιά. Οι νησιώτες πάντως έχουν την ευκαιρία τους αν και εφόσον ξεχάσουν στην Ερμούπολη την έλλειψη αυτοπεποίθησης που τους διέκρινε στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Μονάδες και λύσεις έχουν. Σημείο κλειδί θα είναι η παρουσία των τριών ξένων τους. Αν ο Φοίνικας θέλει να αποκλείσει τον Ολυμπιακό τότε πιθανότατα δεν φθάνει η καλή εμφάνιση του Ντιάτσκοφ ή του Τσας ή του Γιάνουσεκ, που φαίνεται να «ξυπνάει» στις τελευταίες αγωνιστικές. Τουλάχιστον οι δύο από τους τρεις πρέπει να πρωταγωνιστήσουν. Τουλάχιστον…

Στον έτερο ημιτελικό τα πράγματα είναι ακόμη πιο θολά. Το έγραφα και στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου ότι με αυτή την Κηφισιά ουδείς μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά. Εξηγούμαι λοιπόν. Ο Εθνικός έχει νικήσει δύο φορές την Κηφισιά στο πρωτάθλημα. Ο Εθνικός έχει καλύτερες μονάδες. Ο Εθνικός έχει περισσότερη εμπειρία. Ωραία μέχρι εδώ. Όμως η Κηφισιά στην αντίπερα όχθη έχει τρέλα, έχει άμυνα που σου σπάει τα νεύρα και έχει παίκτες με σταθερή απόδοση. Η παρέα του Νικολάκη είναι ικανή για την πρόκριση. Η σταθερότητά της σε όλη τη σεζόν ήταν εκπληκτική. Ήταν μακράν η πιο σταθερή ομάδα στο πρωτάθλημα και αυτό της δίνει ένα μεγάλο μπόνους στην σειρά των ημιτελικών. Ο Εθνικός από την άλλη διψάει για αποδείξεις. Το δίδυμο Ράιτς-Μιγιαίλοβιτς ψάχνει να επουλώσει τις «πληγές» που άνοιξε στο φάιναλ φορ του League Cup αλλά και στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος όταν οι Εβρίτες κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσουν την διαφορά των 5 βαθμών που είχαν προηγηθεί. Το σέρβις των δύο αλλοδαπών παικτών στο χαμηλοτάβανο Ζηρίνειο μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην αψεγάδιαστη υποδοχή της Κηφισιάς. Αν όμως βγει η υποδοχή ο Νικολάκης θα βρει τρόπο να την περάσει την μπάλα. Και εκεί θα αρχίσουν τα ωραία.

Τα ημιτελικά λοιπόν ξεκινάνε. Οι τέσσερις μονομάχοι μπαίνουν από την ίδια αφετηρία στον δρόμο για τον τελικό. Χαλαρώστε και απολαύστε τους…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.