Το μικρό Καραϊσκάκη και οι αλλαγές της ΑΕΚ

Στον Ολυμπιακό λοιπόν και πάλι η κούπα στις γυναίκες. Όπως και πέρσι με ανατροπή έτσι και φέτος, γίναμε στο ίδιο έργο θεατές με πολλούς, διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αλλά την ίδια κατάληξη.

Αυτός ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε, δεν δικαιούταν να χάσει αυτόν τον τίτλο. Σε ένα γήπεδο που θύμιζε μικρό Καραϊσκάκη, με δύο χιλιάδες «ερυθρόλευκους» να στήνουν πάρτι παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη, η ομάδα του Νικολάκη δεν γινόταν να χάσει αυτή την κούπα. Η εξέδρα βοήθησε πολύ είναι η αλήθεια τις «ερυθρόλευκες», οι οποίες όμως πριν πάρουν την βοήθεια του .κοινού έκαναν, όλη τη χρονιά, αυτό που ήθελε ο προπονητής τους. Συγκεντρωμένες, αποτελεσματικές, ουσιαστικές, τόσο απλά. Το πρωτάθλημα το κέρδισαν στο γήπεδο κόντρα στην ΑΕΚ, το μεγάλο όμως μυστικό της επιτυχίας πρέπει να το αναζητήσουμε στον καλοκαιρινό σχεδιασμό των δύο ομάδων. Έχουμε και λέμε λοιπόν.

Ο Ολυμπιακός πήρε από την ΑΕΚ την καλύτερή της παίκτρια, την Κατάλιν Κις, με την Ένωση να βάζει διαγώνια της Παπαφωτίου την Γιόσοβιτς που είχε περισσότερες κακές παρά καλές εμφανίσεις. Στα άκρα ο Ολυμπιακός κράτησε Κοσμά, Κωνσταντίνου και Τένεβα και η ΑΕΚ αντικατέστησε την Παπαγεωργίου με την Λαδένη ενώ πήρε και την Κρουκ που έκανε το πιο ξεκούραστο πρωτάθλημα της καριέρας της. Βλέπετε δεν έπαιξε καθόλου και ήταν ο αδύναμος ξένος κρίκος για τον «δικέφαλο». Στο κέντρο η ΑΕΚ πήρε Γιακουμή και Καββαθά από τον Ολυμπιακό, πρόσθεσε την έμπειρη Φερνάντες η οποία είχε πάθος αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν η Φερνάντες που απολαμβάναμε όταν έπαιζε στον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκες» από την άλλη αντικατέστησαν Γιακουμή και Καββαθά με τις νεαρές του Ηρακλή Κηφισιάς, Γιώτα και Λαμπρούση, ενώ έκαναν τη μεταγραφή της χρονιάς αντικαθιστώντας την Ουκρανή Τρατς με την πιο ποιοτική Μονζόνι.

Οι πάσες και τα λίμπερο δεν άλλαξαν. Αυτός ο σχεδιασμός των ομάδων έστειλε τον Ολυμπιακό στο ταμείο και την ΑΕΚ στο ταμείο «ανεργίας» στους τίτλους για μια ακόμη χρονιά. Σε όλες τις θέσεις ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος. Και ατομικά και ομαδικά η ομάδα του Νικολάκη είχε το πλεονέκτημα. Ο Ολυμπιακός όμως είχε το κάτι παραπάνω στον πάγκο κυρίως στην περιφέρεια εκεί που κρίθηκε ο τίτλος. Τοτσίδου, Ιβάνοβα, Κρουκ και Λαδένη δεν μπόρεσαν ποτέ να κάνουν την διαφορά για την ΑΕΚ. Χαμηλά και η Γιόσοβιτς. Για να μπορέσει η Ένωση την επόμενη σεζόν να κλέψει τίτλο από τον Ολυμπιακό θα χρειαστεί αλλαγή σχεδιασμού.

Προβλέπω να παραμένουν στην Νέα Φιλαδέλφεια τέσσερις το πολύ παίκτριες. Μόνο όσες πονάνε την φανέλα με τον «δικέφαλο» θα μείνουν. Την ίδια ώρα στο λιμάνι η μοναδική αναγκαστική αλλαγή θα είναι αυτή της Κις. Εκεί θα ενισχυθεί ο Ολυμπιακός με παίκτρια που όπως λένε στον Πειραιά θα πρέπει να κάνει την διαφορά. Την επόμενη χρονιά πάντως θυμηθείτε ότι το πρωτάθλημα θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό. Η ΑΕΚ θα αλλάξει προφίλ, θα ενισχυθεί σημαντικά. Ο Ρουμελιώτης μένει στην Ένωση για να κτίσει την δική του ΑΕΚ η οποία θα μπορεί να ρίξει από την πρώτη θέση τον Ολυμπιακό του Νικολάκη. Αν ο τελευταίος μείνει στον Πειραιά αφού οι σειρήνες ευρωπαϊκών ομάδων ηχούν εδώ και μήνες στα αυτιά του. Μείνετε συντονισμένοι…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.