Η (νέα) μαγκιά του Λουτσέσκου

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για την υποχρέωση του Λουτσέσκου να ετοιμάσει το νέο ΠΑΟΚ χωρίς τα βασικά συστατικά που έφεραν την φετινή μεγάλη επιτυχία.

Μετά την κατάκτηση του νταμπλ από τον ΠΑΟΚ έγραψα για την επιτυχημένη συνταγή του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος χάνοντας με μεταγραφή τον Πρίγιοβιτς, άλλαξε τον τρόπο ανάπτυξης της ομάδας του, βάζοντας ένα σωρό παίκτες μέσα στην περιοχή των αντιπάλων του. Και φυσικά δικαιώθηκε.

Επίσης, διαχειρίστηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους τραυματισμούς των Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια και πέτυχε να πάρει ένα αήττητο πρωτάθλημα και φυσικά το κύπελλο, κάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία του το νταμπλ. 

Πλέον ο Ρουμάνος προπονητής, αν και βρίσκεται σε διακοπές, είναι υποχρεωμένος να έχει στο μυαλό του τον τρόπο που θα στήσει τον ΠΑΟΚ της νέας περιόδου και κυρίως τον ΠΑΟΚ των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Διότι μπορεί με την ολοκλήρωση της σεζόν να ζήτησε με δηλώσεις του να διατηρηθεί ο κορμός της ομάδας και να μη διαταραχθεί η συνοχή της και το οικογενειακό κλίμα που τον οδήγησε στην κορυφή, αλλά φαίνεται πως οι αλλαγές θα είναι αρκετές.

Ήδη ο Βαρέλα και ο Σάκχοφ αποτελούν παρελθόν. Την ίδια στιγμή οι Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο και Βέρνμπλουμ βρίσκονται σε φάση αποθεραπείας, οπότε αποκλείεται να είναι σε θέση να προσφέρουν με το ξεκίνημα των αγωνιστικών υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ.

Αυτό σημαίνει ότι οι δύο (Βαρέλα, Βιεϊρίνια) από τους τέσσερις βασικούς παίκτες της αμυντικής γραμμής δεν θα παίξουν στα κρίσιμα πρώτα ευρωπαϊκά ματς, που θα κρίνουν την τύχη του ΠΑΟΚ για είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ίδιο θα συμβεί και στον άξονα, όπου θα απουσιάζουν ο Μαουρίσιο και ο Σάκχοφ. 

Επιπλέον ουδείς μπορεί να πει σήμερα με σιγουριά ότι θα είναι στην ομάδα ο Ολιβέιρα, ο Κάνιας και ο Ελ Καντουρί, ενώ σίγουρα αποχωρούν οι Μαλεζάς και Χατσερίντι. 

Μαζί τους και οι Ρέι, Καρέλης, Σιαμπάνης, Γλύκος και Τόσκα, που έτσι κι αλλιώς υπολογίζονταν ελάχιστα. 

Με άλλα λόγια τα μισά σχεδόν βασικά γρανάζια της περσινής καλοδουλεμένης μηχανής του ΠΑΟΚ δεν θα είναι στη διάθεση του Λουτσέσκου τον Αύγουστο. 

Φυσικά και είναι λογικό και αναμενόμενο να υπάρξει ενίσχυση ώστε τα κενά να καλυφθούν. 

Και πάλι όμως, η χημεία και η συνοχή, που πάντα παίζουν το ρόλο τους, είναι ένα μεγάλο στοίχημα. 

Και θα είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Ρουμάνο προπονητή που θα κληθεί να βγάλει… λαγούς από το καπέλο του για να πετύχει ο ΠΑΟΚ το κάτι παραπάνω και στην Ευρώπη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.