Φαβορί ο Ολυμπιακός αφού κερδίζει και με «σβηστές» τις μηχανές!

Αφού ο κακός Ολυμπιακός της πρεμιέρας του β' γύρου καταφέρνει να πάρει τους τρεις βαθμούς σε ρυθμό ρελαντί και μάλιστα χωρίς να απειληθεί από τον Ηρακλή, τότε είναι σίγουρο ότι αν ανεβάσει στροφές, θα καταστεί σύντομα το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Μετά από 16 αγωνιστικές οι ερυθρόλευκοι είναι απλά το φαβορί κι αυτό γιατί ο Παναθηναϊκός δείχνει αποφασισμένος να παλέψει όσο μπορεί για να μην απωλέσει αμαχητί τα σκήπτρα που κατέκτησε πέρυσι. Προσπάθεια που γίνεται κυρίως από τους παίκτες και όχι από τους μετόχους, οι οποίοι μέχρι τώρα αναζητούν συμμαχίες και δεν έχουν αποφασίσει να βγουν μπροστά για να συμβάλλουν στην επαναφορά της διοικητικής ηρεμίας στην ΠΑΕ.

Η ομάδα του Βαλβέρδε κέρδισε 2-0 τον «γηραιό» έχοντας εκτός παιχνιδιού τους αρνητικούς Ριέρα και Ρόμενταλ, τους τραυματίες Ντουντού, Ουρτάδο και τους τιμωρημένους Μέλμπεργκ και Μοντέστο. Επίσης όλοι όσοι αγωνίστηκαν ήταν μία ταχύτητα κάτω σε σχέση με τα τελευταία ματς του 2010, γεγονός μάλλον φυσιολογικό μετά από περίοδο διακοπών. Κι όμως κέρδισε σχετικά εύκολα.

Την ίδια στιγμή η ενίσχυση ξεκίνησε με τον Μανιάτη να είναι ο πρώτος νέος παίκτης που θα προπονηθεί στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση θα κάνει κι άλλες κινήσεις ειδικά στη θέση του αμυντικού μέσου μια και είναι ντροπή πλέον να τρέχει για δύο και για τρεις ο 34χρονος Ιμπαγάσα!

Οι απώλειες του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ με τις ισοπαλίες κόντρα σε Πανσερραϊκό και Κέρκυρα, αύξησαν στους 15 βαθμούς την απόσταση από την κορυφή. Και είναι μάλλον πρωτόγνωρο να έχει ο 3ος της βαθμολογίας μικρότερη διαφορά από την ουρά (μόλις 11 βαθμούς) απ΄ ότι από την κορυφή.

Αντίθετα με τον ΠΑΟΚ, πάντως, που είχε καλά διαστήματα στην απόδοσή του και θα μπορούσε να φύγει νικητής από τις Σέρρες, η ΑΕΚ κινήθηκε σε ρηχά νερά. Και με την ατμόσφαιρα να είναι βαριά, λόγω των χειρισμών στο θέμα Τζιμπούρ, χωρίς χρήματα για μεταγραφική ενίσχυση και το χειρότερο όλων, με τον κόσμο «παγωμένο» (μόλις 5.000 στο ΟΑΚΑ), στην Ένωση χρειάζεται πολλή δουλειά και υπομονή για να γυρίσει ο ήλιος!

Στα αξιοσημείωτα της πρεμιέρας στο β’ γύρο είναι η πρώτη νίκη του Αστέρα στην Τρίπολη, όπου έλαμψε το άστρο του Αργεντινού Εμανουέλ Φρανκού, με τα δύο υπέροχα γκολ που έβαλε στον Εργοτέλη, αλλά και η αντίστροφη μέτρηση που άρχισε για την Λάρισα στην κατηγορία μετά την ήττα με 3-0 από τον Ατρόμητο. Και οι ακραίες αντιδράσεις των οπαδών της το μόνο που κάνουν είναι να συμβάλλουν στην αρνητική ψυχολογία των παικτών της ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Φυσικά και ο Κώστας Πηλαδάκης πρέπει να έχει αντιληφθεί το λάθος του με την πρόσληψη του Γιορν ʼντερσεν. Ο άνθρωπος μπορεί να είναι άριστος προπονητής, αλλά αν θέλεις να σώσεις την ομάδα σου, παίρνεις σίγουρα Έλληνα τεχνικό για τα δύσκολα και το καλοκαίρι το ξανασκέφτεσαι. Με προπονητή που έχει σκανδιναβική νοοτροπία οι απαιτήσεις σου να μπει αμέσως στο πνεύμα της ΑΕΛ ήταν το λιγότερο υπερβολικές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.