Όλοι γνώριζαν ότι τα γούστα πληρώνονται!

Πολύ τους χάρηκα και τον Αδαμάντιο Πολέμη και τον Πέτρο Παππά στη διάρκεια της εβδομάδας. Και οι δύο είπαν τα πράγματα όσο πιο ξακάθαρα μπορούσαν για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ και τώρα ο χρόνος θα δείξει αν υπάρχουν (και πόσοι) πιστοί για να προσέλθουν!

Στον Παναθηναϊκό ο Πολέμης ζήτησε να βγουν οι μέτοχοι μετά την γενική συνέλευση της Δευτέρας και να πουν όλη την αλήθεια για την κατάσταση στην ομάδα. Ποια είναι δηλαδή, η πραγματική οικονομική εικόνα της και πως προτίθεται ο καθένας να συμβάλει στην βελτίωσή της. ʼλλωστε δύο σπουδαίοι οικονομικοί οίκοι έχουν ασχοληθεί το τελευταίο διάστημα με τον Παναθηναϊκό και φαντάζομαι πως οι μέτοχοι έχουν πλήρη εικόνα. Και της «καλής» και της «κακής» έκθεσης.

Στην ΑΕΚ, ο Παππάς έβγαλε τα εσώψυχά του στα «ΝΕΑ» και στην ουσία άφησε να εννοηθεί ότι έχει καλύψει τις ανάγκες της ομάδας μέχρι το καλοκαίρι, οπότε κι αυτός μάλλον θα αναζητήσει την τύχη του μακριά από το ποδόσφαιρο στη συνέχεια. Μπορεί τα λεγόμενά του να απαξιώνουν την ομάδα, αλλά προσωπικά θεωρώ ότι οι εκφράσεις του δεν αφορούσαν μόνο την λειτουργία στην ΑΕΚ,αλλά στο ποδόσφαιρό μας γενικότερα.

Το αν έχει ο Παππάς κάτι στο μυαλό του περί διάδοχης κατάστασης, θα το δούμε προσεχώς. Αυτό που σίγουρα έχει στα χέρια του είναι ο διαχειριστικός έλεγχος της ΠΑΕ από το 2004 και μετά και οφείλει να τον γνωστοποιήσει στους φίλους της ομάδας για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, οι φίλοι του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ πρώτα ενδιαφέρονται για το μέλλον των αγαπημένων τους ομάδων και μετά για το που πρέπει να πέσει το ανάθεμα της κακοδιαχείρισης. Έτσι κι αλλιώς και στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, αλλά και στην ΑΕΚ, που άνοιξε πρώτη τον δρόμο της πολυμετοχικότητας, οι άνθρωποι που στήριξαν πρόσωπα και καταστάσεις ήταν γνώστες των πεπραγμένων.

Μπορεί να μην είχαν απολύτως σαφή εικόνα για το «που πήγαιναν τα λεφτά», αλλά ζούσαν το κλίμα και την ατμόσφαιρα της ομάδας και έβλεπαν ότι έπνεε άλλος αέρας. Κι αυτός ο «άλλος αέρας» είναι όπως ακριβώς και τα γούστα: Πληρώνεται!

Και η ρήση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε» μπορεί να έχει ξεσηκώσει τον λαό και να διεκδικεί μια θέση στην ιστορία, αλλά στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό είναι μάλλον δεδομένο ότι οι περισσότεροι γνώριζαν που πήγαιναν τα χρήματα των μετόχων.

Ας βγουν λοιπόν, όλα στη φόρα χωρίς φόβο και πάθος, ας προσδιοριστούν οι προθέσεις για την επόμενη μέρα και με φάρο την αλήθεια και τις δυνατότητες που υπάρχουν στους δύσκολους καιρούς που όλοι βιώνουμε, οι οπαδοί ίσως αντιληφθούν ότι πρέπει να στηρίζουν τις ομάδες τους μόνο από αγάπη, περιμένοντας την ανταπόδοση μέσα από την σκληρή δουλειά και την προσπάθεια στο γήπεδο κι όχι πάντα μέσα από του τίτλους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.