Το καπάρο, οι λαμπάδες, ο καπετάνιος και οι παραδόσεις

Γιώργος Γεωργιάδης και Τζαμέλ Αμπντούν. Οι κορυφαίοι wingers του πρωταθλήματος ανήκουν στον Πανσερραϊκό και στην Καβάλα κι επειδή υπάρχουν ακόμα 15 ημέρες για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου όποια από τις μεγάλες ομάδες διαθέτει μπάτζετ καλό θα ήταν να κάνει γρήγορα την κίνησή της.

Και φυσικά δεν είναι ανάγκη να τους διεκδικήσουν άμεσα από τις ομάδες τους. Μπορούν να τους κλείσουν με ένα καπάρο για το καλοκαίρι, αφού τα παιδιά αυτά είναι δεδομένο ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά στον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ.

Μια και η κουβέντα για μεταγραφές, νομίζω ότι όσο καλός προπονητής κι αν είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε κι όση καλή διάθεση κι αν έχει για να διαφυλάξει την ενότητα στα αποδυτήρια της ομάδας του (και ταυτόχρονα να κάνει οικονομία στο ταμείο του αφεντικού) όχι μόνο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και ο τελευταίος φίλος του Ολυμπιακού είδε το Σάββατο στο Καραϊσκάκη ότι η ομάδα έχει ανάγκη από ενίσχυση.

Ο Ολυμπιακός μοιάζει να θέλει να ρισκάρει τους στόχους του μόνο και μόνο επειδή είναι στο +5. Και το ρίσκο γίνεται ορατό κάθε φορά που συναντά στο δρόμο του μια ομάδα με θράσος, όπως ο Πανσερραϊκός. Βεβαίως και οι ερυθρόλευκοι έδειξαν χαρακτήρα και ανέτρεψαν αποτέλεσμα για πρώτη φορά φέτος (με Ηρακλή και ΠΑΟ δεν τα κατάφεραν, ενώ με την ΑΕΚ δεν είχαν χρόνο να το πετύχουν). Βεβαίως και ο Βαλβέρδε έκανε σωστές κινήσεις από τον πάγκο και βοήθησε να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας του, αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα στα χαφ του Ολυμπιακού θα πρέπει να ανάψουν μια λαμπάδα στο μπόι του Μοντεστό.

Ο 32χρονος Γάλλος αμυντικός αποδεικνύεται υπερπολύτιμος, αφού αγωνίζεται με επιτυχία ως στόπερ, ως δεξιός αμυντικός και εσχάτως ως αμυντικός μέσος κατ΄ανάγκην. Και στην τελευταία θέση είναι μακράν ο καλύτερος απ΄ όσους διαθέτει ο Βαλβέρδε στη συγκεκριμένη θέση, χωρίς να αποκτήθηκε για να παίξει εκεί.

Στον Παναθηναϊκό από την άλλη, την λαμπάδα την έχουν ανάψει ήδη στο μπόι του Σισέ και πάνε για την 2η. Ο Τζιμπρίλ είναι μόνος του μια ομάδα φέτος και αν καταφέρει να οδηγήσει το τριφύλλι στον τίτλο, θα πρέπει να του δώσουν το καλοκαίρι μεταγραφή στη Γαλλία ή την Αγγλία τιμής ένεκεν! Ο άνθρωπος είναι μύθος! 

Προς το παρόν στην Παιανία πρέπει να κάνουν πρώτα μεταγραφή προέδρου, αφού ο Αδαμάντιος Πολέμης αποφάσισε να παραμείνει απλό μέλος. Κι απορώ πως δεν ρίχνουν μια ματιά προς την πλευρά του καπετάνιου, ο οποίος θυμήθηκε χθες τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος με το ντου στο μπουθ της μετάδοσης του αγώνα, η οποία και διεκόπη για λίγο. Εδώ επέστρεψε στον ΠΑΟ ο Γιάτσεκ Γκμοχ και μάλιστα χωρίς του περίφημο κλουβί του! Γιατί να μη γυρίσει κι ο ιστορικός πρόεδρος;

Η ΑΕΚ πέρασε εντυπωσιακά από την Τρίπολη, όπως και ο ΠΑΟΚ από τον Βόλο. Έτσι αποκτούν εξαιρετικό ενδιαφέρον τα ντέρμπι του κυπέλλου την Τετάρτη (ΠΑΟ-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ) και δεν ξέρω μήπως λόγω των συγκεκριμένων παιχνιδιών θα πρέπει να ξεχαστούν για λίγο ο περιβόητος διαχειριστικός έλεγχος (στην ΑΕΚ) και οι ʼραβες επενδυτές (στον ΠΑΟΚ) μήπως και δοθεί η ευκαιρία στις ομάδες να μας δείξουν ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο.

Υ.Γ. 1: Ο Μήτρογλου βοήθησε τον Πανιώνιο να σπάσει μια παράδοση 50 ετών στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κι ευτυχώς για τον Ολυμπιακό που έδωσε τον παίκτη μόνο δανεικό στην ομάδα της Νέας Σμύρνης και έτσι δεν θα χρειαστεί να την πληρώσει για να τον ξαναπάρει πίσω!

Υ.Γ. 2: Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και της κάθε μεγάλης ομάδας, επειδή είναι πολλοί όταν ταξιδεύουν δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταλύουν την τάξη ή να κάνουν ολόκληρες πόλεις να κλαίνε επειδή διαθέτουν ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Αλλά δύσκολα θα το καταλάβουν ακόμα κι αν δουν την Τούμπα κλειστή στα επερχόμενα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (κύπελλο) και τον Παναθηναϊκό (πρωτάθλημα).
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.