Ο ΠΑΟ μπορεί και χωρίς τον Σισέ. Ο Ολυμπιακός μπορεί χωρίς τον Μοντεστό;

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει το 10 στα 10 στο γήπεδό του, ούτε και το 8 στα 8 στην περιφέρεια, όπως ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, αλλά και οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν κάνει μετά από 21 αγωνιστικές τέτοιας σημασίας νίκη σε ντέρμπι όπως οι πράσινοι στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Θα κληθούν να την κάνουν το Σάββατο στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Αρη, ενώ μία ημέρα μετά ο Παναθηναϊκός θα θέλει να πάρει ρεβάνς από την ΑΕΚ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ.

Μια «κολασμένη» αγωνιστική πριν το ντέρμπι των αιωνίων στο Καραϊσκάκη, καθώς θα μας απαντήσει στο ερώτημα: Θα πάνε στο μεταξύ τους ματς του Φαλήρου οι δύο ομάδες με το +7 ή όχι; Και πόσο διαφοροποιημένη μπορεί να είναι κατάσταση; Ανάλογα με τα αποτελέσματα το προσεχές Σαββατοκύριακο μπορεί να είναι από το +4 έως το +10. Αυτό θα το δούμε όμως, προσεχώς!

Τώρα οφείλουμε να σταθούμε στα όσα είδαμε την Κυριακή σε Καραϊσκάκη και Τούμπα. Από το ματς του Φαλήρου έλλειπαν ο τιμωρημένος Μιραλάς και ο τραυματίας Αβραάμ και ο Ολυμπιακός ήταν φλύαρος, με το γνωστό παιχνίδι κατοχής, τις ευκαιρίες που σπανίως γίνονται γκολ και τελικά το τρίποντο να έρχεται με πιο αγχωτικό τρόπο από αυτόν που περιμένουν και προσδοκούν οι οπαδοί του στις κερκίδες. Και για να μην το ξεχάσω: Με τον Πάρντο να κάνει δύο εξόδους με φόντο το ηρωικό Μεσολόγγι!

Ο Μοντεστό από αγώνα σε αγώνα μοιάζει να γίνεται παρέα με τον Φουστέρ ένας από τους πιο απαραίτητους ποδοσφαιριστές της ενδεκάδας του Βαλβέρδε. Γιατί; Γιατί ανταποκρίνεται ανέλπιστα θετικά σε μια θέση που έπρεπε να καλύπτει ο Ουρτάδο ή οποιοσδήποτε άλλος κανονικός αμυντικός χαφ που ο Ολυμπιακός δεν έχει και τον βρήκε στη διαδρομή από ανάγκη. Όποιος μπορέσει να φανταστεί τον Ολυμπιακό στα επόμενα δύσκολα ματς με ʼρη, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ χωρίς τον Μοντεστό στα χαφ, ας μου περιγράψει από σήμερα την εικόνα κι εμένα για να δούμε αν θα πέσει μέσα.

Ο Ντουντού δεν είναι ακόμα έτοιμος, αλλά και όταν θα είναι, μάλλον αποκλείεται να είναι καλύτερος από τον Ντουντού που είδαμε στο ξεκίνημα της περιόδου. Ο Ουρτάδο αγνοείται, ενώ ο Ιμπαγάσα είναι φανερό ότι χρειάζεται στηρίγματα για να μπορέσει να αποδώσει τα μέγιστα. Επειδή όμως, οι αγωνιστικές λιγοστεύουν νομίζω ότι ο Βαλβέρδε θα πρέπει να επαναφέρει τον Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης, αφού και με την χρησιμοποίηση του Πάντελιτς (και εσχάτως και του Τζιμπούρ) η ομάδα του εξακολουθεί να πετυχαίνει γκολ με το σταγονόμετρο, ενώ δημιουργεί τον ίδιο περίπου αριθμό ευκαιριών.

Στο ντέρμπι της Τούμπας ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον Σισέ, τον Μπουμσόνγκ και τον Βύντρα, αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα με δέκα παίκτες (λόγω αποβολής του Σπυρόπουλου), αλλά κέρδισε τον καλύτερό του ΠΑΟΚ γιατί ο Τζόρβας και ο Καντέ ήταν σε εξαιρετική βραδιά και στέρησαν από την ομάδα του Χάβου ένα γκολ, το οποίο δικαιούταν με την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Παναθηναϊκός αμύνθηκε σωστά, αν και ο Ιωαννίδης που αντικατέστησε τον Γκοβού, δεν κάλυψε και με ιδιαίτερη επιτυχία το αριστερό άκρο της άμυνας, αφού ο Σαλπιγγίδης έκανε από εκεί όλες τις φάσεις των γηπεδούχων. Ωστόσο, οι βοήθειες που πήρε η αμυντική γραμμή  από τους Κατσουράνη, Σίλβα και Λέτο ήταν αρκετές για να συμβάλλουν στις ενέργειες των Σαριέγκι, Καντέ και Μαρίνου, ώστε οι πράσινοι να επιστρέψουν στην Παιανία με το πολύτιμο τρίποντο.

Λογικά ο Παναθηναϊκός έχει σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα έναντι της ΑΕΚ, ενόψει του αθηναϊκού ντέρμπι της Κυριακής, αλλά δεν πρέπει να λησμονεί ότι μέχρι σήμερα αυτά τα μεγάλα ματς αποτελούν «αγώνες-ανάσταση» για την ομάδα του Χιμένεθ. Λογικά ο Σισέ κι ο Μπουμσόνγκ θα είναι στη διάθεση του Φερέιρα, αλλά κι ο Χιμένεθ ελπίζει στις επιστροφές των Δέλλα, Λυμπερόπουλου και Καφέ. Ντέρμπι «φωτιά» λοιπόν, σε Θεσσαλονίκη και ΟΑΚΑ, ζωντανά το προσεχές Σαββατοκύριακο από τα κανάλια της NOVA και το www.novasports.gr. Μείνετε συντονισμένοι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.