Το μέταλλο των αιωνίων και του διαιτητή θα κρίνει το ντέρμπι

Ένα είναι σίγουρο: Το ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού το Σάββατο στο Φάληρο θα μπορούσε να φιλοξενηθεί στο μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου και παρ΄ όλα αυτά τα εισιτήριά του να πωλούνται στη «μαύρη» αγορά.

Είναι τέτοια η χρονική στιγμή που διεξάγεται το ντέρμπι των «αιωνίων» που κανείς δεν μένει αδιάφορος στην προοπτική να παρακολουθήσει τον αγώνα είτε από το γήπεδο, είτε όπως αλλιώς μπορεί.

Οι δύο ομάδες βρίσκονται ίσως στην καλύτερή τους στιγμή από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει να παίξει όντας πρωτοπόρος, με αέρα 7 βαθμών, με το 10Χ10 στο Καραϊσκάκη και έχοντας κερδίσει το πρώτο του δύσκολο εκτός έδρας ματς κόντρα στον ʼρη και μάλιστα για πρώτη φορά με ανατροπή μακριά από το Φάληρο.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη κατεβαίνει στο Καραϊσκάκη έχοντας κάνει το 3Χ3 σε ντέρμπι (ΑΕΚ κύπελλο, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ χθες) και με αρκετά βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με εκείνη του Δεκεμβρίου και  των πρώτων αγώνων του Γενάρη (με ʼρη, Ηρακλή, Πανιώνιο) και ξέρει ότι για να μείνει ζωντανός στη μάχη του τίτλου πρέπει να κερδίσει για να μετατρέψει το -7 σε -4 και μετά να μεταφέρει το άγχος στον Ολυμπιακό.

Την ίδια στιγμή, οι ερυθρόλευκοι γνωρίζουν ότι πέρα από το γόητρο για επικράτηση σε βάρος του «αιωνίου» αντιπάλου και την αναζήτηση της πρώτης νίκης σε ντέρμπι (στον α΄ γύρο έχασαν από ΠΑΟ και ΑΕΚ) με τρίποντο τελειώνουν και την υπόθεση τίτλος. Διότι με 10 βαθμούς διαφορά και με 7 αγωνιστικές να υπολοίπονται, μπορούν άνετα να κάνουν τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

Φυσικά, στο ντέρμπι του Σαββάτου εκτός από το μέταλλο και τον χαρακτήρα των δύο αντιπάλων μεγάλο ρόλο θα παίξει και το ειδικό βάρος του διαιτητή που θα ορίσει η ΚΕΔ για να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, καθώς τόσο ο Σιδηρόπουλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όσο και ο Παμπορίδης στο ΟΑΚΑ είχαν σοβαρά προβλήματα με τον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά και την εφαρμογή των κανονισμών.

Ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να έχει πάρει πέναλτι στη Θεσσαλονίκη και να έχει τελειώσει το ματς με παίκτη λιγότερο (που θα έχανε και το ντέρμπι), ενώ στο ΟΑΚΑ τα δύο από τα 4 γκολ δεν θα έπρεπε να έχουν μετρήσει, αφού στο ένα δεν υπήρχε το φάουλ από το οποίο σκόραρε τελικά ο Κατσουράνης, ενώ στο άλλο δεν δόθηκε φάουλ υπέρ του Λέτο και ο Σκόκο έκανε το 2-1 στην αντεπίθεση.

Αγωνιστικά, η ομάδα του Βαλβέρδε έμεινε πιστή στο πλάνο της και πήρε μια μεγάλη νίκη, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός είχε ένα μεγάλο κενό διάστημα στην απόδοσή του στο β΄ ημίχρονο που αν το εμφανίσει και στο Φάληρο, δύσκολα θα αποφύγει την ήττα.

Για την ΑΕΚ ότι και να πει κανείς είναι λίγο. Δύο από τρία γκολ που δέχθηκε προήλθαν από τις κούρσες των 50 μέτρων που έκαναν ο Σισέ και ο Κοντέ χωρίς να νιώσουν την παραμικρή ενόχληση! Ο Χιμένεθ προφανώς και είχε δει όνειρο για αυτό και άφησε στον πάγκο τον Σκόκο και τον Καφέ, για τους οποίους έλεγε πριν μερικές ημέρες πως μαζί με τον Δέλλα και το Λυμπερόπουλο αποτελούν τους 4 πιο ποιοτικούς και αναντικατάστατους παίκτες της ομάδας του.

Στην ουρά της βαθμολογίας, όσο κι αν τα μαθηματικά μας λένε ότι ακόμα υπάρχουν ελπίδες, οι ήττες του Πανσερραϊκού και της Λάρισας από Κέρκυρα και Ολυμπιακό Βόλου, νομίζω ότι μας έδωσαν ήδη τις δύο από τις τρεις ομάδες που θα παίζουν του χρόνου στη Football League.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.