Το mea culpa του Μαρινάκη, η ενότητα της Λίγκας και η αφαίρεση βαθμών

Το mea culpa του Βαγγέλη Μαρινάκη για την στάση που ο ίδιος τήρησε το περασμένο Σάββατο στο Καραϊσκάκη είναι σαφώς ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά όχι αυτό που θα συμβάλλει πλήρως στην εκτόνωση της κατάστασης.

Έτσι κι αλλιώς όποιος βλέπει μόνο το δέντρο (τα γεγονότα του Φαλήρου) και χάνει το δάσος (τη συνολική εικόνα του ποδοσφαίρου μας) δεν έχει συναίσθηση της πραγματικότητας.

Η εικόνα στο Καραϊσκάκη προκάλεσε ίσως περισσότερο από κάθε άλλη,  γιατί είχε λίγο απ΄ όλα! Είχε και τραγική διαιτησία που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, είχε και «ντου» και ξύλο, είχε και δηλώσεις που προκάλεσαν το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Αλλά μη μου πει κανείς ότι δεν έχει ξαναδεί διαιτητές «να σφάζουν στο γόνατο» κατά καιρούς όλες τις μεγάλες ομάδες ή οπαδούς να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να επιτεθούν σε ποδοσφαιριστές της αντίπαλης ή και της δικής τους ομάδας, γιατί θα λέει ψέματα.

Όπως επίσης, όλοι έχουμε δει και ακούσει παράγοντες να κάνουν το άσπρο-μαύρο. Ωστόσο, δεν θυμάμαι κανέναν να έχει ζητήσει αργότερα δημόσια συγγνώμη. Κάτι που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος καλείται πλέον με πράξεις –σε βάθος χρόνου- να αποδείξει πως ήταν μια συγγνώμη που την εννοούσε.

Την Παρασκευή λοιπόν, συνεδριάζει το ΔΣ της Σούπερ Λίγκας. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει κανένα λόγο να περιμένει την πρόταση μομφής του Παναθηναϊκού σε βάρος του και να μπει σε διαδικασία ψηφοφορίας. Πρέπει να αναλάβει την ευθύνη και να παραιτηθεί. Η στάση του θα εκτιμηθεί δεόντος. Δεν έχει να κερδίσει τίποτα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, αν παραμείνει στο τιμόνι της διοργανώτριας με ψήφους 9-7 ή αποχωρήσει ηττημένος.

Πριν διχαστεί η Λίγκα ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρέπει να κάνει την κίνηση για να διατηρήσει την ενότητά της. Έτσι κι αλλιώς ο Ολυμπιακός κι ο Παναθηναϊκός δεν έχουν ανάγκη από ένα πόστο στη διοργανώτρια για να νιώσουν ισχυροί. Είναι από ιδρύσεώς  τους οι ισχυροί του ποδοσφαίρου μας.

Και μετά θα πρέπει η Λίγκα να πάρει τις αποφάσεις της και να αναλάβει τις δικές της ευθύνες. Να αποφασίσει δηλαδή ομόφωνα -με πρωτεργάτες τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό- την λίστα με τις ποινές διακοπής αγώνα και αφαίρεσης βαθμών από το πρωτάθλημα για μια σειρά γεγονότων που δεν προάγουν το άθλημα. Μετά να τις εισηγηθούν στην ΕΠΟ και να απαιτήσουν να περιληφθούν στον Πειθαρχικό Κώδικα της νέας περιόδου.

Γιατί πιστέψτε με δεν υπάρχει άλλος τρόπος που θα οδηγήσει τις διοικήσεις των ΠΑΕ με τους οπαδούς τους σε ειλικρινή διάλογο για την συμπεριφορά τους στα γήπεδα από την αφαίρεση των βαθμών στις ομάδες. Το «κεκλεισμένων των θυρών» δοκιμάστηκε και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, η απαγόρευση των οργανωμένων μετακινήσεων επίσης. Μόνο η αφαίρεση βαθμών είναι αυτή που «πονάει» περισσότερο και γι αυτό πριν από μερικά χρόνια οι ίδιες οι ομάδες την αφαίρεσαν από τον ΚΑΠ.

Αν λοιπόν, οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ έχουν τη διάθεση να συνδράμουν προς την κατεύθυνση της πάταξης των φαινομένων βίας στα γήπεδα, με στόχο να προστατεύσουν το προϊόν τους, οφείλουν να βρουν τη δύναμη να επαναφέρουν την διάταξη που οι ίδιοι άσκησαν πίεση κάποτε για την κατάργησή της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.