«Τρελές» αποδράσεις, τρελές αποφάσεις και έλλειψη σθένους

Πάει, η μπάλα έχει χαθεί εντελώς. Όταν η συντεταγμένη (υποτίθεται) Πολιτεία, η ομοσπονδία του μπάσκετ και οι δύο κορυφαίες ομάδες του αθλήματος, ο Παναθηναϊκός κι ο Ολυμπιακός, αδυνατούν να συμφωνήσουν για να γίνει ένας τελικός, τότε είμαστε κοντά στον πάτο του βαρελιού και τον αγγίζουμε.
Δημοσίευση: 03/03/2011 - 09:57

Οι ομάδες δεν μπορούν (;) λένε να βρουν από 1.000 αξιοπρεπείς φιλάθλους η καθεμία, να τους μοιράσουν τα εισιτήρια και να γίνει ένας τελικός-γιορτή χωρίς να υπάρχουν καν αστυνομικοί στις εξέδρες! Είναι δυνατόν; Πιστεύει κανείς ότι αυτές οι δύο ομάδες δεν έχουν υγιείς φιλάθλους στις τάξεις τους; Φυσικά και έχουν. Κι όχι από 1.000, αλλά χιλιάδες. Τώρα γιατί δεν αποφασίζουν να δώσουν επιλεκτικά τα εισιτήρια στους φιλάθλους αυτούς που πραγματικά αγαπούν τον αθλητισμό και έχουν σεβασμό για την ομάδα τους και τον αντίπαλο, είναι κάτι που οφείλουν να απαντήσουν οι ίδιοι.

Αν δυσκολεύονται να δώσουν μια πειστική απάντηση, μπορώ εγώ να παραθέσω την δική μου εκδοχή κι ας πιστεύουν ότι μπορεί να είναι και αυθαίρετη. Διότι απλά τρέμουν στην ιδέα να έχουν στα χέρια τους εισιτήρια τα οποία θα μοιραστούν σε κυριλέ φιλάθλους κι όχι στους οργανωμένους χουλιγκάνους! Αυτό πιστεύω κι αυτό καταθέτω. Αλλά όταν οικονομικοί κολοσσοί όπως οι Αγγελόπουλοι και οι Γιαννακόπολοι δεν διαννοούνται να κλείσουν την πόρτα του μπάσκετ στους οργανωμενους και να καλέσουν στον τελικό τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας, τι να προσδοκά κανείς από την ομοσπονδία του αθλήματος και την Πολιτεία;

Η ΕΟΚ έχει να διοργανώσει ένα ματς το χρόνο. Τον τελικό του μπάσκετ. Για τον οποίο μάλιστα ξέρει πριν ξεκινήσουν οι αγώνες ότι θα γίνει μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Κι αντί να προετοιμάσει το έδαφος μήνες πριν και να προειδοποιήσει τις ομάδες ότι αν δεν είναι διαλλακτικές μεταξύ τους, θα στρίψει ένα νόμισμα για τον τίτλο ή θα ματαιώσει άμεσα τον τελικό, κάθεται και συζητά μαζί τους επί ώρες για το αυτονόητο.

Ένας έμπειρος παράγοντας όπως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, που λέει ξεκάθαρα δημοσίως –και σωστά- πως οι σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών πρέπει να καταργηθούν, οφείλει να επιβάλλει στους δύο φιναλίστ έναν τελικό χωρίς την παρουσία των οργανωμένων.

Για την ΕΛ.ΑΣ. που εξαντλεί την αυστηρότητά της στις πορείες των εργαζομένων και των συνταξιούχων, λούζοντάς τους με ληγμένα χημικά και πατώντας τους με τα μηχανάκια της, αλλά αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για την διεξαγωγή ενός αγώνα, αν δεν υπάρχουν μαθητές στις εξέδρες, τα σχόλια είναι περιττά. Φτάνει μόνο η ρήση «ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες»!

Το ίδιο ισχύει και για την Γ.Γ.Α., που πήρε την απόφαση της αναβολής, αλλά και το υπουργείο Παιδείας που θυμήθηκε το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας 6 ημέρες πριν τον τελικό. Αλήθεια χθες στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» μαθητές δεν ήταν στις εξέδρες του ημιτελικού Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο βόλεϊ; Και την Καθαρή Δευτέρα στο κλειστό του ΜΕΤΣ, στο βόλεϊ γυναικών μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, πάλι μαθητές δεν θα είναι στις εξέδρες;

Γιατί λοιπόν, κυρία Διαμαντοπούλου δεν μπορούσε να συμβεί το ίδιο και το απόγευμα της Κυριακής στον τελικό του μπάσκετ; Τι μεσολάβησε και άλλαξε την προηγούμενη απόφαση του υπουργείου σας; Γιατί ούτε ο κακός καιρός του τριημέρου που έρχεται, ούτε τα οικονομικά των δασκάλων και των οικογενειών των μαθητών επιτρέπουν αυτή την εποχή «τρελές» αποδράσεις. Για τρελές αποφάσεις όμως, ούτε συζήτηση. Περισσεύουν!