«Μεσοπρόθεσμη δημοκρατία», το νέο κεφάλαιο της ελληνικής ιστορίας!

Το ότι το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που επέβαλαν στην Ελλάδα και την κυβέρνηση οι οικονομικές υπερδυνάμεις του πλανήτη θα περνούσε από την Βουλή ήταν απολύτως βέβαιο. Ακόμα και στο παράνομο στοίχημα, που εσχάτως ερευνάται από την ελληνική δικαιοσύνη, το «ναι» θα είχε απόδοση 1,05 το πολύ, σε αντίθεση με το «όχι» που θα χρυσοπλήρωνε όσους πιθανόν πόνταραν σε αυτό και κέρδιζαν!

Χάνουν όμως, οι «μπουκ»; Όσοι ξέρουν από στοίχημα λένε πως δεν χάνουν. ʼρα ήταν μάλλον απίθανο να χάσουν και στην περίπτωση της Ελλάδας. Για τους Έλληνες, δηλαδή τους άμοιρους κατοίκους αυτής της χώρας, λίγο ενδιαφέρονται αν θα χάσουν την αξιοπρέπειά τους.

Το κακό είναι ότι την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011, η χώρα έχασε κάθε ίχνος αξιοπρέπειας. Οι λέξεις «δημοκρατία», «χούντα», «αστυνομία», «διαδήλωση», «σύνταγμα», «κοινοβουλευτισμός» έχασαν την έννοια τους, αφού σε παγκόσμια μετάδοση (μια και όλα τα διεθνή δίκτυα μετέδιδαν live τις διαδικασίες) ολόκληρος ο κόσμος παρακολούθησε άφωνος την θηριωδία των «ελληνικών» ΜΑΤ απέναντι στους πολίτες.

Οι κουκουλοφόροι, που εδώ και δεκαετίες φέρουν τον τίτλο «γνωστοί-άγνωστοι» εμφανίζονται σε βίντεο να είναι σε αγαστή συνεργασία με τα ΜΑΤ και να προσέρχονται στο προαύλιο της Βουλής για να «ξαποστάσουν» λίγο πριν συνεχίσουν τη δράση τους.

Τα χημικά πνίγουν την Αθήνα, στέλνουν στο νοσοκομείο από ηλικιωμένους μέχρι και γυναικόπεδα, ενώ από το μένος των δυνάμεων καταστολής δεν γλιτώνουν ούτε οι τουρίστες και οι πελάτες του Μπαϊρακτάρη, οι οποίοι εκτός από το ελληνικό σουβλάκι δοκιμάζουν και τα ληγμένα χημικά της αστυνομίας!

Το ιατρείο στο Μετρό της πλατείας Συντάγματος δέχεται επίθεση με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Ούτε σε περίοδο πολέμου ο εχθρός δεν χτυπά τα ιατρεία που φροντίζουν τους τραυματίες. Για την  περίπτωση του Συντάγματος όμως, η εντολή φαίνεται να μην αφορά μόνο την εκκένωσή του, αλλά ενδεχομένως και την κατάλλησή του!

Μετά το ναυάγιο του Σάμινα, όπου έτυχε να είναι υπουργός Ναυτιλίας ο κ. Παπουτσής, ήρθε η 29η Ιουνίου του 2011 για να βρει –τι ειρωνεία- στη θέση του υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» τον ίδιο άνθρωπο. Όποιος σκέφτηκε να μετονομαστεί το πρώην υπουργείο Δημοσίας Τάξεως σε υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ο επικεφαλής του στη χειρότερη στιγμή της μεταπολιτευτικής του ιστορίας θα ήταν ένα παιδί του Πολυτεχνείου.

Και για τον ίδιο, όπως και για τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κουρουμπλή, Αθανασιάδη και Ρομπόπουλο, αλλά και την κα Παπαδημητρίου της ΝΔ η ιστορία θα αφιερώσει το δικό της κεφάλαιο. 

Αλλά μια και ξεκίνησα το κείμενο με στοίχημα οφείλω να θυμίσω ότι πριν από μία ακριβώς εβδομάδα το σχόλιό μου είχε τον τίτλο «Η κάθαρση ξεκίνησε «μεσοπρόθεσμα» από το ποδόσφαιρο». Κι ενώ οι σελίδες των εφημερίδων και του διαδικτύου γέμιζαν επί μέρες με πλούσιους διαλόγους από τα κυκλώματα που λυμαίνονταν το ελληνικό ποδόσφαιρο, χθες Τετάρτη, που το Μεσοπρόθεσμο πέρασε από τη Βουλή, οι διάλογοι εξαφανίστηκαν. Χάθηκαν.

Τώρα αν χαθεί σιγά-σιγά και η αίσθηση για την σοβαρότητα της υπόθεσης, θα φανεί σύντομα. ʼλλωστε στα τέλη Σεπτεμβρίου που θα πρέπει να πάρουμε την 6η δόση και το Μεσοπρόθεσμο δεν θα έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, κάτι άλλο θα βρούμε να ασχοληθούμε.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.