Μέρος και όχι όλο το προβλήμα της ΑΕΚ ο Χιμένεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ είπε «αντίο» και η ΑΕΚ συνεχίζει πλέον με το Νίκο Κωστένογλου στον πάγκο. Ήταν όμως, το πρόβλημα της εφετινής ΑΕΚ ο Χιμένεθ και τι πιστεύει η διοίκηση Αδαμίδη ότι μπορεί να πετύχει η ομάδα από εδώ και στο εξής;

Ποιος είναι ο πραγματικός στόχος της; Να πρωταγωνιστήσει σε πρωτάθλημα και κύπελλο ή να βγάλει την περίοδο χωρίς να διαλυθεί;

Όσο πιο γρήγορα δοθούν ειλικρινείς απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματα τόσο πιο ανώδυνα θα συνεχιστεί η σεζόν για την ΑΕΚ (διοίκηση, παίκτες, τεχνικό τημ) και υπάρχει πιθανότητα οι οπαδοί να στηρίξουν περισσότερο την ομάδα. Όσο υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι η ΑΕΚ έχει τα φόντα να πρωταγωνιστήσει χωρίς τα ταμεία της να έχουν μέσα τα στοιχειώδη για τα λειτουργικά έξοδα ενός ποδοσφαιρικού τμήματος, τότε τα πράγματα θα χειροτερεύσουν.

Αν ο Αδαμίδης κατάφερε πράγματι να πείσει τον Χιμένεθ να πάρει μόνο τα δεδουλευμένα και να χαρίσει το υπόλοιπο συμβόλαιό του, έκανε ένα καλό ντηλ. Και ο Κωστένογλου θα πληρωθεί ως το τέλος της περιόδου και κάποια χρήματα θα περισσέψουν.

Ωστόσο είναι η ίδια διοίκηση που έφερε τον Χιμένεθ στην Ένωση, αντί του Μπόλονι, που βλέπουμε πως δουλεύει από την αρχή του καλοκαιριού στον ΠΑΟΚ με λιγότερα χρήματα γι  αυτόν και τους συνεργάτες του.

Είναι η ίδια διοίκηση που πιστώνεται την πώληση του Σκόκο με 1,5 εκ. ευρώ, αλλά χρεώνεται και την… τσάμπα απόκτηση του Τζιμπούρ από τον Ολυμπιακό. Του καλύτερου φορ του πρωταθλήματος.
Είναι η ίδια διοίκηση που αποφάσισε να περικόψει το μπάτζετ κατά 4 εκ. ευρώ, αλλά πρόσφερε συμβόλαιο 600.000 ευρώ στον Γκούντγιονσεν και ακόμα δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ταμείο ικανό να ανταπεξέλθει στις βασικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Είναι η ίδια διοίκηση που αποδέχθηκε τους supporters ως το «plan B και τέλος» για την μετά Νοτιά και Παππά εποχή, καθώς και το «μότο» που έλεγε «η ΑΕΚ περιμένει πράγματα από εμάς κι όχι εμείς από την ΑΕΚ». Σήμερα αυτή η προσπάθεια αποδείχθηκε ιδιαίτερα ρομαντική και λιγότερο ρεαλιστική.
Αγωνιστικά η ομάδα μπορεί να βελτιωθεί. Και ο Κωστένγλου άλλωστε είναι πολύ διαφορετικός από τον προηγούμενο Κωστένογλου στον πάγκο της ΑΕΚ. Μπορεί να καταφέρει να κερδίσει ακόμα και τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής.

Όμως, όσο υπάρχει το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που σήμερα σφίγγει την θηλιά στο λαιμό της ΠΑΕ, ακόμα και μια νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό θα είναι σα να προσπαθεί να γιατρέψει κάποιος τον καρκίνο με ασπιρίνη!

Η ΑΕΚ χρειάζεται ξεκάθαρες κουβέντες και γρήγορα. «Αυτοί είμαστε, αυτά είναι τα προβλήματά μας και στόχος μας είναι να διατηρηθούμε σε αξιοπρεπές επίπεδο με την βοήθεια του συγκλονιστικού κόσμου μας. Δεν περισσεύει κανένας. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας χωρίς ιδιοτέλεια. Θα διαχειριστούμε κάθε ευρώ του εισιτηρίου σας με σεβασμό και ιδιαίτερη προσοχή. Όσοι πιστοί προσέλθετε».
Αυτά πρέπει να πει κατά την ταπεινή μου άποψη η διοίκηση Αδαμίδη, κάνοντας ταυτόχρονα και την αυτοκριτική της και μάλιστα γρήγορα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.