Η καθιέρωση της Εθνικής περνάει (και) από την Τιφλίδα

Απέμειναν ακόμα 90 λεπτά συγκέντρωσης και προσήλωσης στο στόχο και η δουλειά θα τελειώσει με επιτυχία το βράδυ της Τρίτης στην Τιφλίδα. Ο Σάντος είναι έτοιμος να ξορκίσει την δική του προπονητική κατάρα, που τον θέλει να τα κάνει όλα τέλεια, αλλά όταν φτάνει στη βρύση να μη πίνει νερό.

Οι  Έλληνες ποδοσφαιριστές από την άλλη, οφείλουν να μην επαναλάβουν το λάθος από το δίδυμο των αγώνων με Ισραήλ (νίκη) και Λετονία (ισοπαλία) και μετά το θρίαμβο επί της Κροατίας να πάρουν αυτό που θέλουν από την Γεωργία.

Τώρα θα μου πείτε ότι και οι φαφλατάδες Κροάτες για δύο αποτελέσματα έπαιζαν στο Καραϊσκάκη (νίκη – ισοπαλία) και έφυγαν με την ήττα. Ναι, αλλά όπως φάνηκε από το βράδυ της Παρασκευής και μετά οι Έλληνες παίκτες μόνο φαφλατάδες δεν είναι. Ξέρουν ότι οι πράξεις και όχι τα λόγια είναι αυτά που κάνουν την διαφορά.

Έτσι, μετά το ρεπό των λίγων ωρών που είχαν το Σάββατο, στρώθηκαν και πάλι στη δουλειά. Γιατί πέρα από όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί τις δύο τελευταίες ημέρες η Εθνική θα είναι μια «νέα» ομάδα την Τρίτη στην Τιφλίδα. Ο Τοροσίδης, ο Αβραάμ, ο Ζαραδούκας και ο Σαμαράς είναι εκτός μάχης.

Τα 3/5 της τρίτης καλύτερης άμυνας των προκριματικών του Euro 2012 θα διαφοροποιηθούν. Οι δύο ακραίοι του Ολυμπιακού θα δώσουν τη θέση τους στους δύο ακραίους του Παναθηναϊκού, τον Βύντρα και τον Σπυρόπουλο (σκόρερ του 1-1 με την Γεωργία στο Καραϊσκάκη). Και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος θα πάρει εκείνη του Αβραάμ. Με τον Παπασταθόπουλο έχουν ξαναπαίξει στο κέντρο της άμυνας και ξέρουν να στέκονται σε υψηλό επίπεδο.

Στα χαφ οι Καραγκούνης, Κατσουράνης και Τζιόλης λογικά δεν αλλάζουν, ενώ στα πλάγια αντί του Σαμαρά θα παίξει μάλλον ο Χαριστέας.

Ο Φερνάντο Σάντος έκανε ήδη το πρώτο του ρεκόρ με την Εθνική, αφού συμπλήρωσε 15 αγώνες αήττητος, ξεπερνώντας τον Ότο Ρεχάγκελ. Και ετοιμάζεται να υπογράψει ένα ακόμα διετές συμβόλαιο με στόχο να συνεχίσει την καλή πορεία και γιατί όχι να διατηρηθεί στο πόστο του και μετά το 2014.

Από το 90λεπτο της Τιφλίδας περνά η ολοκλήρωση ενός υπέροχου δεκαετούς κύκλου για την Εθνική ομάδα, που ξεκίνησε το 2002 με την πρόκριση στα τελικά της Πορτογαλίας, την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004, την συμμετοχή στο Κονφεντερέισον της Γερμανίας το 2005, το Euro 2008, το Μουντιάλ του 2010 και πάλι το ευρωπαϊκό της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Κι επειδή εμείς οι Έλληνες είμαστε και λίγο (έως πολύ αχάριστοι) διαφωνώ με την άποψη ότι δεν κεφαλαιοποιήσαμε την επιτυχία της Πορτογαλίας. Δηλαδή, τι έπρεπε να κάνουμε; Να παίρνουμε σε κάθε διοργάνωση το κύπελλο; Ή να στέλνουμε τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό μέχρι τους τελικούς του Τσάμπιον Λιγκ κάθε χρόνο; Επιτέλους, ας ρίξουμε μια ματιά γύρω μας για να αντιληφθούμε που ακριβώς βρισκόμαστε και τι καταστάσεις βιώνουμε.

Ο Ρεχάγκελ με τους παίκτες του και τώρα ο Σάντος με τους δικούς του φρόντισαν για την ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ της Εθνικής ομάδας σε υψηλό επίπεδο. Και σιγά-σιγά, έστω και με ρυθμούς χελώνας, η ποινική και η αθλητική δικαιοσύνη, με την όποια συνδρομή της Πολιτείας, επιχειρούν να καθαρίσουν ότι βρωμιά είχε ποτίσει τον χώρο του αθλήματος εδώ και δεκαετίες. Ήδη υπάρχουν τιμωρίες ομάδων και αποκλεισμοί παραγόντων, που ΔΕΝ έχουν ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ στην ιστορία του αθλήματος.

Η Εθνική ομάδα κρατάει όρθιο το ελληνικό ποδόσφαιρο και η δικαιοσύνη (θέλουμε να πιστεύουμε) ότι θα πράξει το ίδιο για να μπουν νέες βάσεις στο οικοδόμημα. Αρκεί «να μη μας χαλάσει την μαγιά» ο παμπόνηρος Τιμούρ Κετσπάγια, την ομάδα του οποίου εμφανίζονται να πριμοδοτούν για τη νίκη οι Κροάτες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.