Έδειξαν χαρακτήρα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ

Στο Περιστέρι ο Καρνέζης αποβλήθηκε στο 3ο λεπτό και ο Παναθηναϊκός έφυγε με το 1-1, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Μήτρογλου. Μετά από 29 ημέρες αγωνιστικής απραξίας οι πράσινοι έμειναν πάλι με δέκα παίκτες στην Ξάνθη (αποβολή Βιτόλο) από το 38΄, οπότε και είχαν ήδη προηγηθεί 0-2. Η Ξάνθη προσπάθησε, αλλά ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 2-3. Και στα δύο ματς την εστία υπερασπίστηκε ο 17χρονος Καπίνος.

Αν ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, που αγωνίστηκαν μία ημέρα νωρίτερα στο 1-1 του ΟΑΚΑ, ήταν για ένα μήνα σε αποχή όπως ο Παναθηναϊκός, έπρεπε να παίξουν με δέκα παίκτες για ένα ημίχρονο και οι προπονητές τους υποχρεώνονταν να χρησιμοποιήσουν τον 3ο τερματοφύλακά τους σε δύο ματς, έχω την εντύπωση ότι στην κορυφή της βαθμολογίας δεν θα υπήρχε αυτός ο συνωστισμός των 5 ομάδων με τους 10 βαθμούς.
Με τα «αν» δεν γίνεται βέβαια δουλειά. Γι αυτό φαίνεται πως ο Φερέιρα εργάστηκε σκληρά κάνοντας μια μίνι προετοιμασία, εκμεταλλευόμενος την μεγάλη διακοπή για τον Παναθηναϊκό. Και του βγήκε σε μια δύσκολη έδρα όπου πήγε να παίξει με ένα σωρό απουσίες και αγωνίστηκε χωρίς σέντερ φορ. ʼλλο τώρα αν ο Λέτο πήρε την σκυτάλη από τον Σισέ κι αποφάσισε να γίνει ο ηγέτης του Παναθηναϊκού για φέτος.
Στον Ολυμπιακό δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας την ΑΕΚ να παίζει το Σάββατο σαν… Ολυμπιακός! Με πίεση ψηλά στην άμυνα των πρωταθλητών, με χαφ που «δάγκωναν» τον Ιμπαγάσα, τον Φουστέρ και τον Αμπντούν, με μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας και με μόλις τρεις τελικές για τους κόκκινους, όταν έχουν ένα μέσο όρο 14 προσπαθειών ανά αγώνα.
Τι δείχνει αυτό; Ότι εκτός από τον Φερέιρα και ο Κωστένογλου «έστιψε» το μυαλό του για το πώς θα πρέπει να λειτουργήσει σαν ομάδα η ΑΕΚ, που δεν είχε ταυτότητα και έμοιαζε ακυβέρνητη στο γήπεδο επί Χιμένεθ. Ο Ολυμπιακός ήταν εκτός ρυθμού στο ντέρμπι, γεγονός αυτό δείχνει κάποια πράγματα για όσους ενδιαφέρονται για τις αναλύσεις.
Και η 6η αγωνιστική έδειξε ότι εκείνοι που βρίσκονται σε πιο δυσχερή θέση δουλεύουν περισσότερο και πιο ουσιαστικά από εκείνους που θεωρούν ότι έχουν λυμένα τα προβλήματά τους.
Σε αυτή την κατηγορία, εκτός από τον Ολυμπιακό ανήκει και ο ΠΑΟΚ, που έχοντας μόνο τον Κοντρέρας εκτός μάχης, δεν μπόρεσε να κερδίσει τον ΟΦΗ (0-0) και να πιάσει κορυφή στη Σούπερ Λίγκα. Και μιλάμε για μια ομάδα που πετυχαίνει γκολ για 45 σερί ματς πρωταθλήματος στην Τούμπα, αλλά κόλλησε στην αμυντική τακτική του Αναστόπουλου.
Κατά τα λοιπά ο ʼρης αυτοκτόνησε στο Ηράκλειο, όπου ο Εργοτέλης έδειξε ότι είναι μια ομάδα που το παλεύει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η ομάδα του Τσιώλη υποδέχεται την Κυριακή τον ΠΑΟΚ στο Βικελίδης χωρίς να έχει πετύχει ακόμα νίκη στο πρωτάθλημα.
Στα Γιάννινα, ο Πανιώνιος φανέρωσε την ικανότητά του να παίρνει αποτελέσματα εκτός έδρας (0-0) ακόμα και με παίκτη λιγότερο, ενώ αήττητος και μεταξύ των πρωτοπόρων παραμένει και ο Ατρόμητος που δεν επέτρεψε στην Κέρκυρα να διατηρήσει το προβάδισμα που πήρε από το γκολ-δώρο του Τόμας στον Αγρίτη.
Η συνέχεια αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, ελπίζοντας ότι εντός της εβδομάδας θα κλείσει και το θέμα με την συμπλήρωση των 16 ομάδων.



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.