Ο ρόλος του κόσμου της ΑΕΚ στις μέρες της κρίσης

Η συνέντευξη του Σταύρου Αδαμίδη στη Nova και στην «Ώρα των Πρωταθλητών» επιβεβαίωσε την δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΑΕΚ. Τα προβλήματα ήταν γνωστά, αλλά όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΠΑΕ βγαίνει στην τηλεόραση και τα υπογράφει, τότε αποκαλύπτεται πλήρως το μέγεθός τους.

Η κίνηση του κ. Αδαμίδη έμοιαζε με ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή, αλλά από την στιγμή που τόνισε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι τέτοιος ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στην Ελλάδα και πρέπει να αναζητηθεί στο εξωτερικό, η ανοιχτή πρόσκληση μετατράπηκε σε ανοιχτή «προειδοποίηση» στον κόσμο της ΑΕΚ.
Κι όταν γράφω προειδοποίηση δεν το λέω με την αρνητική έννοια της λέξης, αλλά με την έννοια της ψυχολογικής προετοιμασίας των φίλων της ομάδας. Γιατί στην οριακή κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η ΑΕΚ, ο κίνδυνος είναι μεγάλος και άμεσος.

Ο Νοτιάς και ο Παπάς εμφανίζονται αρνητικοί στη συνέχεια χρηματοδότησης της ΠΑΕ, αν αυτό δεν συμβεί από όλους τους μετόχους. Κι επειδή η άρνηση πληρωμής τρεχουσών υποχρεώσεων οδηγεί σε αδιέδοξο, η λύση μπορεί να προκύψει είτε από συνεργασίες με άλλους επιχειρηματίες, είτε με πλήρη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η διοίκηση Αδαμίδη έχει αποφασίσει να πει «αντίο» μετά την Γενική Συνέλευση του Νοεμβρίου. ʼρα την όποια προσπάθεια από εδώ και στο εξής θα την αναλλάβει μια άλλη διοίκηση που θα ορίσουν οι νυν μέτοχοι. Εκτός αν δεν ασχοληθούν ούτε με αυτή την μικρολεπτομέρεια, οπότε θα χρειαστεί η παρέμβαση και της ερασιτεχνικής με προσφυγή στο Πρωτοδικείο.

Σε κάθε περίπτωση, όποια διοίκηση διαδεχθεί αυτή του Σταύρου Αδαμίδη, θα πρέπει να έχει στην άκρη του μυαλού της ότι η έρευνα αγοράς έχει ήδη αποδώσει αρνητικά για την συμμετοχή Έλληνα επενδυτή και θα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο του Παναθηναϊκού, που αναζήτησε την δική του τύχη εκτός συνόρων.
Στο μεταξύ οι υποχρεώσεις τρέχουν και οι ποδοσφαιριστές, από την απόδοση των οποίων αντικατοπτρίζεται η εικόνα της ομάδας στα γήπεδα, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες. Και μπορεί να δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν υπομονή, αλλά κι αυτή έχει τα όριά της.

Και συνήθως αυτά τα όρια αυξάνονται όταν τα αποτελέσματα είναι θετικά. Αντίθετα αν η ομάδα δεν έχει επιτυχίες, το κλίμα μόνο πιο βαρύ μπορεί να γίνεται. Μοναδικό στήριγμα της ομάδας την δεδομένη χρονική στιγμή παραμένει ο κόσμος της που πρέπει να οπλιστεί με υπομονή και να ελπίζει στην επιτυχή έκβαση των προσπαθειών για εισρροή χρημάτων –με κάθε μορφή και τρόπο- στην Ένωση.

Διότι παίκτες και προπονητής, όση υπομονή και φιλοτιμία κι αν επιδείξουν, πρέπει να αισθάνονται ότι πιάνει τόπο και βρίσκει ανταπόκριση και από τον κόσμο στην εξέδρα για να έχουν τις ψυχικές δυνάμεις να συνεχίζουν τις προσπάθειές τους.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.