Χρήζει ανάλυσης το φαινόμενο ΑΕΚ!

Βεβαίως και η νίκη της 12ης αγωνιστικής έγινε από τον ʼρη κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω ότι η κατάκτηση της κορυφής της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας από την ΑΕΚ είναι ένα φαινόμενο που χρήζει ανάλυσης.

Το γεγονός ότι η Ένωση έχει δώσει όλους τους αγώνες της, ενώ ο Ολυμπιακός έχει έναν λιγότερο και ο Παναθηναϊκός δύο, μπορεί να λέει κάτι, μπορεί και τίποτα.
Αυτό που σίγουρα πρέπει να προκαλεί πολλά ερωτηματικά στους ερευνητές του αθλήματος είναι πώς μια ομάδα με παραιτημένη (εδώ και δύο μήνες) διοίκηση, με μετόχους-αμέτοχους, με παίκτες και υπαλλήλους της ΠΑΕ απλήρωτους εδώ και μήνες και με τους οπαδούς της να έχουν σηκώσει ψηλά τα χέρια, εγκαταλείποντας ουσιαστικά τις θέσεις τους στην εξέδρα, καταφέρνει να είναι στην κορυφή!

 Κι όχι μόνο αυτό, αλλά και να βελτιώνει την εικόνα της από αγώνα σε αγώνα. Εντάξει, μπορεί η Κέρκυρα να μην ήταν και το φοβερό… θηρίο που «σκότωσε» η ΑΕΚ, αλλά η ομάδα του Κωστένογλου έπαιξε με ένα σωρό απουσίες και τις βγήκαν κι άλλες στην πορεία, αφού Δέλλας και Λεονάρντο αποχώρησαν χθες τραυματίες.

Ο Νίκος Κωστένογλου φαίνεται πως εκτός από την πίστη του στο Θεό, έχει μεγάλη πίστη και στη δουλειά του, καταφέρνοντας να αναδείξει φυντάνια όπως ο Τσίτας και δείχνοντας εμπιστοσύνη σε παίκτες όπως ο Ρίκα, ο Αργυρίου, ο Σιαλμάς και ο Μπέλεκ, οι οποίοι και του την ανταποδίδουν.

Αύριο, μεθαύριο ή σε μερικές εβδομάδες μπορεί οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ να καταθέσουν σειρά προσφυγών για να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους. Παρ΄ όλα αυτά είναι συνεπείς στη δουλειά τους. ʼλλοι είναι τα τέρατα ασυνέπειας στην Ένωση.

Τώρα αν η νέα ιστορία με τους υποψήφιους επενδυτές στην ΑΕΚ είναι ένα κίνητρο για ακόμα μεγαλύτερη υπομονή από τους παίκτες της ομάδας, θα φανεί σύντομα.
Η υπόθεση του πρίγκιπα Αλ Σαούντ λειτούργησε θετικά στην ψυχολογία όλων στον Παναθηναϊκό μέχρι σήμερα. Αν η συμφωνία δεν προχωρήσει, θα φανεί στο γήπεδο κατά πόσο θα λειτουργήσει αντίστροφα ή όχι. 

Στην ΑΕΚ βέβαια, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά γιατί λεφτά δεν υπάρχουν εδώ και μήνες. ʼρα τα περιθώρια της υπομονής έχουν αγγίξει τα όριά τους προ πολλού.
Κατά τα λοιπά μόλις πατήσαμε στη 12η αγωνιστική άρχισε και η επιστροφή στη γνωστή γκρίνια που διακρίνει τη φυλή μας για την διαιτησία. Διότι το πραγματικό πρωτάθλημα τώρα αρχίζει, αφού ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είναι στους δύο βαθμούς διαφορά μεταξύ τους.

Αν ωστόσο, ρίξει κανείς μια ματιά στο τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια όταν οι τρεις ομάδες του πρώην ΠΟΚ αποφασίζουν να ξεκινήσουν τη μάχη των εντυπώσεων για την διαιτησία, νομίζω ότι εύκολα θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πιο ανθεκτικός σε αυτού του είδους τις μονομαχίες είναι ο Ολυμπιακός.         
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.