Από Σταχτοπούτα, βασίλισσα με προίκα!

Και ξαφνικά ο Σταύρος Αδαμίδης ταξιδεύει στο Ντουμπάι για να συναντήσει δύο υποψήφιους επενδυτές για την ΑΕΚ, την ώρα που εμφανίζεται και ενδιαφερόμενος από το εσωτερικό της χώρας, ενώ περιμένει στη… γωνία και ο επενδυτής που εκπροσωπείται από τον δικηγόρο Γιάννη Βλάχο.

Το πώς προέκυψε αυτό το… μπαράζ των ενδιαφερομένων για την ΑΕΚ είναι μάλλον εύκολο να το αντιληφθεί κανείς. Έχοντας κάνει ένα σημαντικό βήμα για να βάλει στα ταμεία της από 40 έως 80 εκ. ευρώ από την περιουσία που δημιούργησε στις πλάτες της Ένωσης η οικογένεια Ψωμιάδη, οι επενδυτές εμφανίστηκαν σαν τα μυρμήγκια!

Διότι πλέον δεν μιλάμε για την «Σταχτοπούτα» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά με… προίκα 40 εκ. ευρώ, για μια πραγματική βασίλισσα!
Φυσικά αν μέσα στο 2012 ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος καταφέρει να κερδίσει τα δικαστήρια που έχουν προσδιοριστεί (ένα στις 15 Ιανουαρίου κι ένα στις 4 Απριλίου), τότε είναι πιθανό η ΑΕΚ να αρχίσει λαμβάνειν χρήματα από τον Μάιο.

Τώρα αν η ΑΕΚ εισπράξει και τα 40 εκ., που μαζί με τους τόκους από το 2003 ανεβάζουν τις αξιώσεις της στα 80 εκ. ευρώ ή κάτι λιγότερο ανάλογα με τις εξελίξεις, σημαίνει ότι πρόεδρος θα μπορούσε να παραμείνει ο Σταύρος Αδαμίδης. Ακόμα θα μπορούσε να αξιώσει την προεδρία ο πραγματικός ευεργέτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, ο δικηγόρος Χάρης Οικονομόπουλος, που μαζί με τον Ντέμη Νικολαϊδη, αποφάσισαν να κυνηγήσουν ως το τέλος την υπόθεση Ψωμιάδη.

Πέρα από τα αισθήματα που μπορεί να τρέφει για το Νικολαϊδη ο κάθε φίλος της ΑΕΚ, ο Ντέμης πίστεψε όσο κανένας στον ανήθικο πλουτισμό του Ψωμιάδη σε βάρος της Ένωσης και το αποτέλεσμα ως τώρα τον δικαιώνει. Κατά συνέπεια η ΑΕΚ, αλλά και πολλές ακόμα ομάδες του ποδοσφαίρου μας, δεν θα είχαν σε καμία περίπτωση την ανάγκη πριγκίπων, Ρώσων ή Αράβων επενδυτών ή άλλου τύπου «σωτήρων», αν οι διοικήσεις τους ήταν χρηστές και δεν έπαιρναν –έτσι για πλάκα- άφεση αμαρτιών από εκείνες που τις ακολουθούσαν.

Γιατί μη μου πείτε ότι ήταν μόνο ο Μάκης Ψωμιάδης στην ΑΕΚ που ενδεχομένως να πλούτισε σε βάρος της ομάδας που άσκησε διοίκηση; Τα παραδείγματα είναι αρκετά και τα χρήματα που πέρασαν κατά καιρούς από τα ταμεία ομάδων, που σήμερα χρωστούν σε όσους μιλούν ελληνικά, ακόμα περισσότερα! Με «σύμμαχο» όμως το ίδιο το κράτος, με τους ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αλλά και με την ανοχή των επόμενων διοικήσεων των ίδιων των ομάδων που έπαιρναν την σκυτάλη, η ΑΕΚ και άλλες ΠΑΕ, ήταν αδύνατο να βαδίσουν προς την εξυγίανση, απομονώνοντας  και εξοστρακίζοντας από το χώρο του ποδοσφαίρου παράγοντες τύπου Ψωμιάδη.

Ευτυχώς για την ΑΕΚ η ρότα φαίνεται να αλλάζει έστω και στο παρά πέντε της σύγχρονης ιστορίας της.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.