Έλληνες – Ξένοι : 113-109

Από την περασμένη Δευτέρα που έγραψα το σχόλιο για τις... boxing days του ελληνικού ποδοσφαίρου είχα προειδοποιήσει τους αναγνώστες του blog για τις εκπλήξεις της 15ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λίγκα.

Σήμερα θα μπορούσα να γράψω για τις απώλειες του Παναθηναϊκού ή της ΑΕΚ, για τις κακές εμφανίσεις όλων των μεγάλων, αφού και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ παρά τις νίκες τους δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

 Ή να ασχοληθώ με τους κανονιέρηδες Κλάους Αθανασιάδη και Μάρκο Μαρκόφσκι. Να γράψω για τα παράπονα του Φερέιρα και του Κωστένογλου για την διαιτησία.

Ακόμα υπάρχει πλούσιο υλικό από το «αντίο» του Βιεϊρίνια και του Κοντρέρας ή από το ποδαρικό με το δεξί που έκαναν η Κέρκυρα, ο Πανιώνιος και η Ξάνθη. Επίσης για την συνεχιζόμενη κατηφόρα του ʼρη και το δύσκολο δρόμο του ΠΑΣ.

Ωστόσο, για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, βλέποντας προσεκτικά τις ενδεκάδες και τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν από τους 16 προπονητές κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αξίζει να γράψω για την υπεροχή των Ελλήνων παικτών έναντι των ξένων συναδέλφων τους.

Από τους 222 ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν στην 15η αγωνιστική οι 113 ήταν Έλληνες και οι 109 ξένοι. Πρέπει να ήταν η πρώτη από τις 15 μέχρι τώρα αγωνιστικές που οι Έλληνες παίκτες που μπήκαν στα γήπεδα ήταν περισσότεροι από τους αλοδαπούς.

Στις 16 αρχικές ενδεκάδες οι ομάδες παρέταξαν 86  Έλληνες και 90 ξένους ποδοσφαιριστές. Στην εξέλιξη των αγώνων όμως, οι αλλαγές διαφοροποίησαν την εικόνα υπέρ των Ελλήνων.

Από τις 46 συνολικά αλλαγές που έγιναν στο γήπεδο μπήκαν να αγωνιστούν 27  Έλληνες και 19 ξένοι παίκτες. Έτσι φτάσαμε στους 113 Έλληνες και στους 109 ξένους.

Ακόμα κι αυτό το +4 για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι σημαντικό και σίγουρα έχει να κάνει με την κρίση που έχει χτυπήσει την πόρτα του αθλήματος, αλλά και με την προσπάθεια για περισσότερο ντόπιο στοιχείο στις ομάδες μας.

Την πρωτιά στους Έλληνες είχε ο ΠΑΟΚ με 9 στους 13 που έπαιξαν. Ακολουθούν ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και η Δόξα με 9 στους 14, ο Πανιώνιος και η Κέρκυρα με 8 στους 14.

Στην αρχική ενδεκάδα τους ο Ατρόμητος και ο Λεβαδειακός είχαν 8  Έλληνες, αλλά έκαναν και τις τρεις αλλαγές τους με ξένους, ενώ ακόμα και ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε είχε 5    Έλληνες στο ξεκίνημα του ματς με τον Ατρόμητο.

Θεωρώ ότι η συνέχεια θα είναι ανάλογη και τα ελληνόπουλα θα αγίξουν το ποσοστό του 55% στις συνολικές συμμετοχές ως το τέλος του πρωταθλήματος. Ποσοστό που μερικούς μήνες πριν θα μας φαινόταν αδιανόητο να το διεκδικήσουν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.