Η «προίκα» Ψωμιάδη καθυστερεί τις εξελίξεις

Δύο ημέρες πριν μας εγκαταλείψει το 2011 έγραψα στο blog ένα κείμενο με τον τίτλο «Από Σταχτοπούτα, βασίλισσα με προίκα!», αναφερόμενος στην ΑΕΚ που ελπίζει στην ελληνική δικαιοσύνη και στην επιστροφή χρημάτων που έχει καταχραστεί ο Μάκης Ψωμιάδης κατά τη διάρκεια της θητείας του στην ομάδα.

Και σημείωνα ότι εμφανίστηκαν ξαφνικά ένα σωρό επενδυτές για την ΑΕΚ επειδή διαπίστωσαν ότι οι προσπάθειες για την δέσμευση της περιουσίας όλης της οικογένειας Ψωμιάδη απέδωσαν καρπούς.
 
Τα τελευταία 24ωρα ο Χάρης Οικονομόπουλος, ο δικηγόρος που έδωσε μάχες για να πετύχει την δέσμευση της περιουσίας των Ψωμιάδηδων, προέβει σε μια τοποθέτηση ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.
 
Πρότεινε στους νυν μετόχους της ΠΑΕ (Νοτιά, Παππά κ.α.) να διευκολύνουν ταμειακώς την ΑΕΚ με 3 εκ. ευρώ και να τα πάρουν πίσω έντοκα γιατί εντός του έτους θα μπουν στο ταμείο της 20 εκ. ευρώ από την υπόθεση Ψωμιάδη.
 
Είπε μάλιστα ότι «είναι κρίμα για 3 εκ. ευρώ οι μέτοχοι να απεμπολήσουν όσα χρήματα έβαλαν τόσα χρόνια στην ομάδα». Τόσο σίγουρος είναι για την επιτυχή έκβαση της δικαστικής διαμάχης.
 
Και οι εξελίξεις στην ΑΕΚ, με τον υποψήφιο επενδυτή, Βασίλη Ξενιάδη, δείχνουν ότι πράγματι υπάρχει θέμα άμεσης επιστροφής χρημάτων από τους λογαριασμούς της οικογένειας Ψωμιάδη στα ταμεία της ΠΑΕ.
 
Γιατί από τη μία υπάρχει ο κ. Ξενιάδης, που όσο απαξιωμένος κι αν παρουσιάζεται με τις συνεχόμενες συλλήψεις του για φορολογικούς λόγους, δηλώνει ότι θα μείνει στις επάλξεις και θα επιδιώξει να πάρει τις μετοχές και από την άλλη η διοίκηση Αδαμίδη, η οποία ενώ ψάνει για αγοραστή, κάνει ότι μπορεί να βρει αυτά τα 3 εκ. και να πάρει παράταση ζωής.
 
Δηλαδή, ενώ ο επενδυτής βιάζεται και προτείνει και την διαμεσολάβηση της Morgan Stanley, που κατέχει το 86,35% των μετοχών της ΠΑΕ, ο πωλητής κωλυσιεργεί! Και το κάνει γνωρίζοντας ότι σε 10 ημέρες μπορεί η ομάδα να πάψει να έχει ποδοσφαιριστές, αφού μετά το ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ οι περισσότεροι ετοιμάζονται για προσφυγές.
 
Κατά συνέπεια η ΑΕΚ μπορεί πράγματι να διαθέτει προίκα, μόνο που δεν είναι σίγουρη για τον χρόνο που θα την έχει στη διάθεσή της.
 
Και γι αυτό η διοίκηση Αδαμίδη θέτει στον όποιο υποψήφιο επενδυτή όρο γα την απόκτηση ΜΟΝΟ του 51% των μετοχών, της διεκδίκησης των υπεξαιρεθέντων από τον Ψωμιάδη μέχρι το τελευταίο ευρώ και την εξόφληση από αυτά τα χρήματα κάθε ληξηπρόθεσμης υποχρέωσης της ΠΑΕ.
 
Δεν μας εξηγεί όμως, γιατί να έρθει κάποιος επενδυτής και να καταβάλει 10.250.000 ευρώ για να αποκτήσει το 51% των μετοχών που δίνει η ΠΑΕ (μέσω αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου), αντί να δώσει στη Morgan Stanley τα 7,5 εκ. που της οφείλονται (μαζί με τους τόκους) και να αποκτήσει το 86,36% ;

Έλα μου ντε!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.