Οι ήρωες των Σπάτων!

Δεν έχω διάθεση να γράφω καλά και ευχάριστα πράγματα γιατί έτσι κι αλλιώς σε αυτή τη χώρα που λέγεται Ελλάδα πολλά (αν όχι όλα) θα κριθούν μέσα στο Μάρτιο. Σε κάθε επίπεδο. Και στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας της ή στην ύστατη απόπειρα σωτηρίας της, αλλά ιδιαίτερα και στο χώρο που εμείς αγαπάμε, το ποδόσφαιρο. Ειδικά στο ποδόσφαιρο, όλα τα ντέρμπι γίνονται το Μάρτιο και ίσως κριθεί σε μεγάλο βαθμό ο τίτλος, ενώ για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό θα κριθεί αρχικά η συμμετοχή τους στην Ευρώπη και κατόπιν η ύπαρξή τους ως ποδοσφαιρικές οντότητες, όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα.

Δεν μπορώ όμως, να μη σταθώ στην ΑΕΚ, που αγωνίστηκε κόντρα στον ΟΦΗ σε ένα περιβάλλον ξένο προς το άθλημα και μέχρι να αποβληθεί ο Μανωλάς έδειχνε μια ομάδα που αποπνέει υγεία!
Σα να μην είναι μια ομάδα που μόλις είχε… φάει κατακέφαλα έναν αποκλεισμό (έστω και με αναστολή) από την ΟΥΕΦΑ. Σα να μην είναι η ομάδα που για 2η συνεχόμενη εβδομάδα δεν μπόρεσε να σφραγίσει τα εισιτήριά της στην εφορία.
Σα να μην είναι η ομάδα που έχει απλήρωτους παίκτες, προπονητικό τημ και υπαλλήλους. Σα να μην είναι η ομάδα που αναζητά τους μετόχους της για να δώσουν λύση σε χρονίζοντα προβλήματα.
Για 55΄ η ΑΕΚ έμοιαζε να είναι η καλύτερη φετινή ΑΕΚ. Με γραμμές κοντά η μία στην άλλη, με πίεση στον αντίπαλο, με τακτική στο γήπεδο και κάλυψη των κενών χώρων με σωστές παράλληλες κινήσεις στον αγωνιστικό χώρο. Και με παραγωγή φάσεων.
Αν έλεγες σε κάποιον ότι αυτή η ΑΕΚ που δυσκόλεψε αφάνταστα στο ματς μια καλή ομάδα όπως ο ΟΦΗ, είναι μια ομάδα χιλίων και… βάλε προβλημάτων, δεν θα σε πίστευε.
Κι όμως, η ΑΕΚ εμφανίστηκε στο γήπεδο σαν μία ομάδα με λυμένα και τακτοποιημένα όλα της τα ζητήματα! Φυσικά κι επειδή δεν είναι έτσι τα πράγματα, αμέσως μετά την απερισκεψία και την αποβολή του Μανωλά όλα άλλαξαν.
Παρ΄ όλα αυτά, οι φίλοι της ΑΕΚ, αλλά και κάθε άλλος αντικειμενικός παρατηρητής, οφείλουν να παραδεχθούν ότι τα αποδυτήρια μένουν όρθια χάρη στις ηρωικές προσπάθειες παικτών και προπονητικού τημ.
Βεβαίως και ο Νίκος Κωστένογλου γνώριζε που πήγαινε όταν είπε το «ναι» στην αντικατάσταση του Μανόλο Χιμένεθ, όπως και οι ποδοσφαιριστές που έμειναν ή ήρθαν το καλοκαίρι στην ομάδα.
Απλά δεν γίνεται να μην αποδεχθείς ότι παίζονατς με τα όρια της υπομονής τους έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους και έχουν αγγίξει τα όποια ψυχικά τους αποθέματα. 
Η ΑΕΚ μπορεί να έχει ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό, αλλά στην πραγματικότητα που σήμερα βιώνει, μένει όρθια επειδή έχει λεοντόκαρδους παίκτες και προπονητή.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.