Περί σεβασμού και άλλων αξιών!

Επειδή η Ανάσταση του Χριστού είναι στην ουσία η γέννηση για καθετί καινούργιο νομίζω ότι οι φορείς του ποδοσφαίρου μας, από την ΕΠΟ, την Σούπερ Λίγκα, μέχρι και τα μέλη των πειθαρχικών επιτροπών τα οποία παίρνουν τις σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το άθλημα πρέπει να ρίξουν μια ματιά στη σημερινή ανακοίνωση της Τσέλσι.

Η ομάδα του Λονδίνου συνέτριψε την Κυριακή του Πάσχα με 5-1 την Τότεναμ στον ημιτελικό του κυπέλλου Αγγλίας και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Λίβερπουλ.
Ωστόσο, παρά τον θρίαμβο των «μπλε» η διοίκηση της ομάδας δεν «έθαψε» το γεγονός ότι μερικοί ασεβείς φίλοι της Τσέλσι δεν τήρησαν το ενός λεπτού σιγή στο Γουέμπλεϊ για τα θύματα του Χίλσμπορο και τον Μοροσίνι.

Έτσι η Τσέλσι, όχι των ʼγγλων, αλλά του Ρώσου Ρομάν Αμπράμοβιτς, θεώρησε σωστό να βγάλει ανακοίνωση και να καυτηριάσει την συμπεριφορά αυτών των λίγων οπαδών της, για τους οποίους αναφέρει ότι «ντρόπιασαν τον σύλλογο»!

Ήθελα να ήξερα ποια ομάδα στην Ελλάδα θα είχε το σθένος να αντιμετωπίσει με αντίστοιχο τρόπο τους δικούς της οπαδούς και μάλιστα όχι γιατί δημιούργησαν εκτεταμένα επεισόδια στο γήπεδο, αλλά γιατί δεν μπόρεσαν να κρατήσουν κλειστό το στόμα τους για ένα λεπτό!

Φυσικά και δεν μπορώ να αγνοήσω την ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, μετά τα γεγονότα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, όπου ζήτησε συγγνώμη από τους υγιείς φιλάθλους της ομάδας επειδή έγιναν μάρτυρες μιας από τις πιο ντροπιαστικές στιγμές στην ιστορία του συλλόγου.

Και σε αυτή την περίπτωση όμως, η ανακοίνωση απευθύνθηκε στους καλούς φιλάθλους και άφησε απέξω την χλέμπα των ελληνικών γηπέδων που επί δεκαετίες ταλαιπωρεί τους πολλούς, χωρίς να τους επιτρέπει να χαρούν το παιχνίδι.

Το θέμα της βίας είναι απλά θέμα βούλησης και στοιειώδους οργάνωσης. Δεν υπάρχει ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ. Υπάρχει ΔΕΝ ΘΕΛΩ. Αν όλοι οι φορείς ΘΕΛΗΣΟΥΝ, τότε με την συνδρομή της Πολιτείας το πρόβλημα μπορεί σύντομα να αποτελέσει παρελθόν.
Παραθέτω την ανακοίνωση της Τσέλσι, μήπως και αγγίξει τα πιστεύω κάποιων παραγόντων για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Αισθανόμαστε απογοητευμένοι από τη μικρή μερίδα των φίλων της ομάδας μας που ντρόπιασαν τον σύλλογο με την ασέβεια που επέδειξαν τη στιγμή της τήρησης ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του Χίλσμπορο και τον Μοροσίνι. Είναι αρχή της Τσέλσι να σέβεται όλες τις ομάδες και να τιμά όλα τα γεγονότα και για τον λόγο αυτό εκφράζουμε τον σεβασμό μας στα θύματα της τραγωδίας του Χίλσμπορο».

Χριστός Ανέστη!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.