Ανατροπές στο «πολιτικό πρωτάθλημα»!

Αν οι εκλογές ήταν πρωτάθλημα, θα ήταν σίγουρα από τα πλέον συναρπαστικά! Τέτοιες ανατροπές σε αποτελέσματα θα τα ζήλευε ακόμα και το 0-0 του Ολυμπιακού με την Δόξα στο Καυτανζόγλειο ή και η νίκη της Κέρκυρας επί του νταμπλούχου στο Φάληρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας κάνει πλέον παιχνίδι στην πολιτική ζωή της Ελλάδας χωρίς ο Αντώνης Σαμαράς κι ο Ευάγγελος Βενιζέλος να έχουν την δυνατότητα να τον αφήσουν εκτός συζητήσεων. Αντίθετα, είναι υποχρεωμένοι να προσαρμόσουν κάποια τμήματα των δικών τους προγραμμάτων στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταγγελία» του μνημονίου λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην «επαναδιαπραγμάτευση» του μνημονίου το γύρισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. ʼρα είναι δεδομένο ότι κάποια τμήματα του μνημονίου και κυρίως ο χρόνος εφαρμογής των δημοσιονομικών μέτρων, φαίνεται ότι θα τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Μέρκελ είναι σήμερα πιο «στριμωγμένη» από ποτέ. Την ώρα που η καγκελάριος έχασε χθες τις τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Χόλσταϊν, ο Ολάντ πήρε το χρίσμα στην προεδρία της Γαλλίας και η αριστερά στην Ελλάδα αύξησε εντυπωσιακά τα ποσοστά της.

Φυσικά η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση που έχει επιβάλει όλα αυτά τα μέτρα λιτότητας σε ολόκληρο τον κόσμο, θα το παλέψει όσο μπορεί για να μην ανατραπούν δραματικά οι πολιτικές που έχει ορίσει στους άβουλους ευρωπαίους ηγέτες.

Οι άνθρωποι όμως, δεν είναι κορόιδα. Αυτοί πιάνουν το σφυγμό των πολιτών πολύ καλύτερα απ’ ότι οι πολιτικές μαριονέτες τους. Κατά συνέπεια θεωρώ δεδομένο ότι θα κάνουν ένα βήμα πίσω, δίνοντας ορισμένες ανάσες στους λαούς των χωρών του νότου που πνίγονται.

Αυτό υπαγορεύει τουλάχιστον η ορθή τακτική. Διότι μια καταμέτωπο σύγκρουση δεν συμφέρει σήμερα κανέναν. Η πίεση που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια στους λαούς της Ευρώπης ήταν μεγαλύτερη απ’ όσο μπορούσε να αντέξει το σύστημα.

Η Ευρώπη μετράει σήμερα 25 εκατομμύρια ανέργους και ο ρυθμός των απολύσεων τρέχει με 6.500 χαμένες θέσεις σε καθημερινή βάση. Το πράγμα λοιπόν, έχει ξεφύγει και πρέπει να μαζευτεί.

Τώρα αν οι εντολές που θα πάρουν στην Ελλάδα οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί δεν οδηγήσουν σε σχηματισμό κυβέρνησης, οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν και πάλι σις 17 Ιουνίου. Και τότε το «πολιτικό πρωτάθλημα» θα έχει ακόμα μεγαλύτερες εκπλήξεις!

ΥΓ: Για την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή ας κοιταχτούν πρώτα στον καθρέπτη τους οι κύριοι Παπουτσής και Χρυσοχοϊδης, που διετέλεσαν υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και μετά οι υπόλοιποι εγκέφαλοι των δύο πρώην μεγάλων κομμάτων.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.