Θρυλικός Αυτοκράτορας!

Δεν ξέρω αν μπορούμε να μιλάμε για «θέλημα Θεού» στην Κωνσταντινούπολη μια και η οικογένεια των Αγγελόπουλων είναι από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος ευεργέτης του Πατριαρχείου, αλλά ο Ολυμπιακός πέτυχε ένα μικρό θαύμα κατακτώντας το 2ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ στην ιστορία του.

Θαύμα που προκύπτει κυρίως από την εικόνα του αγώνα στο μεγαλύτερό του διάστημα, καθώς οι 19 πόντοι της διαφοράς δεν σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, αλλά όταν βρισκόμασταν περίπου στο 28ο λεπτό του αγώνα.

Θαύμα γιατί ένα 22χρονο παιδί, όπως ο Κώστας Παπανικολάου, ήταν ο πρώτος σκόρερ των ερυθρολεύκων στον τελικό, ο MVP του αγώνα και άξιος συμπαραστάτης του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος αναδείχθηκε σε MVP της διοργάνωσης.

Θαύμα γιατί το απόλυτο αουτσάιντερ, ο Ολυμπιακός (ο Δαυίδ του Final 4), κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, πρώτα ξεπάστρεψε την Μπαρτσελόνα και μετά το απόλυτο φαβορί την ΤΣΣΚΑ (τον Γολιάθ του Final 4).

Θαύμα γιατί μέχρι τον Ιανουάριο αυτή την ομάδα δεν την πίστευε κανένας. Μόνο ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ προπονητής που λέγεται Ντούσαν Ίβκοβιτς. Γιατί αφού διαπίστωσε τα κενά της φρόντισε να τα καλύψει με τις κατάλληλες κινήσεις και σε 5 μήνες να χτίσει μια ομάδα όνειρο με όλο το μέλλον να είναι δικό της.

Όσοι παρακολουθούν το μπάσκετ πολύ πιο κοντά απ’ ότι εγώ κάνουν λόγο για την μεγαλύτερη ανατροπή της τελευταίας 20ετίας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
Δεν θα διαφωνήσω. Αυτό που πέτυχαν τα «τρομερά μωρά» του Ίβκοβιτς ήταν επικό. Φανταστικό. Ανεπανάληπτο. Μετά από ένα κακό α’ ημίχρονο, κυρίως γιατί η άμυνα του Ολυμπιακού δεν είχε εμφανιστεί στο γήπεδο, οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στο παρκέ και έκλεισαν τους διαδρόμους στην ΤΣΣΚΑ.

Από τότε και μετά άρχισε το ροκάνισμα της διαφοράς. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό ο προπονητής των Ρώσων, ο Λιθουανός Κασλάουσκας, άργησε να το καταλάβει. Ή μάλλον δεν πρέπει να το κατάλαβε μέχρι που χτύπησε η κόρνα της γραμματείας για την λήξη!
Με 6 τίτλους για τον Παναθηναϊκό και 2 για τον Ολυμπιακό, το ελληνικό μπάσκετ συνεχίζει να πατά στην κορυφή της Ευρώπης. Και τα καλύτερα έρχονται, αφού οι τελικοί Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα θα μας προσφέρουν σίγουρα συγκινήσεις.

Ακόμα πιο τυχερός πρέπει να νιώθει ο Ηλίας Ζούρος. Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας έχει μέσα από το ελπιδοφόρο ρόστερ του Ολυμπιακού ένα μικρό θησαυρό στα χέρια του, που σε συνδυασμό με την εμπειρία των υπόλοιπων παικτών, μπορούν να ψηλώσουν αρκετά και την Ελλάδα.

 Συγχαρητήρια στον Αυτοκράτορα της Πόλης!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.