Το Novasports.gr στο Aουσβιτς
Το πρόσταγμα από τον «Aγγελο του θανάτου»!

Για την Εθνική ομάδα και την πορεία της στο Euro 2012 θα γραφτούν σελίδες επί σελίδων. Σήμερα λοιπόν, θα αφήσω για λίγο την Εθνική για να περιγράψω την εμπειρία μου από την επίσκεψη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Aουσβιτς ή Oσβιετσιμ, όπως το λένε οι Πολωνοί.

Πρόκειται για τον πασίγνωστο χώρο των 40 τ. χιλιομέτρων που δημιούργησε στο έδαφος της Πολωνίας ο Χάινριχ Χίμλερ για να κάνει «πραγματικότητα» το όνειρο που είχε με τον Αδόλφο Χίτλερ σχετικά με την δημιουργία της Αρίας φυλής!

Διότι στον χώρο του Aουσβιτς δεν θανατώθηκαν μόνο ένα εκατομμύριο άνθρωποι,Εβραίοι ή μη, αλλά υπέστησαν και φρικτά βασανιστήρια ως πειραματόζωα του περίφημου «Aγγελου του Θανάτου».
Αυτός ήταν ο 32χρονος τότε αρχίατρος του στρατοπέδου, ο Γιόζεφ Μένγκελε, που στο όνομα μιας φυλής με ξανθά μαλλιά, μπλε μάτια, ψηλή κορμοστασιά, λευκό δέρμα και ανώτερα χαρακτηριστικά από κάθε άλλη ράτσα στον πλανήτη, πειραματίστηκε πάνω σε χιλιάδες ανθρώπους.

Κρατώντας ένα ραβδί στο χέρι ο Μένγκελε υποδεχόταν τους αιχμαλώτους που έφταναν κατά χιλιάδες με τα τρένα λέγοντας απλά και κυνικά δύο λέξεις: «δεξιά» κι «αριστερά».

Το «δεξιά» αφορούσε εκείνους που προορίζοντας για πειραματόζωα ή εργάτες και το «αριστερά» εκείνους που θα οδηγούνταν σύντομα στους θαλάμους αερίων.

«Ο Aγγελος του Θανάτου» είχε προτίμηση στα δίδυμα αδέλφια, στα οποία έκανε γενετικά πειράματα. Ήταν η εμμονή του, καθώς πίστευε ότι αποτελούν το τέλειο είδος πειραματόζωου, στο οποίο θα μπορούσε να κάνει παράλληλα διάφορες δοκιμασίες, αφού έχουν πανομοιότυπη κατασκευή και ψυχοσύνθεση.
Έτσι, σε όσα πειράματα πέθαινε ο ένας από τους διδύμους, αυτός συνέχιζε τις φρικαλέες του τεχνικές στον άλλο, καταγράφοντας ταυτόχρονα την ισοπεδωμένη ψυχολογική του κατάσταση.

Πραγματοποιούσε εκατοντάδες μετρήσεις σε κάθε σημείο του σώματός τους επί εβδομάδες, κατέγραφε τα αποτελέσματα και έβγαζε δεκάδες φωτογραφίες. Επίσης, προσπαθούσε να τους αλλάξει το φύλο χειρουργώντας τα γεννητικά τους όργανα, έκανε αυτοσχέδιες μεταμοσχεύσεις, μετάγγιζε αίμα από τον ένα αδελφό στον άλλο, έκανε εκατοντάδες ενέσεις με διάφορες ουσίες, τους υποχρέωνε σε αιμομεικτικές επαφές και εγκυμοσύνες (όταν ήταν διαφορετικού φύλου) ή τους έραβε μεταξύ τους ενώνοντας τα όργανα και τα αγγεία τους για να δημιουργήσει σιαμαίους.
 
Στο τέλος οι δίδυμοι, όπως και τα υπόλοιπα ανθρώπινα πειραματόζωα, θανατώνονταν με ένεση χλωροφορμίου στην καρδιά και νεκροτομούνταν με λεπτομερειακό τρόπο. Τα όργανά τους αφαιρούνταν και στέλνονταν σε ερευνητικά κέντρα της Γερμανίας, όπου άλλοι Γερμανοί επιστήμονες τα μελετούσαν και δημοσίευαν τα συμπεράσματά τους σε ιατρικά περιοδικά και βιβλία της εποχής.
Ακόμα η ομάδα του Μένγκελε έκανε σε άλλους κρατούμενους, επεμβάσεις στη σπο

νδυλική στήλη που τους άφηναν παράλυτους, τους μόλυνε με ιούς και βακτηρίδια, τους βομβάρδιζε με ακτίνες Χ, γέμιζε το σώμα τους με τεράστιες ποσότητες υγρών και τους πνεύμονες με δηλητηριώδη αέρια, τους έβαζε σε καυτά ή παγωμένα μπάνια, τους εξέθετε σε ακραίες συνθήκες κόπωσης, στέρησης και ατμοσφαιρικής πίεσης, τους ακρωτηρίαζε, δοκίμαζε δηλητήρια και χημικά αέρια και αφαιρούσε τα εσωτερικά τους όργανα, χωρίς ποτέ να χορηγεί την παραμικρή αναισθησία.
 
Στο χώρο που η ανθρώπινη αξιοπρέπεια απογυμνώθηκε και που ο θάνατος «αγκαλιάζει» ακόμα και σήμερα τον κάθε επισκέπτη, αξίζει να επιδιώξει να βρεθεί έστω και μια φορά στη ζωή του ο καθένας μας, μήπως και εκτιμήσει οτιδήποτε υπάρχει σήμερα δίπλα του και τον συνοδεύει στην ύπαρξή του.

 

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.